FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Scapă sau pleacă! Ce variantă are Șumudică să rămână în fotbal dacă pierde și la Recurs

Șumudică e supărat că nu poate lupta pentru titlu cu Astra, după ce i-a dus pe giurgiuveni pe primul loc la finalul sezonului regular
Șumudică e supărat că nu poate lupta pentru titlu cu Astra, după ce i-a dus pe giurgiuveni pe primul loc la finalul sezonului regular

Articol de - Publicat miercuri, 02 martie 2016 00:00

Şumi speră să suspende excluderea la Recurs, dar se gândeşte şi să antreneze în străinătate.

Exclus din fotbal pentru 6 luni competiţionale şi amendat cu 100.000 de lei pentru că a fost depistat cu un cont la o casă de pariuri online, Marius Şumudică speră să obţină suspendarea măsurii. Cum?

"În Regulamentul Disciplinar, articolul 123 spune că dacă există omisiuni în acest act normativ se aplică reglementările UEFA şi FIFA. Omisiunea este că în RD nu există, la măsura de suspendare a excluderii, un termen de încercare. La UEFA el este de 6 luni-2 ani, la FIFA este de 1-5 ani. Dacă în această perioadă ar comite aceeaşi încălcare a regulamentului, ar lua pedeapsa maximă, de doi ani", susţin apropiaţi ai tehnicianului.

Practic, Șumi speră într-o sancțiune cu suspendare în locul uneia cu executare.

Din vară "afară"?

Tehnicianul de 44 de ani ia în calcul şi varianta de a părăsi România în vară, convins că pe reglemetările UEFA sau FIFA ar putea să antreneze în străinătate.

Marius mai speră însă că va reuşi ca la Recurs să obţină suspendarea excluderii din fotbal. El a motivat la Disciplină că din istoricul de 300 de evenimente pe care a pariat, numai două meciuri au fost din Liga 1, ambele pariuri pierdute.

Surse federale susţin că "Şumudică s-a mai apărat spunând că nici în contractul său, nici în Statutul antrenorului, nu este precizat că nu are voie să parieze. Asta nu-l putea exonera însă de cunoaşterea legii".

 

Ce nu are voie Şumudică:

  • să stea pe banca tehnică la meciuri oficiale sau amicale
  • să antreneze echipa
  • să aibă vreo funcţie în orice structură fotbalistică afiliată la FRF, LPF, AJF
  • nu poate reprezenta niciun club în relaţia cu FRF, LPF, AJF

Ce are voie Şumudică:

  • să asiste ca spectator la orice meci de fotbal

Cum comentează Șumudică:

  • "Încă nu am primit motivarea. Când o voi avea o să discut cu avocatul, să vedem cum ne organizăm apărarea. Ce șanse mai am? Vedem!"
  • "Eu jucam să mă distrez, nu câștigam din pariuri! Mai pariam, mai jucam un poker, un blackjack"
  • "Contractul meu cu Astra e valabil doi ani de zile, încă nu știu ce se va întâmpla. Suspendarea nu e de 6 luni calendaristice, ci competiționale, asta înseamnă că trebuie să stau până spre sfârșitul anului"
  • "Dacă s-ar lua o evidență de la casele de pariuri, vă veți speria! Eu nu sunt "sifon", nu dau nume, dar e foarte multă lume care pariază! Să se facă o anchetă! Toată lumea din fotbal joacă!"
  • "Să mă lase să lupt pentru titlu până la sfârșit, și după aceea să mă suspende și un an de zile!"

"Ultimul pariu al lui Şumudică era din 1 ianuarie 2016, când erau de notorietate anchetele cu Gloria Buzău, Flavius Stoican, Nicolo Napoli. Deci ştia că e interzis să parieze și totuși paria!"
Sursă federală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
ottonelu
ottonelu  •  02 Martie 2016, 15:23

Recurs cu "r" mic, m-ai inteles!

1062432440466057
Cojocariu Iosif  •  02 Martie 2016, 12:02

...federatia,daca ar fi serioasa,s-ar abtine de la comentarii pana la decizia finala...dar nu este,incepand cu acest burlesc...pardon Burleanu...in fotbalul nostru...federatie,presa,echipe circula un curent semanatorist de margine a imperiului...

1581870215401957
Andronic Popovici  •  02 Martie 2016, 09:42

hai fratilor,pastrativa calmul ,e adevarat ca sa cam exagerat cu aceasta pedeapsa ,dar de la aceasta si pana la varianta ca daca nu scapa Sumi. paraseste tara , cei? e vreo catastrofa ,isi rupe cineva toalele de pe el ,se arunca in .... ogoitiva.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează