FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Şapte pentru titlu! Foştii lor antrenori îi caracterizează pentru gsp pe noii stelişti

Articol de - Publicat luni, 13 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 13 iunie 2011 12:21

Şumudică îl vede fantastic pe Moraes, Marcel Popescu crede că Tatu va fi revelaţia, iar Ţicleanu pariază că oltenii vor transforma Steaua în bine.


Steaua a achiziţionat şapte jucători noi pînă acum. Mihai Costea, Prepeliţă, Moraes, Gabi Matei, Dorinel Popa, Rusescu şi Leandro Tatu sînt oamenii de la care se aşteaptă să schimbe echipa dintr-una de locul 6 într-o campioană. Cum sînt ei de fapt? Ce sînt în stare să facă în Ghencea? Gazeta a discutat cu persoanele care îi cunosc cel mai bine, foştii antrenori ai fiecăruia şi cu impresarul Marcel Popescu, în cazul brazilianului Tatu.


Mihai Costea, atacant, 23 de ani
- Preţ: 1,4 milioane de euro
- A marcat 3 goluri în 27 de partide în sezonul trecut

Cum îl caracterizează Aurel Ţicleanu:
*** "E un jucător de contraatac, are viteză, pleacă bine de la nivelul ultimului fundaş"
*** "E un tip foarte sensibil, are nevoie de un anumit climat pentru a da randament bun. Cei de la Steaua trebuie să aibă mare grijă la latura lui sentimentală"
*** "La Craiova era răsfăţatul tuturor, era Prîslea, toţi îl proteajau, îl bibileau, la Steaua va trebui să facă şi faza defensivă, deoarece toţi jucătorii din lot vor primi aceleaşi şanse"

Andrei Prepeliţă, mijlocaş central, 25 de ani
- Preţ: 700.000 de euro
- A înscris un singur gol în 25 de jocuri din stagiunea trecută

Cum îl caracterizează Aurel Ţicleanu:
*** "Fotbalist complet. Se apără bine, participă la construcţie, apare şi la finalizare. Şi-a schimbat în ultima parte zona de acţiune, a trecut din dreapta în centru şi e şi logic că s-a întîmplat aşa, din moment ce a avansat în vîrstă şi a căpătat experienţă mare"
*** "Cred că are încă o mare marjă de progres, asta şi fiindcă în ultima vreme a cam bătut pasul pe loc la Craiova, a intrat în conservare"
*** "E o achiziţie fantastică pentru Steaua, au făcut o afacere extraordinară. El va prinde imediat la public, deoarece pentru el nu există minge pierdută, nu există duel necîştigat. E ca elevul care de fiecare dată cînd e scos la tablă de profesor are întotdeauna temele făcute"

Junior Moraes, atacant, 24 de ani
- Preţ: 400.000 de euro
- A dat 8 goluri la Bistriţa în 15 meciuri din sezonul trecut

Cum îl caracterizează Marius Şumudică:
*** "Un atacant formidabil! Exploziv, tare pe picioare, apare la finalizare în cele mai surprinzătoare situaţii"
*** "E genul de jucător pe care poţi să te bazezi în momentele dificile, deoarece are o ambiţie incredibilă, nu renunţă niciodată!"
*** "Comportamentul lui e atipic pentru un brazilian, adică nu face excese deloc şi are o maturitate impresionantă pentru un băiat atît de tînăr. E inteligent"

Gabriel Matei, fundaş dreapta, 21 de ani
- Preţ: 675.000 de euro
- A jucat de 26 de ori pentru Pandurii în campionatul trecut, fără să marcheze

Cum îl caracterizează Petre Grigoraş:
*** "Are calităţi să ajungă un foarte bun fundaş dreapta, cu condiţia să joace des la Steaua!"
*** "A fost bine pentru el că a rămas şi în retur la Tîrgu Jiu, deşi semnase deja cu bucureştenii. A avut ocazia să mai crească înainte să facă pasul acesta în Ghencea"
*** "Îi lipseşte experienţa, dar are un mare avantaj: e în stare să progreseze foarte mult, mai ales dacă nu va mai avea probleme cu accidentările"

