FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - PETROLUL

Ioan Ovidiu Sabău pune frână entuziasmului de la U Cluj: „Nu trebuie să ne ia valul” » De ce crede că nu va fi convocat nimeni de la U Cluj la națională

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2023 22:09 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 23:56

Antrenorul lui U Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, 55 de ani, i-a avertizat și pe jucători, și pe fani înaintea meciului cu Petrolul. Apoi, a detaliat de ce unii elevi ai săi ar merita convocați pentru dubla cu Israel și cu Elveția, dar nu are așteptări în acest sens

Ioan Ovidiu Sabău, 55 de ani, și U Cluj au adunat multe laude în ultimele săptămâni, apoi a sosit week-end-ul trecut eșecul cu Voluntari după o serie de 8 meciuri fără înfrângere în ambele competiții interne.

Fostul component al Generației de Aur nu este descumpănit de ultimul rezultat, dar a transmis public faptul că U Cluj trebuie să se formeze ca grup, până să aibă așteptări de la locul 6 în sus. Jucătorii au vorbit permanent de play-off în ultimele luni, doar că Sabău pune frână entuziasmului general al suflării "Șepcilor roșii".

De ce este Ioan Ovidiu Sabău atât de apreciat de jucători: „Sunt mai mult decât un antrenor. Uite așa vreau să se simtă ei!”
U CLUJ
De ce este Ioan Ovidiu Sabău atât de apreciat de jucători: „Sunt mai mult decât un antrenor. Uite așa vreau să se simtă ei!”

Ioan Ovidiu Sabău și-a avertizat jucătorii: „Entuziasmul e bun, dar trebuie gestionat jocul”

Înaintea duelului cu Petrolul Ploiești, practic o contracandidată la locurile de play-off, antrenorul lui U Cluj a disecat în fața jurnaliștilor locali situația de la meciul cu FC Voluntari. Când ardelenii au deschis scorul, apoi au pierdut cu 2-1.

"Era un adversar abordabil, îmi pusesem mari speranțe în acel duel. Dar și-a lăsat amprenta partida cu CFR Cluj, după o deplasare dificilă la Botoșani. Nu sunt scuze, doar expun niște cauze, că eu nu caut scuze!

Am anticipat că trebuie să jucăm inteligent, cu efort minim, să nu facem greșeli, să nu râmânem descoperiți. Foarte ușor am luat goluri, fiecare putea face mai mult în meci. Am fost crispați, fiecare a încercat individual, n-am făcut posesie prelungită, să venim cu centrări jos, nu la cap, apoi să prevenim mingile pierdute. Entuziasmul e bun, dar trebuia gestionat bine jocul, nu trebuia să pierdem!", a evaluat Sabău eșecul cu ilfovenii", a comentat antrenorul clujenilor.

Noi am făcut lumea să spere, să se gândească la play-off. Ca echipă, ca obiective, îți dai seama de jucători în timp, observând în timp. Este cel mai greu să formezi o echipă, un grup de jucători, care să se consolideze, ca apoi să mai aducem iarna, vara, alți mulți fotbaliști. Trebuie răbdare, în acest an să creăm grupul
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Ioan Ovidiu Sabău despre cum poate învinge U Cluj: "Să nu mai fim superficiali"

Sâmbătă, de la ora 14:00, U Cluj are meci acasă cu Petrolul pe Cluj Arena.

"Nu trebuie să mă ia valul nici pe mine, să fiu echilibrat, să facem ce putem la echipă. Jocul cu Petrolul e greu, un sistem 5-4-1 bine consolidat, o echipă echilibrată. Noi trebuie să ne recăpătăm încrederea, să avem posesie, răbdare, să jucăm 1-2 atingeri, o caracteristică a acestei echipe.

Trebuie să avem grijă că Petrolul pleacă bine pe contraatac, să fim atenți la fazele fixe, fiindcă dăm peste un adversar cu talie. Să nu mai fim superficiali.

Sunt multe plusuri după turul sezonului regulat. Suntem în obiectivul trasat de conducere, locurile 7-9. Apoi, avem doi jucători în echipa campionatului (n.red. Chipciu și Nistor). Am avut cel puțin câte un jucător în echipa etapei, în fiecare rundă. Au ieșit în evidență anumiți jucători cu multă experiență și calitate individuală. Avem cel mai în formă număr 10 din campionat (n.red. Nistor).

Vreau să formez o echipă competitivă, cu mentalitate de învingător, care să fie în primele 6. Important e că avem stabilitate financiară, avem suporteri care sunt aproape de echipă, chiar dacă au digerat un eșec greu de acceptat. Înseamnă că muncim destul de bine", a comentat tehnicianul lui U.

Și Bic are o lovitură puternică de la meciul cu CFR. Trebuie să fiu inspirat, să pun în echipă oameni implicați, sunt plătiți, sunt respectați, sunt apreciați la nivel de echipă, să arate că își doresc foarte mult. Că vom câștiga, că nu vom câștiga, vreau ca suporterii să fie mulțumiți de atitudine
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

1este cifra victoriilor acasă în Liga 1, 1-0 cu Sepsi, pentru \"campioana deplasărilor\" din campionat

Așteptări din partea lui Edward Iordănescu? "Nu cred că va fi cineva convocat", a replicat Sabău

Ioan Ovidiu Sabău i-a apreciat din nou public pe Alex Chipciu (suspendat cu Petrolul, cumul de cartonașe), Dan Nistor și Ovidiu Bic.

"Nu cred că va fi cineva convocat, m-ar fi sunat. Vorbim de cei mai în formă jucători pe postul lor, Chipciu și Nistor. Alex nu acceptă să piardă, e bine pregătit, iar Dan e cel mai pregătit și cel mai în formă număr 10 din campionat. Iordănescu știe de cine are nevoie.

Eu îl văd și pe Ovidiu Bic, constant, la fiecare joc, e doar un punct de vedere. Nu vreau să-i laud, că sunt jucătorii mei, sunt niște date ce pot fi analizate. Mi se par detalii pozitive pentru ei, să fie mândri, dar și pentru noi, cum acești jucători s-au transformat la U Cluj", a declarat Sabău.

Sunt șanse mari la Euro, trebuie să avem încredere în băieți. Ne putem califica! Faptul că vorbim bine despre ei ar trebui să-i încarce și să califice echipa națională. Trebuie să aibă încredere în ei. Sunt două meciuri abordabile
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Dan Nistor și-a făcut planurile pentru viitor: „Mi-am înaintat actele deja”

EXCLUSIV Decizia luată la Comisia de Recurs, în „cazul Valentin Țicu” + Poziția clubului Petrolul

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează