FOTBAL  »  Superliga  »  VERDICT

Trei foști dinamoviști, suspendați pentru blat! + Jucătorul despre care GSP a dezvăluit că s-a deghizat în arbitru într-un alt caz de meciuri trucate, pedepsit și el

Alin Stoica, pe vremea când juca la Chiajna, într-un meci cu Petrolul. Sursă: sportpictures.eu
Alin Stoica, pe vremea când juca la Chiajna, într-un meci cu Petrolul. Sursă: sportpictures.eu

Articol de GSP - Publicat joi, 17 februarie 2022 09:03 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 11:41

Comisia de Disciplină a FRF a anunțat sancțiunile în „cazul FC Daco-Getica”, în care echipa era anchetată pentru trucare de meciuri. Sancțiunile au fost acordate ca urmare a celebrului meci UTA - Daco Getica 6-0, o partidă cu cântec disputată în 2019, despre care s-a scris că ar fi fost trucată.

Mai mulți fotbaliști au fost suspendați, printre ei aflându-se nume cunoscute: Liviu Gheorghe, Gabriel Răducan și Raphael Stănescu, toți trecuți pe la Dinamo, dar și fostul fundaș Alin Stoica, cel care, printre altele, are la activ și o altă abatere: s-a deghizat în arbitru pentru a participa la aranjamente în Cipru, caz dezvăluit în exclusivitate de jurnaliștii de investigație GSP. 

Cea mai dură penalitate a încasat-o Alin Stoica, căruia i s-a interzis accesul pe stadioane timp de doi ani, acesta primind și o o amendă în valoare de 200.000 de lei. Stoica, fără echipă de o bună perioadă de timp, are un istoric controversat.

Trei foști jucători la Dinamo, suspendați pentru trucare de meciuri!

Printre fotbaliștii suspendați de Comisia Disciplină pentru meciul UTA - Daco Getica 6-0 se regăsesc și trei fotbaliști trecuți de-a lungul timpului pe la Dinamo. Aceștia se aflau în echipa ilfovenilor la partida incriminată. 

Gabriel Răducan (21 de ani), cel care se află și în prezent în lotul roș-albilor, a fost suspendat timp de 3 luni, primind o amendă de 15.000 de lei. La rândul său, mijlocașul Liviu Gheorghe (22 de ani) a primit două luni de suspendare și o penalitate sportivă de 10.000 de lei, aceeași sancțiune fiind primită și de către Raphael „Xavi” Stănescu (28 de ani), fosta mare speranță a lui Dinamo.

FRF nu a specificat culpa exactă a fiecăruia. De exemplu, Stănescu a fost suspendat, deși nu a fost în lot la acel meci.

În temeiul art. 60 bis alin. 1 și 2.a din RD, sancționarea pârâtului Stănescu Raphael cu măsura suspendarii pentru 2 luni si penalitate sportiva de 10.000 lei.

Trei foști dinamoviști, suspendați pentru blat! + Jucătorul despre care GSP a dezvăluit că s-a deghizat în arbitru într-un alt caz de meciuri trucate, pedepsit și el
Liviu Gheorghe

De asemenea, antrenorul Marius Baciu, cel care se afla pe banca celor de la Daco-Getica la meciul cu UTA, a primit un avertisment și o amendă în valoare de 10.000 de lei.

Alin Stoica, implicat în celebrul UTA - Daco Getica 6-0

Alin Stoica are numeroase „păcate” în CV: a fost bănuit că a fost implicat în dosarul UTA - Daco Getica 6-0, meciul din septembrie 2019 aranjat pentru pariuri, suspiciunea confirmându-se acum, după sancțiunea dictată.

Concret, fotbalistul a fost acuzat că ar fi avut legături cu mafia pariurilor din fotbalul românesc.

Principalul suspect la meciul respectiv a fost chiar fundașul central Alin Cristian Stoica. Fundașul central a fost titular, dar a ieșit de pe teren la pauză, invocând o accidentare. Ulterior, nu a mai jucat în partidele disputate până la desființarea echipei Daco-Getica. 

Cu 10 luni înainte de meciul cu UTA, Alin Stoica a fost protagonistul unei investigații incredibile, realizate de Gazetă ca parte a proiectului jurnalistic internațional Football Leaks. Confruntat cu dovezi clare, fotbalistul a recunoscut că, în 2016, a trucat meciuri amicale în Cipru deghizat în arbitru! El a recrutat și alți membri - arbitri români de Liga 4, fotbaliști sau foști fotbaliști - contra sumei de 500 de euro de om, la propunerea unui membru al rețelei chinezului Eric Mao!

„Am trucat meciuri deghizat în arbitru. Aveam nevoie de bani pentru tata, bolnav de cancer în fază terminală. Mi-e rușine de ce am făcut”, declara Alin Stoica pentru Gazeta Sporturilor, în noiembrie 2018.

Trei foști dinamoviști, suspendați pentru blat! + Jucătorul despre care GSP a dezvăluit că s-a deghizat în arbitru într-un alt caz de meciuri trucate, pedepsit și el
Alin Stoica, pe vremea când juca la Chiajna, într-un meci cu Petrolul. Sursă: sportpictures.eu

UTA - Daco Getica 6-0. Iată cum au arătat cele două echipe: 

UTA: Iacob – A. Rus, Ilie, Melinte, Tomozei – Moise, Isac (Lorenzi 66) – Buhăcianu, Miculescu (Oroian 80), C. Rus (Ursu 61) – Ioniță
Antrenor: Laszlo Balint

Daco-Getica: Began – Puțaru (Tudorică 25), Al. Stoica (Gheorghe 46), R. Prodan, Jica – R. Neacșu, Iani – M. Stancu, V. Mihai (Cuibari 65), Voineag – Răducan
Antrenor: Marius Baciu

Arbitri: Andrei Țiții (Șura Mică – Sibiu), Radu Despa, Cristian Lucaci (ambii din Baia Mare).
Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei)

Citește și alte știri de actualitate: 

Liga 1 îl îngrijorează pe Edi Iordănescu » Studiu neverosimil: doar 3 campionate au fotbal mai sărac în ocazii

EXCLUSIV „E sclavie!” » Fostul atacant de la FCSB și Farul își strigă durerea: „M-am accidentat grav, clubul m-a abandonat, nu m-a plătit din iulie 2021, iar acum a intrat în insolvență”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (8)
emil1986
emil1986  •  17 Februarie 2022, 14:01
Postat de ciprianbirtea pe 17 Februarie 2022, 11:30

Meciurile defunctei FC FCSB? De când e FCSB defunctă?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emil1986
emil1986  •  17 Februarie 2022, 13:59
Postat de calugarul.pafnutie pe 17 Februarie 2022, 10:53

***

De cine vorbesti ma, de aia care v-au dat 9-0, ***???!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

brentford
brentford  •  17 Februarie 2022, 11:56

Cum adica 3 luni si 2 luni suspendare? Adica faci blaturi,iti iei partea si pleci in vacanta 2-3 luni,dupa care te intorci si mai faci un blat. Afara din fotbal pe viata!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close