Dorinel Popa, mijlocaş central, 22 de ani
- Preţ: 100.000 de euro
- A punctat de 3 ori pentru Brăneşti în 29 de partide

Cum îl caracterizează Ilie Stan:
*** "Jucător bine pregătit fizic, foloseşte ambele picioare, are precizie atunci cînd pasează, execută foarte bine loviturile libere. Îi place să joace mijlocaş central ofensiv"
*** "Dacă nu stai cu gura pe el, nu prea face faza defensivă, acesta ar putea fi unul dintre defectele lui"

Raul Rusescu, atacant, 23 de ani
- Preţ: 200.000 de euro
- Are 3 goluri pentru Urziceni în 29 de meciuri disputate în campionatul trecut

Cum îl caracterizează Marian Pană:
*** "E un tip special. Adică e mai copilăros, el nu simte presiunea, trece uşor peste ce i se întîmplă. S-ar putea să-l ajute mult asta la Steaua"
*** "Nu funcţionează ca vîrf împins, e mai bine să-l foloseşti în spatele atacantului central, să vină din linia a doua. Are execuţii imprevizibile, spectaculoase"

Leandro Tatu, atacant, 29 de ani
- Preţ: gratis
- A dat 9 goluri în 27 de partide la Beira Mar, locul 13 din Portugalia

Cum îl caracterizează Marcel Popescu, impresarul care l-a propus Stelei:
*** "Poate evolua pe toate cele 3 posturi din faţă într-un sistem 4-3-3. Dacă vi-l amintiţi pe Didy, de la CFR Cluj, ei, bine!, Tatu este o copie aproape perfectă a lui"
*** "Tatu este dreptaci, are o viteză şi o accelerare fantastice. Deşi nu e înalt, e extrem de tare pe picioare, e foarte puternic, are ceva din Tevez la acest capitol, nu poate fi dezechilibrat în duelurile cu fundaşii adverşi"

Bourceanu: "Mîndru de ofertă!"
Următoarea achiziţie de pe lista Stelei: Alex Bourceanu. Închizătorul lui Poli se declară "mîndru să primesc o propunere din partea clubului din Ghencea!". Discuţiile pentru transferul lui vor continua zilele viitoare şi e de aşteptat ca tranzacţia să fie încheiată marţi sau miercuri. De la Timişoara ar mai putea să vină şi fundaşul stînga Sepsi.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
brutusp
brutusp  •  14 Iunie 2011, 13:37

ramane de vazut ce, cum, cate, ce fel de...deocamdata ...doar vorbe grele

blue8607
blue8607  •  14 Iunie 2011, 08:17

Momentan Echipa de pe X stadion ,caci doar o asa pot numii , nu are nicio certitudine. Gabi. Matei- accidentat mai mereu Tatu - o fi bun dar la Steaua poate sterge banca de rezerve in orice clipa, Prepelita - e necopt ,pierde destule dueluri iar interventiile de recuperare sunt asemanatoase cu ale lui Bicfalvi. Mihai Costea- Praslea cel mic - are viteza pana in fata portii ,iar acolo se pierde. Rusescu - bani dati degeaba . Dorinel Popa - e ok. Moraes- o certitudine in retur 2010-2011 . in 2011 -2012 va fi o incertitudine - pregatire precara. Bourceanu -singura certitudine

tomoiaga
tomoiaga  •  13 Iunie 2011, 13:25

TANASE CAND PLEACA? PROST SA FI SA DAI PESTE UN MILION PE UN JUCATOR CAND ACUMA AI OCAZIA SA ADUCI JUCATORI DE VALOARE LIBERI DE CONTRACT. BINEINTELES NU CU SALARII DE 100000 DE EURO PE AN. CU UN BUGET DE 7-8MILIOANE POTI SA OMORI CAMPIONATUL DIN START.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează