FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - VOINŢA SIBIU 2-0

Samba do Wesley » Căpitanul Vasluiului e cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1

Wesley Lopes e cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1
Wesley Lopes e cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1

Articol de , - Publicat marti, 27 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 26 septembrie 2011 22:55

Cele două goluri marcate de Wesley cu Voinţa Sibiu l-au propulsat pe brazilian pe prima poziţie în topul marcatorilor străini în Liga 1.

"Nu îmi pare rău de bani, am luat un super jucător", spunea patronul Adrian Porumboiu în ianuarie 2009, cînd la Vaslui venea cel mai scump jucător din istoria echipei. Un milion de euro a primit Leixoes pentru brazilian, care între timp a răsplătit toată încrederea.

Wesley şi-a pus imediat amprenta asupra jocului moldovenilor. A condus echipa spre o finală de Cupă şi două podiumuri în Liga 1. În plus, Vasluiul s-a calificat pentru prima dată în grupele Europa League, unde acelaşi brazilian a reuşit o dublă pe Olimpico cu Lazio (2-2).

Forma excelentă în care se află Wesley nu l-a abandonat nici ieri în faţa Voinţei. Două goluri au adus o victorie vitală Vasluiului şi l-au propulsat pe atacantul de 30 de ani în fruntea topului marcatorilor străini al Ligii 1. Brazilianul l-a egalat pe Sulejman Demollari (36 de goluri) şi se află la 8 reuşite de principalul urmăritor, Pantelis Kapetanos (CFR Cluj).

În plus, acesta este şi golgeterul all-time al moldovenilor cu 46 de reuşite în toate competiţiile, depăşindu-l în această săptămînă pe Vali Badea (43).

Topul golgeterilor străini:
1-2.    Wesley Lopes        36
Sulejman Demollari    36
3-4.     Jeremie N'Jock        28
Pantelis Kapetanos    28
5.     Eric de Oliveira    26
6-8.    Marko Ljubinkovici    24
Gueye Mansour        24
Mike Temwanjera        24
9.    Juliano Spadacio    21
10.    Lukas Magera        20

"Naşul" lui Dinamo
Adversarul preferat al lui Wesley este Dinamo. "Cîinii" scapă cu greu de execuţiile sale, încasînd pînă acum nu mai puţin de 5 goluri. În schimb, Rapidul a reuşit să-l blocheze de fiecare dată, fiind singurul dintre granzi care a scăpat fără gol primit de la brazilian.

Golurile lui Wesley în Liga 1
5 - Dinamo
3 - Unirea Alba Iulia, Poli Iaşi
2 - Gloria Bistriţa, FC Braşov, Unirea Urziceni, FCM Tg. Mureş, U Craiova, Gaz Metan, Voinţa Sibiu
1 - Gloria Buzău, Victoria Brăneşti, CFR Cluj, Concordia Chiajna, Farul Constanţa, Poli Timişoara, U Cluj, Steaua, Oţelul, Pandurii, Sportul

Talisman norocos
În Liga 1, vîrful moldovenilor a marcat în 31 de partide, Vasluiul avînd un palmares excelent în aceste meciuri. Doar Gloria Buzău şi Unirea Urziceni i-au învins pe moldoveni atunci cînd el a marcat. În rest au fost 24 de victorii şi cinci egaluri.

3 duble a reuşit Wesley în ultimele 4 partide, cu Lazio, Voinţa Livezile şi Voinţa Sibiu

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
parandarat2.2
parandarat2.2  •  27 Septembrie 2011, 20:35

bravo wesley...la cat mai multe goluri

andrei.ovidiu
andrei.ovidiu  •  27 Septembrie 2011, 11:21

felicitari lui. este unul din cei mai buni jucatori din liga 1 din ultimele sezoane, daca ar mai fi 2-3 ca el in liga 1 ar fi mai interesanta competitia. este singurul din echipa vasluiului care a confirmat si in europa (2 goluri cu AEK Atena, 2 cu Lazio, etc...). la valoarea lui a fost prea ieftin cand a fost cumparat...

helyosa
helyosa  •  27 Septembrie 2011, 09:16

Bravo Wesley! Iti doresc sa ajungi la minim 50 de goluri. :)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează