FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV „Mergeam cu vacile și caprele! Culegeam lădițe de mere, prune” » Are 3 campionate în Liga 1 și face dezvăluiri tulburătoare: „Regret că am doar 4 meciuri la națională”

Eugen Trică / foto: Arhiva GSP
Eugen Trică / foto: Arhiva GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 februarie 2023 18:37 / Actualizat luni, 20 februarie 2023 10:42

Eugen Trică s-a născut la Teslui. O comună micuță din județul Dolj, la 38 de kilometri de Craiova. Iar până să ajungă să joace fotbal și să ridice trofee importante deasupra capului, Trică a muncit din greu când era copil. Povestea și-a spus-o în decembrie 2021, la „Prietenii lui Ovidiu”. 

- Eugen, tu din ce familie ai făcut parte când erai copil?
- Dintr-o familie săracă, amărâtă. Am fost patru frați, la Teslui. Eu am crescut la țară. Am un frate mai mare cu un an și doi mai mici. Până la șapte ani am crescut la țară și m-am simțit foarte bine. Cea mai fericită perioadă a vieții a ținut de copilărie. Am avut bunici care m-au ajutat foarte mult. Acolo am muncit, am fost cu vacile, am fost cu caprele. La bunici mai aveam, săraci eram când am ajuns la oraș. La 6-7 ani eu munceam cu ziua și când am făcut pasul la oraș mi-a fost simplu pentru că știam cum era cu munca.

- Ce munceai la vârsta aia?
- Culegeam lădițe de mere, de prune și în funcție de cât strângeam, mă plăteau. Erau comune bogate, unde se muncea. Educația o am de la bunicii mei și am suferit mult când am plecat, dar a trebuit să vin la școală în oraș. Apoi fotbalul m-a ajutat și tata a avut un rol important în cariera mea. M-a văzut la 7-8 ani în cartier, iar părintele știe cel mai bine dacă ai calitate. El m-a dus de mână la fotbal. Acum unii părinți exagerează și vor neapărat să-și facă fiul fotbalist. Ceea ce nu se poate!

- Cel mai mare regret al tău care e?
Că am doar patru meciuri la echipa națională. Iar din cariera de antrenor regret că n-am continuat la Craiova, pentru că dacă aveam rezultate nu plecam. Rămâne de văzut dacă mă întorc. Nu mai spun niciodată, niciodată!

- Cei mai mulți bani unde i-ai câștigat ca fotbalist?
- La CFR Cluj, în 2007-2008, când am luat campionatul. Foarte mulți bani erau la CFR în perioada aia, cu Paszkany patron. Am câștigat bine și în Cipru, dar și în Israel. Bani frumoși în perioada aia. Doar că banii vin și pleacă, iar eu cum sunt cheltuitor... Sunt cel mai mare cheltuitor român. La mine banii nu stau, vin și pleacă. Cheltui pe orice!

Porecla de Jose vine de la Jerry Gane, fostul meu coleg de la Craiova. Întâmplător, într-o zi a venit și mi-a zis José Mari Bakero. Era un fotbalist de la Barcelona. Și de atunci așa mi-a rămas
- Eugen Trică

Eu am jucat în perioada 1998-2003 la FC Nimeni. Nu mai există în istorie acea perioadă. Am jucat în perioada care nu există nicăieri. Nu e nici a Armatei, nici a domnului Becali. E perioada FC Nimeni. Dacă mă întreabă cineva, nu știu unde am jucat. Poate nici n-am fost... Acolo sunt niște titluri, Cupa, Supercupa, dar nu există această perioadă.
- Eugen Trică

3 titluride campion are Eugen Trică în Liga 1: cu FC Nimeni 2000-2001 și două cu CFR Cluj 2007-2008 și 2009-2010

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV VIDEO Victor Pițurcă se implică într-o dilemă istorică: „Ienei a făcut Steaua '86!” + mesaj clar pentru Becali: „Ține 4-5 ani jucătorii”

EXCLUSIV VIDEO Gheorghe Constantin, dezvăluiri în premieră despre condamnarea primită: „A existat o casetă, da. Așa e când ai relații prea apropiate cu cineva...”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
steauaefcsb
steauaefcsb  •  20 Februarie 2023, 16:11

Rusine Talapn si generalilor care doar au capusat echipa de fotbal Steaua Bucuresti,iar acum statul si contrinuabilii,printr-o clona a acelei echipe! Datorita lor,lui Trica,Lacatus si multor altora,li s-au furat meritele!

rav410wrc
rav410wrc  •  20 Februarie 2023, 14:23

Si tibi_tanasuca_Firicel, mergea cu vacile ... Acum monteaza invertere, pe casa si panouri solare, in casa !! Pe vaci s-a suparat, ca erau mai inteligente ca el !! ;))))

Teosor
Teosor  •  20 Februarie 2023, 13:26

Cea mai mare realizare a lui a fost faptul ca a ajuns ginerele lui Bălăci,în rest....

Vezi toate comentariile (16)
Comentează