FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Scandal în Liga 1 pe tema amânării campionatului: „Să dea dovadă de mai mult discernământ!”

Articol de - Publicat sambata, 14 martie 2020 10:15

După ce FRF a anunțat stoparea campionatelor pe termen nedefinit, Craiova a lansat o corespondență cu celelalte formații din L1, solicitând crearea unui front comun pentru a impune ziua de 15 mai ca dată de reluare a sezonului. 

Surse ale Gazetei au oferit răspunsul acid formulat de Poli Iași în urma propunerii oltenilor, text expediat pe adresele tuturor colegelor de eșalon. Președintele Ciprian Paraschiv a confirmat că este vorba despre poziția oficială a clubului moldav.

Mesajul trimis de către Poli Iași

„Stimate Domnule Ovidiu Costeșin,
Vă mulțumim pentru propunere și apreciem interesul dumneavoastră de a asigura o desfășurare cât mai bună Ligii I. Din punctul de vedere al Clubului Sportiv Municipal Politehnica Iași, pare o propunere pripită, poate și neinspirată, ținând cont de faptul că există organizații abilitate atât la nivel internațional, precum Organizația Mondială a Sănătății, FIFA și UEFA, cât și pe plan intern, precum Guvernul României, Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal care să ia deciziile care se impun în privința pandemiei și să traseze direcții privind desfășurarea ulterioară a campionatului.

Mai mult decât atât, din cunoștințele noastre, în nicio ligă din Europa nu s-a decis o suspendare pe o durată atât de lungă. Cu siguranță, cu toții ne dorim ca întrecerea să fie reluată cât mai repede, astfel încât federația să respecte termenele limită pentru a transmite oficial către UEFA clasamentul omologat, echipele participante în competițiile europene, dar și formațiile promovate din eșalonul secund.
Un lucru este cert! Acest virus nu ține cont de locul pe care-l ocupă în clasament o echipă sau alta, bugete, statutul social al fiecărui individ și, după cum remarcăm, a atins inclusiv echipe de top în Europa, ca să ne referim doar la fotbal. Situația este mult mai gravă decât ne-am așteptat și primordial este să fim cu toții sănătoși.

Vă asigurăm că Politehnica Iași rămâne în continuare deschisă la orice propunere venită în beneficiul fotbalului. Spre exemplu, în acest context extrem de nefavorabil sportului de performanță și nu numai, în condițiile în care dramatismul acestei pandemii se va acutiza, poate ar trebui să ne gândim cu toții să solicităm Guvernului României să ia unele măsuri financiare în sprijinul fotbalului, poate chiar amnistii fiscale. Veniturile cluburilor ar putea scădea drastic în următoarea perioadă în lipsa ticketing-ului, ba, mai mult decât atât, vom suferi, probabil, și la capitolele sponsorship, merchandising și chiar la încasările din drepturile TV. 

În încheiere, adresez rugămintea către Secretarului General al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, să dea dovadă de mai mult discernământ și înțelepciune și să nu mai iasă public hazardat cu scenarii probabile sau improbabile privind campioana, echipele retrogradate etc. (fapt ce ne poate afecta grav pe zona de sponsorship), atât timp cât nu se știe cum va evolua pandemia de coronavirus și nu se știe clar cum va arata campionatul Ligii I până la final.

În vremuri tulburi, echilibrul și bunul simț ne pot salva. Nu tentativele de a arvuni în spațiul public momentul prin imprimarea unei false impresii de putere decizională, precum o face domnul Ștefan. N-ar strica mai multă analiză, mai multă chibzuință și consultarea tuturor cluburilor implicate.

Sănătate și speranță vă doresc tuturor!
Cu prietenie, Ciprian”

Citește și:

Coronavirusul schimbă formatul în Liga 1 » Scenariul total neașteptat: „E o premieră ce spun, dar ne gândim la varianta asta”

Situația la zi în fotbalul european: 43 campionate suspendate din cauza pandemiei de coronavirus + unde se mai joacă și cine transmite meciurile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
2470196376539519
Eduard Antoniu  •  14 Martie 2020, 14:02

Iasul a fost cel mai afectat de intreruperea subita necesara si respectata. Iasul era deja pe litoral cand a aparit comunicatul. Va mai trebui o deplasare si nu avem banii astia. Bucurestiul face orice sa saboteze si Clujul si Iasul.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  14 Martie 2020, 12:01

Da, mi se pare corect si rezonabil comunicatul Iasiului.

pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  14 Martie 2020, 11:08

Corect, felicitari pt comentariu !!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează