FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENORI

Sărăcia securizează postul » Diferență majoră în Liga 1 față de anii precedenți: doar cinci antrenori dați afară!

Reghecampf e ținut la Steaua de clauzele din contract, ci nu de rezultate
Reghecampf e ținut la Steaua de clauzele din contract, ci nu de rezultate

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 decembrie 2016 13:44

Sezonul acesta a venit cu o schimbare pozitivă în ceea ce privește antrenorii. După primele 21 de etape disputate au avut loc doar cinci schimbări de tehnicieni, cu mult mai puțin față de ce s-a întâmplat în sezoanele precedente.

Astfel, cei cinci antrenori schimbați sunt Dario Bonetti (plecat de la ASA după etapa a treia), Nicolo Napoli (demis de CSMS Iași după etapa 11), Emil Săndoi (contract reziliat cu Chiajna după etapa 14), Emil Ursu (out de la Chiajna, etapa 21) și Dan Alexa (ASA, etapa 21).

Mai mult, patru din cele cinci schimbări au avut loc la două echipe (Chiajna și ASA), ceea ce înseamnă că 11 cluburi sunt antrenate de tehnicienii cu care au început sezonul.

Spre comparație, în anii precedenți, numărul antrenorilor schimbați era mult mai mare. În sezonul 2014/2015 am asistat la un număr record în primele 21 de etape: 29! În sezonul 2013/2014 au fost 21, iar cifra a început să scadă abia sezonul trecut: 14!

Cauzele acestei situații nu ține neapărat de încrederea mai mare pe care patronii și finanțatorii o au față de antrenori, în comparație cu sezoanele precedente, ci e legată mai mult de situația precară a majorității cluburilor.

Concret, echipele din Liga 1 nu au bani suficienți pentru a mai face schimbări repetate de antrenori, așa că preferă să îi mențină pe cei prezenți, chiar și când rezultatele nu îi confirmă.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
haideusicfr
haideusicfr  •  31 Decembrie 2016, 18:32

La CFR s-a schimbat antrenorul Antonio Conceicao pentru ca aplecat el.A venit Miriuta si a confirmat.Peste asteptari ! Mult succes tuturor!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează