FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Scandalul dintre acţionarii din Ştefan cel Mare pare fără sfîrşit: ”Dinamo moare!”

Dinamoviștii au ca obiectiv să urce pe podium în condițiile în care sînt neplătiți de luni de zile
Dinamoviștii au ca obiectiv să urce pe podium în condițiile în care sînt neplătiți de luni de zile

Articol de - Publicat miercuri, 19 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 18 decembrie 2012 20:35

Negoiţă şi-a prezentat planul de reformare a clubului, investiţiile ce trebuiau făcute şi ce dorea în schimb, însă i s-a trîntit uşa în nas. Şi a oprit "gazul" către ”cîini”.

" Dinamo stă să moară!", strigă Ionuţ Negoiţă. Dinamo e pe un butoi de pulbere chiar în preajma Sărbătorilor de iarnă, iar acţionarii nu mai vorbesc deloc aceeaşi limbă. Negoiţă a prezentat în propriul ziar, "Ring", planul său de reformare a clubului, investiţiile pe care voia să le facă şi ce urma să obţină în schimb. Soluţiile au fost transmise şi partenerilor din acţionariat.

"Nu mai merge să ascundem mizeria sub preş, avem nevoie de măsuri radicale dacă vrem să supravieţuim! Mi-ar fi uşor să mă retrag, dar aş fi privit ca un laş. Am dat dovadă de înţelegere, mai ales că ştiam de problemele de sănătate ale domnului Badea, am plătit partea mea pentru salarii şi am aşteptat reacţiile colegilor din acţionariat", a comentat cel care i-a luat locul lui Borcea la începutul lunii august.

"Badea tergiversează totul"
Apoi, atacul lui Negoiţă devine frontal şi concret: "A trecut termenul, iar domnul Badea m-a sunat joia trecută şi mi-a zis că ar fi oarecum de acord cu propunerea mea, dar că eu trebuie să o ajustez în condiţiile în care să preiau şi acţiunile lui Săvulescu. Am trimis o nouă idee şi am aşteptat răspuns pînă sîmbătă. Am fost ignorat. Domnul Badea a reacţionat exact în stilul în care a fost obişnuit să managerieze acest club de zeci de ani: tergiversînd! Am realizat că nu pot lucra cu domnul Badea, pentru că avem stiluri diferite. Eu opresc orice fel de finanţare. O să-mi dau cu părerea oricînd despre echipă, ca simplu acţionar. Cine a crezut că m-a cooptat la Dinamo doar pentru a mă stoarce de bani s-a înşelat! În pasiunea mea pentru Dinamo încă sper că aceste probleme se vor rezolva, că unii vor renunţa la orgolii în beneficiul performanţei. Dacă nu, asta e, cu durere în suflet voi privi cum se stinge un simbol naţional".

O altă variantă era ca Negoiţă să preia şi acţiunile lui Săvulescu, cu totul, şi investiţii personale şi mai mari. N-a primit nici un răspuns. Nicolae Badea n-a putut fi contactat ieri pentru a oferi o reacţie oficială.

Soluţiile lui Negoiţă de evitare a falimentului la Dinamo
- infuzie de capital, astfel: Negoiţă (6 milioane de euro), Badea (2 milioane de euro), Săvulescu (2 milioane de euro)
- desemnarea lui Negoiţă ca preşedinte al Consiliului de Administraţie
- mandatarea lui Negoiţă ca factor unic de decizie al clubului
- reformă şi restructurare radicală care să conducă la reducerea cheltuielilor, creşterea veniturilor, eficientizarea activităţii clubului şi a performanţei sportive
- redefinirea procentelor deţinute de acţionari: Negoiţă (55,5%), Badea (20%), Săvulescu (20%), FC Dinamo (4,5%)

"În ritmul ăsta, ajungem în faliment. Avem datorii de 10 milioane de euro, e chestiune de timp pînă ANAF sau altcineva va cere insolvenţa clubului. Dinamo e în metastază, are nevoie de citostatice, nu de ceaiuri!" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

"Copos mi-a propus să preiau Rapid, dar eu nu vreau, iubesc Dinamo şi voi face totul ca să salvez clubul. Dacă vreţi să ştiţi ce va mai fi din Dinamo în ianuarie, februarie, martie 2013, vorbiţi cu domnul Badea!" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

"Nu e bine pentru nimeni ce se întîmplă acum la Dinamo. Nu am auzit de vreo situaţie similară în istoria clubului. Dacă nu se rezolvă problemele, mi-e teamă să nu ajungem ca Rapidul" ( Marius Alexe, atacant Dinamo)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (49)
fcgeo
fcgeo  •  19 Decembrie 2012, 15:52

DACA INTRADEVAR NEGOITA ESTE DE BUNA CREDINTA SI BADEA NU, IAR CLUBUL INTRA PE O PANTA DESCENDENTA SI PERICULOASA ,PE VIITOR NU-L VAD PREA BINE PE ACEST BADEA.PARCA=L VAD FARDAT CA PE JEAN PADUREANU.NU-I DORESC RAUL OMULUI DAR MA TEM CA ASA VA FII.

cainederazboi
cainederazboi  •  19 Decembrie 2012, 15:50
Postat de calinescu_ pe 19 Decembrie 2012, 12:49

DRAGOS GRIGORE ESTE UNUL DIN CEI MAI BUNI STOPERI DIN CAMPIONATUL NOSTRU ....!!!!! SIGUR CA DACA JUCAM FARA INCHIZATOR (I) IAR FUNDASII LATERALI SUNT ADORMITI , APAR ERORI ....!!! NOI JUCAM CU CATALIN MUNTEANU LA INCHIDERE ,CAND EL NU-I IN STARE SA FACA O DEPOSEDARE ....!!!! TOATE ECHIPELE DIN FRUNTE JOACA CU DOI INCHIZATORI ADEVARATI ...!!! LUCHIN PE DREAPTA ERA CATASTROFA ....!!! DECI IN CONCLUZIE , DR GRGORE ARE 2 CLASE PESTE CHIRICHES (CEL PUTIN DOUA) IAR DACA EL AR AVEA IN FATA DOI INCHIZATORI PUTERNICI SI FUNDASII LATERALI ATENTZI , ATUNCI AR DEVENI RAPID CEL MAI BUN FUNDAS CENTRAL DIN TARA ....!!!! SIGUR CA EL ARE NEVOIE SI DE SUPORTUL PUBLICULUI PENTRU A CASTIGA INCREDERE.

Nimeni nu vrea binele clubului Dinamo. Nimeni nu doreste sa faca performanta la Dinamo. Daca ar dori sa faca un bine clubului actionarii ar pleca cu totii si ar scoate actiunile spre vanzare publica iar conducerea ar fi aleasa prin vot. Dar dupa cum spuneam "nimeni nu doreste sa faca performanta la Dinamo". Jucatorii sunt marea lor majoritate blatisti de meserie iar conducatorii sunt hoti.

bebe21
bebe21  •  19 Decembrie 2012, 14:11

dragii mei, chiar daca nu sunt dinamovist pentru Negoita clar potul cel mare este baza sportiva a clubului Dinamo pentru un proiect imobiliar de un catralion de sexy $$$ pe care sa ii bage el in buzunar...si nu pentru a ajuta clubul...nu mai fiti atat de naivi...!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează