FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV De ce a refuzat-o pe FCSB și a semnat cu rivala din Liga 1: „Știam tot!”

Safranko înd uel cu Marius Constantin / FOTO: Imago
Safranko înd uel cu Marius Constantin / FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 17 octombrie 2022 19:56 / Actualizat luni, 17 octombrie 2022 19:56

Pavol Safranko, 27 de ani, a relatat de ce a ales echipa din Sfântu Gheorghe în detrimentul ofertei de la FCSB.

A impresionat în tricoul lui Sepsi, în perioada 2019-2021, apoi a ales să plece în Africa de Sud, unde a devenit campion, după care s-a întors la echipa din Sfântu Gheorghe, deși a fost dorit și de Becali la FCSB! Aceasta este, pe scurt, povestea fotbalistică a lui Pavol Safranko în ultimii trei ani.

L-au abordat pe Tamaș imediat după plecarea de la Petrolul » Unde poate ajunge fundașul central
FC Brașov
L-au abordat pe Tamaș imediat după plecarea de la Petrolul » Unde poate ajunge fundașul central

De ce a ales-o Sanfrako pe Sepsi

- Pavol, de ce ai vrut să revii la echipa din Sfântu Gheorghe? 
- A fost vorba de mediu, de oraș, de oameni, de club. Știam tot, îmi plăcea ceea ce știam. Un detaliu extrem de important: familia mea iubește România. Avem un copil mic, de aceea aveam nevoie de stabilitate, iar Sepsi OSK mi-o oferă.

- Ce și cine te-a convins să vii în România? 
- Am crezut de la bun început în proiectul domnului Dioszegi, patronul de la Sepsi, iar acum se adeverește că ceea ce a făcut cu acest club este extraordinar. El a oferit multă energie clubului și celor care muncesc la Sepsi, de la primul până la ultimul om din angrenaj. A oferit multă dragoste, iar oamenii au preluat din această atitudine pozitivă.

Pavol Safranko: „Da, am discutat cu domnul Stoica”

- Au fost și discuții concrete pentru a semna cu FCSB înainte de a alege Sepsi? 
- Da, am discutat cu domnul Stoica. Și vreau să transmit că apreciez interesul lui FCSB, unul dintre cele mai mari cluburi din România.

- Câte goluri ți-ai propus să marchezi în acest sezon? 
- Niciodată nu mi-am pus o țintă în privința golurilor. Vreau ca echipa să câștige în toate meciurile, acesta este mereu obiectivul meu. Atunci sunt cel mai fericit.

7 formațiiși-a trecut Pavol (stânga) în CV: Tatran Presov, Podbrezova, Dunajska Streda, Aalborg, Dundee United, Sepsi și Sundowns

- Poate ajunge Sepsi să câștige titlul în România la un moment dat? 
- Orice echipă poate câștiga titlul în România. O condiție ar fi aceea să se muncească bine atât la club, cât și la echipă. De ce nu și Sepsi? Cred că acest club se poate încorona la un moment dat drept campioana României. Domnul Dioszegi conduce acest club performant și cred că Sepsi va reuși să câștige titlul în România într-o bună zi.

- Îți place stilul vreun formații din Liga 1? 
- Da. Stilul Sepsi (râde). 

- Dar îți place ceva din România în afară de Sepsi?
- Pot spune câteva lucruri deosebite pe care le-am observat. Domnul Hagi conduce clubul său într-un mod deosebit, iar Farul joacă un fotbal frumos. CFR și domnul Petrescu au câștigat atâtea trofee, atâtea campionate la rând și au ajuns să performeze și în cupele europene, există o atitudine de învingător acolo. FCSB este de apreciat, domnul Dică a făcut câteva meciuri foarte bune. Ai de unde învăța dacă te uiți la echipele românești.

Experiența din Africa

Vreme de doi ani, până în vara lui 2021, slovacul a evoluat la Sepsi, "în primul mandat". Apoi, a fost atras de o experiență exotică, în fotbalul sud-african, la Mamelodi Sundowns, acolo unde a fost unul dintre jucătorii apreciați de către fani. Nu doar că a ieșit campion cu galben-verzii, supranumiți "brazilienii" în liga africană, dar a mai luat și alte două trofee interne. Safranko a reușit 9 goluri în 28 de meciuri în tricoul lui Sundowns. 

„A fost o aventură minunată, am găsit o echipă foarte profesionistă, una dintre cele mai tari de pe continent. Chiar pot spune că am învățat multe lucruri, întrucât se face fotbal la cel mai înalt nivel acolo”, a povestit Safranko. 

VIDEO Prezentarea lui Pavol Savranko la Sepsi Sf. Gheorghe

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

EXCLUSIV L-au abordat pe Tamaș imediat după plecarea de la Petrolul » Unde poate ajunge fundașul central

Trupa lui Hagi face istorie! Farul joacă mai bine ca în sezonul în care a luat campionatul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează