FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Să i se taie nasul mincinosului? Burleanu a încercat să demonteze mituri: informaţiile sale sunt, însă, false sau trunchiate

Răzvan Burleanu a încercat să-i ducă de nas pe membrii Adunării Generale FRF, prezentându-le informaţii trunchiate sau false ambalate în poleială // FOTO Raed Krishan
Răzvan Burleanu a încercat să-i ducă de nas pe membrii Adunării Generale FRF, prezentându-le informaţii trunchiate sau false ambalate în poleială // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2017 00:00

În Adunarea Generală FRF, Răzvan Burleanu a încercat să demonteze niște mituri nefavorabile federației. Dar a prezentat, de fapt, votanților informații false sau trunchiate.

"Știrile false au devenit un sport național. Nu vreau să mai acceptăm minciuna și doresc să demontăm aici, acum, pentru totdeauna, aceste mituri".

Sunt cuvintele lui Răzvan Burleanu în Adunarea Generală FRF de sâmbătă, când a încercat să combată criticile punctuale aduse constant federației cu un discurs menit să ia ochii votanților.

Dar, de fapt, argumentele președintelui se bat cap în cap cu realitatea în multe puncte!

Nu se pune secund la națională sau principal la U19 ori U21?

1. "FRF a greșit pentru că Daum n-a mai antrenat echipe naționale înainte de România. Fals! Toți antrenorii liderilor din cele nouă grupe de calificare la Mondiale în zona europeană nu au mai condus înainte echipe naționale".

Fals! Low a fost asistentul lui Klinsmann pe banca Germaniei înainte de a deveni "principal". Southgate a pregătit timp de trei ani naționala U21 a Angliei (2013-2016), fiind avansat apoi pe banca primei reprezentative.

Lopetegui, anterior mandatului actual la seniori, a lucrat patru ani la loturile iberice de juniori, cu care a cucerit titlurile continentale la U19 (2012) și U21 (2013), având acum pe mână o parte dintre campionii celor două turnee, precum De Gea, Koke, Isco, Thiago sau Morata.

Iar selecționerul Croației, Ante Cacic, a fost secund la U21 acasă și la naționala mare a Libiei, țară în care a pregătit ca "principal" și reprezentativa U21 (bronz la Jocurile Mediteraneene 2005).

În plus, cu excepția lui Roberto Martinez (Belgia) și Slavoljub Muslin (Serbia), toți antrenorii liderilor din grupele preliminare europene pentru CM (Deschamps – Franța, Petkovici – Elveția, Low – Germania, Nawalka – Polonia, Southgate – Anglia, Lopetegui – Spania, Cacic – Croația) erau în momentul numirii puternic conectați la fotbalul din țările în cauză, lucrând constant la cluburi interne sau pentru federațiile naționale.

Păcăleală prin omisiune

2. "FRF a greșit când l-a ales pe Daum fiindcă nu mai antrenase de doi ani. Fals! Credeți că Germania a greșit în 2006 când l-a numit selecționer pe Low, care nu mai fusese antrenor principal de doi ani, dar a cucerit apoi Cupa Mondială? Credeți că Marseille a greșit când l-a ales pe Deschamps, care nu mai antrena de doi ani și a cucerit titlul, iar acum e selecționerul Franței?".

Fals prin omisiunea unor informații esențiale sau prin prezentarea lor selectivă! Într-adevăr, Low nu a lucrat ca antrenor principal în perioada 2004-2006. Dar asta pentru că a fost secundul lui Klinsmann la naționala mare a Germaniei, cu care a atins semifinalele la Cupa Confederațiilor 2005 și Mondialul 2006!

Iar Deschamps a avut o pauză între 2007 și 2009 din propria alegere, nu din lipsă de oferte. Bunăoară, după ce a promovat pe Juventus din Serie B (2007), și-a luat un an sabatic, când a lucrat și ca analist TV.

Tupeu 2017: Maxim și Grozav intră la promovații lui Daum!

3. "Nu s-a schimbat nimic la echipa națională. Fals! Dragi colegi, în cele șase partide cu Daum pe bancă au apărut în circuitul naționalei 16 jucători noi față de lotul avut la dispoziție la Euro 2016!"

Un mare fals, prin raportarea selecționaților din "era Daum" la grupul folosit de Iordănescu la CE din Franța! De când a venit pe banca "tricolorilor", neamțul a oferit, de fapt, debutul pentru numai cinci jucători: Benzar, R. Marin, D. Rotariu, Țâru și Nedelcu.

Ultimii doi intrați abia în prelungirile amicalului cu Rusia, mutări care au surprins atunci prin lipsa lor totală de logică.

Burleanu i-a contabilizat însă la grămadă și pe Hanca, Bălgrădean, Cojocaru sau Niță, care n-au prins niciun minut!

Cel mai flagrant e că a băgat la numărătoare inclusiv 7 fotbaliști (Bicfalvi, Ivan, Toșca, Enache, Maxim, Grozav, Latovlevici) care jucaseră pentru națională și înainte de numirea lui Daum!

Frapante sunt situațiile lui Maxim și Grozav. Primul a adunat 27 de selecții până la investirea neamțului, care l-a avut doar ca rezervă la trei partide, iar cel de-al doilea a strâns 17 partide pentru România cu Pițurcă în intervalul 2012-2014 și numai un singur joc cu Daum, la 0-1 în amicalul cu Rusia!

"Muncim pe rupte. Cei care au timp, înseamnă că nu fac treabă și se ţin de campanii mincinoase şi denigratoare. Cerem încredere, nu răbdare! Orice om cinstit nu poate să nu recunoască îmbunătăţirile pe care le-am adus fotbalului"
Răzvan Burleanu, președinte FRF

5.000 €e salariul lunar al lui Răzvan Burleanu la FRF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează