FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITAJ

Să rîdem cu arbitrii români » Iată cum se iau testele la CCA! :)

Articol de GSP - Publicat luni, 22 februarie 2010 00:00

Unii arbitri au luat 10 pe linie însă au fost descoperiţi de colegii lor că ştiau dinainte ce răspuns trebuie să dea la fazele de pe DVD-ul luat de la UEFA de Costică "Suceavă"

O explicaţie pentru modul dezastruos în care a început sezonul pentru arbitrajul românesc o putem avea în ceea ce s-a întîmplat la testarea pe care toţi arbitrii au dat-o în urmă cu două săptămîni. Un DVD, luat de la UEFA de Constantin Gheorghe "Suceavă", cu 10 faze diferite a fost prezentat "centralilor" şi asistenţilor. De aici încep dezvăluirile mai multor arbitri, sub protecţia anonimatului.

"Unii au luat 10 pe linie, deşi fazele erau criminale. Era o fază de simulare 110 la sută, dar verdictul corect dat de UEFA era 11 metri. Am văzut în sală că unii ziceau: «scrieţi că e penalty că am văzut noi fazele înainte», însă eu am dat simulare. Ulterior, am aflat că pînă şi în spatele autocarului cu care au venit majoritatea arbitrilor de la Mogoşoaia la FRF s-au pus fazele să vadă unii răspunsurile corecte", a spus unul dintre arbitri.

"Eu mi-am adus aminte că însuşi colegul meu de cameră, cu o seară înainte de test, cînd am intrat în cameră, l-am văzut că se uita pe nişte faze şi imediat a închis laptop-ul, iar cînd l-am întrebat despre ce e vorba, mi-a zis că nu e nimic important. Un alt arbitru, după test, mi-a zis clar că el a avut DVD-ul dinainte şi a ştiut toate răspunsurile", a adăugat un alt arbitru.

Toate suspiciunile se îndreaptă spre Constantin Gheorghe "Suceavă", cel care a luat DVD-ul de la UEFA, dar şi către Alexandru Tudor, care făcuse testul respectiv la un curs la UEFA. Printre cei care au picat se numără Dragoş Iliescu, Sebastian Colţescu, Mikloş Nagy, Teo Crăciunescu, Marian Balaci, toţi nefiind delegaţi în prima etapă tocmai pentru că n-au trecut testul.

"Nici Collina dacă venea la test nu putea să ia nota 10 pe acele faze, cu o singură condiţie: dacă nu cumva ar fi primit şi el înainte de testare DVD-ul"
Un arbitru din Liga I

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
nick_nico_fzr
nick_nico_fzr  •  24 Februarie 2010, 09:03

se pare ca la noi uni arbitri stiu si rezultatele meciurilor pe care le arbitreaza.ar fi culmea sa nu stie rezultatele la teste=)).

 •  23 Februarie 2010, 13:20

Pai meritati atunci sa fiti sanctionati zeci de meciuri

 •  23 Februarie 2010, 11:20

toate astea se intampla pentru ca in fruntea federatiai a ramas maircea sandu cu soarecele de lupescu care fac absolut tot ce vor muschi lor.Dar asta merita presedintii de cluburi sa aibe cele mai proaste arbitraje pentru ca ei au tinut talharii aia in fruntea fotbalului

Vezi toate comentariile (26)
Comentează