FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

exclusiv Scandal intern la Dinamo! Zăvăleanu, deranjat de declarațiile lui Burcă și Nicolescu, încearcă o mediere cu cei de la Arcul de Triumf + Ce variante de stadion are Dinamo

Scandal intern la Dinamo! Zăvăleanu, deranjat de declarațiile lui Burcă și Nicolescu, încearcă o mediere cu cei de la Arcul de Triumf + Ce variante de stadion are Dinamo
Scandal intern la Dinamo! Zăvăleanu, deranjat de declarațiile lui Burcă și Nicolescu, încearcă o mediere cu cei de la Arcul de Triumf + Ce variante de stadion are Dinamo

Articol de , , - Publicat luni, 28 august 2023 14:14 / Actualizat luni, 28 august 2023 14:42

Dinamo n-a pierdut meciul cu Petrolul, a câștigat un punct, însă s-a ales cu o problemă majoră și e pe cale să piardă ceva ce a avut la dispoziție în acest start de sezon: arena unde a disputat jocurile în postura de gazdă, Arcul de Triumf.

Declarațiile dure făcute de Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu, la adresa modului în care s-a prezentat suprafața de joc la meciul de sâmbătă, i-a înfuriat pe cei care adminsitrează arena din centrul Capitalei, iar aceștia nu mai sunt dispuși acum să colaboreze cu Dinamo.

Zăvăleanu încearcă să-i împace pe cei de la Arc

Din acest motiv, chiar în interiorul clubului Dinamo s-au format tabere diferite, care văd situația stadionului de la Arc la 180 de grade. Dacă președintele și antrenorul au fost cei care au lansat acuzații dure, Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar, e de altă părere. 

Acesta, conform surselor GSP, a încercat chiar o mediere a conflictului cu administratorii de la Arcul de Triumf și chiar ar fi avut reproșuri la adresa colaboratorilor din club, inclusiv la adresa lui Burcă și Nicolescu, din cauza afirmațiilor acestora de după finalul confruntării cu Petrolul.

Scandal intern la Dinamo! Zăvăleanu, deranjat de declarațiile lui Burcă și Nicolescu, încearcă o mediere cu cei de la Arcul de Triumf + Ce variante de stadion are Dinamo
Răzvan Zăvăleanu

Zăvăleanu le-a explicat pericolul în care se regăsește Dinamo dacă rupe complet relațiile cu cei de la Arc. Deși ar exista posibilitatea ca echipa să joace pe Arena Națională, mai ales că următorul joc de pe teren propriu va avea loc după partidele echipei naționale cu Israel și Kosovo, când stadionul fi din nou disponibil, există în perspectivă riscul ca atunci când această arenă va fi iarăși blocată, Dinamo să fie silită să plece din București, fiindcă alte soluții n-ar găsi.

Zăvăleanu chiar a avut o discuție cu cei care conduc Complexul Sportiv Arcul de Triumf, în care le-ar fi prezentat inclusiv scuze în numele clubului alb-roșu pentru ceea ce s-a întâmplat în declarațiile publice ale acestora de după jocul cu Petrolul.

Pe Arena Națională, rețeta financiară ar fi mai bună pentru Dinamo

Pe Arcul de Triumf, Dinamo achită o chirie de 24.000 de euro, sumă la care poate depăși însă 40.000 de euro, cheltuieli totale, la un joc disputat acolo. La o medie de 6.000 de spectatori pe Arc, încasările ar fi undeva în jur de 45.000 de euro, ceea ce practic ar acoperi tot efortul financiar. 

Dacă Dinamo ar merge pe Arenă, totalul cheltuielilor ar fi în jur de 50.000 de euro, însă cu posibilitatea de aduce în tribune măcar 10.000 de spectatori, ceea ce aproape că ar dubla încasările, astfel că s-ar realiza și profit.

În condițiile în care relațiile cu cei de la Arc nu vor fi reluate, iar Dinamo nu va merge sau nu va putea să folosească Arena Națională, atunci variantele la dispoziție ar fi Târgoviște, Voluntari sau Giurgiu, însă în primele două cazuri există șanse foarte mici ca respectivele cluburi să dea curs unei solicitări. 

Dinamo s-a gândit și la Clinceni, însă acolo e o problemă, cel puțin în acest moment, cu instalația de nocturnă, care nu funcționează, iar Dinamo e aleasă de deținătorii de drepturi TV să joace de fiecare dată seara, în prime-time.

Dinamo are meciuri atractive acasă în perioada următoare

DataMeciul
16 septembrieDinamo - FCU Craiova
24 septembrieDinamo - Farul
7 octombrieDinamo - CFR

FOTO Cel mai recent meci jucat de Dinamo pe Arenă, 6-1 cu FC Argeș

+20 FOTO

VIDEO Dinamo - Petrolul 1-1. Protestul celor două galerii la schimbarea legii despre materialele pirotehnice

Andrei Nicolescu joacă tare la tribunal » Dinamo critică tergiversarea procesului privind planul de reorganizare
Dinamo
Andrei Nicolescu joacă tare la tribunal » Dinamo critică tergiversarea procesului privind planul de reorganizare
Consecvența lui Burcă » Antrenorul lui Dinamo a procedat la fel în toate cele 7 etape
DINAMO
Consecvența lui Burcă » Antrenorul lui Dinamo a procedat la fel în toate cele 7 etape

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (37)
creeperno534
creeperno534  •  28 August 2023, 22:45

Care-i relevanta?

Stars
Stars  •  28 August 2023, 22:38
Postat de Catalynn_5 pe 28 August 2023, 18:07

Am jucat cu ei la Vâlcea sezonul trecut, ce are Cisnădie!? E problema sibienilor nu a noastră, noi avem unde juca, mereu in Ghencea! Nu stam sa ne rugam de unii si alții sau sa venim cu 2000 de jandarmi pt a nu fi linșați de riverani. Si da, echipa noastră se numește Steaua, a ta Fcsb si are logo un desen din Simpsons … Nasol sa fii fcsbist! :-)))

Tu defilezi cu o emblema desenata in 2003.....in concluzie ai fost sarac cu duhul prin 2003 si te-ai desteptat in 2017 sau ai devenit sarac cu duhul in 2017? :))) Tu privesti in jur la un meci a lui csa talpan, ti se par tribune populate de stelisti?! :)))))

rav410wrc
rav410wrc  •  28 August 2023, 19:35

Auzi tu, cica "proprietarul" stadionului s-a suparat, pt ca dedeBeistii au avut tupeu sa spuna ca gazonul a fost o orezarie ordinara si impracticabila, ceea ce s-a vazut si de la TV ?!? Intr-o tara civilizata, NU e cazul nostru, administratorul mizeriei de teren, ar fi inapoiat macar jumatate din banii de chirie, ar fi procedat la schimbarea imediata a suprafetei de joc si le-ar fi facut o reducere de pret si pt primul meci de dupa indreptarea acestei probleme !?! ;)))

Vezi toate comentariile (37)
Comentează