FOTBAL  »  Superliga  »  SALARIU

Salariul a prins aripi » Cât câștiga Golofca în urmă cu 2 ani, pe vremea când era refuzat de FC Voluntari!

Foto: Ionuț Tabultoc/Gazeta Sporturilor
Foto: Ionuț Tabultoc/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 08 august 2017 19:02

De la 340, la 9.000 de euro pe lună! Acesta e saltul pe care Golofca l-a făcut în 2 ani, perioadă în care a fost refuzat de Voluntari şi de Cristi Pustai. Norocul lui s-a numit Leo Grozavu, plus talentul, care a explodat la 26 de ani.

Cătălin Golofca e definiţia perfectă a modului în care se poate reuşi exclusiv pe propria valoare. Fără intervenţii şi fără ca banii să cumpere influenţă sau locul în echipă. Noul fotbalist al Stelei are o poveste de viaţă tristă. În primul rând fiindcă n-a provenit dintr-o familie înstărită. S-a născut la fix 4 luni de la Revoluţia din decembrie '89.

Fotbalul l-a început în judeţul său natal, Suceava. Statura minionă i-a blocat toate uşile, în ciuda unei calităţi care e extrem de căutată în ziua de azi: viteza. După ce a terminat junioratul a fost refuzat de Dinamo. Apoi, până la 25 de ani, nu l-a mai remarcat nimeni. În 2015 s-a dus în probe la FC Voluntari.

N-a fost considerat îndeajuns de bun și a fost trimis în Divizia C, la echipa secundă. Cătălin n-a acceptat decizia şi a revenit la Suceava, de unde preşedintele Botoşaniului, Cornel Şfaiţer, a decis să-l ia. Dar Cristi Pustai n-a fost impresionat de el şi nu l-a păstrat.

A fost momentul în care Golofca a vrut să renunţe la fotbal. Avea 26 de ani. "M-am gândit să mă las. Nu mai puteam juca la liga a doua, aveam doar 15 milioane salariu pe lună și nici pe aceia nu prea îi luam. Chiar vorbisem cu un amic și eram decis să plec la el, în Belgia, la muncă. Din fericire, am avut șansa să mă ia Botoșaniul", a declarat într-un interviu în Gazetă.

Leo Grozavu a crezut în el, i-a dat şansa să joace şi, de ieri, Golofca poate spune că s-a împlinit şi sportiv, va juca la cel mai mare club din România, dar şi financiar. Va câştiga 9.000 de euro lunar. De peste 25 de ori faţă de salariul din vara lui 2015! z

Evoluţia câştigurilor lui Golofca

Perioadă Salariul lunar (euro)
2015-2016 Rapid Suceava: 340
2016-2017 FC Botoşani: 3.000
2017-2018 FCSB: 9.000


"I-am spus domnului Becali că dacă joc cu Sporting, o să dau gol!"

Golofca a oferit un interviu neconvenţional, cu răspunsuri scurte, dar extrem de interesante, după ce a semnat cu Steaua pe 4 ani.

Duminică seara a plecat din Botoşani şi după mai bine de 5 ore a ajuns în Bucureşti. Ieri de dimineaţă a participat la antrenament, sub comanda lui Nicolae Dică, apoi a mers la sediul clubului pentru a semna înţelegerea. Când a ieşit din biroul lui Valeriu Argăseală a oferit şi primul interviu în calitate de fotbalist al roş-albaştrilor.

- Cătăline, ce înseamnă acest transfer pentru tine?
- E ceva extraordinar! Am semnat acum 10 minute, o să merg direct în cantonament de aici, să mă odihnesc, iar marţi am antrenament.

- Te-a luat prin surprindere interesul Stelei?
- Am ştiut dinaintea meciului cu Voluntari că am intrat în atenţia celor de acolo, m-am concentrat şi cred că i-am convins definitiv cu evoluţia mea din acest meci. Sincer, nu mă aşteptam să ajung la Steaua.

"Dinamo m-a refuzat, am plecat plângând"

- Ai declarat acum vreo 10 zile că eşti dinamovist de mic, acum trebuie să te faci stelist.
- Da! Sunt deja stelist, din moment ce am semnat cu Steaua.

- Crezi că o să ai probleme cu suporterii din cauza acelei declaraţii?
- Dacă voi juca bine, nu voi avea nicio problemă.

- E adevărat că în trecut ai fost refuzat de Dinamo?
- Da, am fost la echipa a doua a lui Dinamo când am terminat junioratul, deci acum vreo 9 ani, dar nu am fost păstrat şi mi-aduc aminte că am plecat acasă plângând. Acel moment m-a întărit foarte mult.

"Nu citesc, nu mă interesează, nu mă tem de nimic"

- E adevărat că i-ai zis lui Gigi Becali că dacă o să joci cu Sporting o să dai gol?
- Da!

- Budescu, Tănase, Alibec, De Amorim, o să ai concurenţă mare.
- Păi, e cel mai puternic club din România, e chiar normal să fie aşa!

- Chiar nu te temi de presiunea de la Steaua?
- Nu mă interesează. Nu mă tem, nu citesc presa! 

"Las Botoşaniul pe primul loc, sper că va prinde play-off-ul! Eu am venit la Steaua ca să câştig campionatul, iar în cel mai scurt timp îl aştept aici şi pe Moruţan, e un fotbalist extraordinar"
Cătălin Golofca

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
valentinn10
valentinn10  •  09 August 2017, 10:38

Bine ca citesti tu, ***, l-ati pierdut, catelus prost, nu mai plange ***, ai inteles?, ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

4patraulea
4patraulea  •  09 August 2017, 08:23

de parca dinamo ar avea jucatori mai cititi

980962411935977
Pristavu Cristinel  •  09 August 2017, 00:04
Postat de balauru48 pe 08 August 2017, 21:25

Golofca nu citeste presa fiindca nu stie sa citeasca. Ca majoritatea de la fcsb. In afara de viteza nu are nimic, nu tehnica, nu forta, nu joc aerian, nu inteligenta tactica. Pana la iarna il face ciobanul pachet si-l trimite inapoi in patria stufului!

18-0 Iti spune ceva?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close