FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB 0-3

Sancțiuni după Dinamo - FCSB » Ce amenzi a dat Jandarmeria la finalul derby-ului

Articol de - Publicat luni, 31 ianuarie 2022 08:43 / Actualizat luni, 31 ianuarie 2022 09:31

La finalul Derby-ului de România, câștigat de FCSB cu 3-0, Jandarmeria a aplicat mai multe sancțiuni, din cauza incidentelor din tribunele stadionului lui Dinamo.

Ultrașii celor de la Dinamo și FCSB au fost la un pas de încăierare în primele minute ale derby-ului din „Ștefan cel Mare”. Cei 300 de fani ai oaspeților au pierdut golul din minutul 2, marcat de Tavi Popescu.

Idee inedită avută de Stoican înainte de meciul cu FCSB » Cum a încercat să-și motiveze jucătorii pentru Derby
DINAMO - FCSB 0-3
Idee inedită avută de Stoican înainte de meciul cu FCSB » Cum a încercat să-și motiveze jucătorii pentru Derby

Jandarmeria a dat amenzi de peste 10.000 de lei după Dinamo – FCSB

Printr-un comunicat emis după meci, Jandarmeria Română anunță că au fost aplicate 14 amenzi, în valoare de 10.075 de lei. Forțele de ordine fac în continuare verificări pentru a stabili și dacă alte persoane vor fi sancționate și anunță că vor începe cercetarea pentru mai multe fapte de natură penală.

În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele Dinamo București și FCSB, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.075 lei, după cum urmează:

- 7 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare;

- 3 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare;

- 4 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare. 

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru șapte fapte de natură penală, prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare.

- comunicat Jandarmeria Română

Conflict între fani la Dinamo – FCSB

Aproximativ 300 de fani ai celor de la FCSB au făcut deplasarea în „Ștefan cel Mare” pentru derby-ul cu marea rivală. Primul conflict a apărut chiar după fluierul de start al lui Ovidiu Hațegan. 

Suporterii oaspeților au aprins mai multe torțe și le-au aruncat spre sectorul în care se afla „Peluza SUD” a celor de la Dinamo, un contigent aflat pe poziții diferite față de „Peluza Cătălin Hîldan”. Obiecte pirotehnice au zburat și în sens invers, iar ultrașii au încercat să rupă gardurile de protecție și să se înfrunte deschis. 

Jandarmii au intervenit prompt și au calmat situația. Suporterii lui FCSB au ratat însă golul superb marcat de Octavian Popescu, chiar în minutul 2. Erau momentele de intensitate maximă ale conflictului din tribune.

Citește și:  

„Câinii” nu-și fac griji că retrogradează: „Ne salvăm fără baraj”

Favoriții lui Becali, cei mai buni în Dinamo - FCSB + 3 fotbaliști au picat testul derby-ului

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
robotzel
robotzel  •  31 Ianuarie 2022, 10:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează