FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - GAZ METAN 3-1

Scandal între Edi Iordănescu și Papură: „Trebuie să știi să te porți” vs „Cei de pe banca Gazului sunt niște clovni”

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 februarie 2020 15:42

CSU Craiova - Gaz Metan Mediaș 3-1, primul meci al Ligii 1 în 2020 a iscat și primele momente extrem de tensionate. 

Craiova a câștigat de o manieră categorică partida cu Gaz Metan, însă după finalul meciului, cei doi antrenori au declanșat o polemică dură. Primul care a atacat a fost tehnicianul oaspeților. Edward Iordănescu a fost deranjat de faptul că omologul său de pe banca oltenilor, Corneliu Papură, n-a venit să dea mâna cu el înainte de startul confruntării.

„M-a surprins reacţia sau lipsa de reacţie a omologului meu de azi. Am rămas blocat, pentru că eu aşa ştiu, aşa sunt eu educat şi cred că trebuie să fie fair-play în fotbal. De fiecare dată când am fost gazdă am mers şi am salutat antrenorul oaspete, am dat mâna la început, de multe ori şi la sfârşit, când lucrurile nu evoluau în vreo direcţie. Dar să ajungi să pleci rapid după meci, m-a evitat total şi n-am înţeles. Eu îl salut prin intermediul dumneavoastră, al presei şi îi urez baftă, dar e ciudată atitudinea, pentru că fotbalul mare înseamnă şi asta, înseamnă să ştii să te porţi. E vorba de o strângere bărbătească de mână, e vorba de personalitate, e vorba să vii şi să spui bună seara şi ce mai vrei tu în continuare. 

Eu l-am cunoscut altfel pe Papură şi am fost şi colegi la Licenţa PRO. Sincer, chiar mă aşteptam la altceva. Am vrut la un moment dat să mă duc eu, dar dacă nu i-a făcut plăcere să ne vedem, atunci cu siguranţă când vom fi adversari şi va fi oaspetele meu, eu voi merge şi voi face ceea ce n-a făcut el în seara asta", a declarat Iordănescu jr.

În schimb, Corneliu Papură a venit extrem de nervos la conferința de presă și, mai întâi, a lansat un atac violent la adresa celor de pe banca Mediașului, inclusiv a lui Edi Iordănescu, arătându-i cu degetul pentru modul în care protestează și pun presiune pe arbitri: „Ei asta fac tot timpul. La Mediaş, acelaşi lucru, sunt nişte clovni pe margine, care agită spiritele tot timpul. Când am jucat la Mediaș ne-au înjurat non-stop, tot meciul. Se întâmplă tot timpul la Mediaş, nu e nimic nou sub soare. Ei tot timpul contestă ceva. Puteau să conteste și alte lucruri la acest meci, de exemplu că n-au încasat mai multe goluri. Eu știu de ce fac așa, o fac ca să-şi apere oarecum neputinţa din seara aceasta, aruncă vina pe arbitraj. Am înțeles că au o tabletă pe bancă pe care văd meciul, deși regulamentul interzice așa ceva și normal că au sărit imediat, după 10 secunde, că ar fi fost o fază anume în care arbitrul nu a luat o decizie conform cu ce a fost pe teren”, a replicat și Papură.

Iritarea antrenorului Craiovei ar fi plecat și de la faptul că după plecarea lui Pițurcă, Ei Iordănescu ar fi negociat cu patronul Științei, Mihai Rotaru, o posibilă preluare a echipei. Acesta ar fi fost motivul pentru care ar fi refuzat să dea mâna cu tehnicianul Gazului. 

Întrebat despre faptul că Iordănescu jr. s-a plâns că n-a fost salutat, Papură a replicat: „Nu ştiu ce a declarat, e treaba lui, dar vă spun ceva, normal era ca el să vină să dea mâna cu mine. Era normal să nu mă duc eu la el. De ce spun așa ceva? Fiindcă pentru el e mult mai uşor... Pentru noi, muritorii de rând, e mai greu să găsim contracte”.

*Foto: facebook/GazMetanMediasOficial

Citește și:

Corneliu Papură le arată obrazul ultrașilor: „Dacă nu suntem uniți, nu vom reuși nimic. Sper ca toată lumea să înțeleagă asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
dansy
dansy  •  02 Februarie 2020, 10:25
Postat de chronic pe 01 Februarie 2020, 17:06

Clona infiintata direct in B a dat 2 goluri din flori. Marsh bai papurica

Nu ti-e bai rusine sa vb asa???Papura a fost component de baza al Universitatii Craiova si international roman.A fost in lotul Romaniei din 1994 daca iti spune ceva acel an. Sa-ti fie rusine,tie un suporter al unei echipe care a reprezentAT FAMILIA ceausescu.Asa ca tu MARS.

dansy
dansy  •  02 Februarie 2020, 10:20
Postat de Kocsis Tibor pe 01 Februarie 2020, 19:55

Craiova nu s facut un meci chiar asa mare primul gol a venit dintr-o greseala mare de plasament a fundasului dreapta al doilea dintr-o lovitura bine executata dar primita la un fault simulat asa ca cu putina atentie era 1-1 dar ca o adaugire baietasii astia de la Craiova se trantesc pe jos la orice atingere ca sa primeasca lovituri libere si eventual adversarii cartonase pentru ca cu arbitrii romani merge si dupa aia ne miram ca nu avem echipe in cupele europene nu au nici un pic de barbatie si mandrie masculina in ei de asta nu mai avem jucatori in campionatele tari si nationala e unde e dar nu numai la Craiova e situatia asta si la FCSB sint cativa actori in frunte cu Tanase cat despre Papura ce sa mai zici , sarea la goluri si la final de parca era vre-o finala de cupa europeana ridicol.

Cred ca te-ai uitat la alt meci.Faultul acordat Universitatii a fost clar.Dupa tine trebuia sa-i rupa picioarele?Habar nu ai de fotbal. Apoi sa stii ca fotbalul greseala asteapta.Universitatea a jucat bine si a fost tot meciul peste cei de la Gaz metan.Daca nu i se anula un gol perfect valabil scorul lua proportii.

zagna
zagna  •  02 Februarie 2020, 09:06

Papura, diploma pentru cei 7 ani de acasa se ia mai greu decat licenta Pro... IN TIMPUL CAND NU DORMI, PRIVESTI SI TU UN MECI DIN FOTBALUL MARE, sa vezi cum procedeaza, la sfrsitul meciului, Antrenorii fata de echipa, adversari, spectatori... Tu ai fugit repede sa faci nani !

Vezi toate comentariile (18)
Comentează