FOTBAL  »  Superliga  »  PROPUNERE

Scenariul care o salvează pe Dinamo! Ce va propune LPF în adunarea generală

Dinamo ar putea scăpa de grijile retrogradării dacă LPF adoptă scenariul cu 16 echipe
Dinamo ar putea scăpa de grijile retrogradării dacă LPF adoptă scenariul cu 16 echipe

Articol de - Publicat sambata, 25 iulie 2020 19:58 / Actualizat sambata, 25 iulie 2020 21:19

Liga Profesionistă de Fotbal pregătește un scenariu inedit pentru sezonul următor din Liga 1.

În adunarea generală care va avea loc pe 30 iulie, LPF le va propune cluburilor din primul eșalon un scenariu care presupune creșterea numărului de echipe în Liga 1 la 16, informează site-ul sportro.

Iată cum ar putea arăta Liga 1 în sezonul următor:

  • Numărul echipelor va crește la 16: nimeni nu retrogradează direct în acest sezon;
  • Ocupanta ultimului loc în play-out va disputa un baraj cu a treia clasată din play-off-ul Ligii 2;
  • În viitoarea ediție s-ar menține sistemul play-off - play-out: 6 echipe în play-off, iar 10 în play-out;
  • Meciurile din play-out s-ar disputa în manșă unică, iar câștigătoarea play-out-ului va disputa un baraj cu echipa clasată pe ultimul loc european în play-off, pentru a stabili cine merge în preliminariile europene;
  • Cluburile care nu dovedesc că vor putea obține licența pentru Cupele Europene nu vor putea intra în play-off;

Cu siguranță, propunerea va fi pe placul tuturor echipelor din play-out. Dinamo ar avea o șansă bună să scape de retrogradare astfel, chiar dacă la final ar ajunge să ocupe ultima poziție. Motivul: la momentul disputării barajului, „câinii” s-ar putea baza, cel mai probabil, pe întreg efectivul.

Gică Hagi cere 18 echipe în Liga 1

La finalul meciului dintre Viitorul și Chindia Târgoviște, câștigat categoric de echipa sa, scor 4-1, Gică Hagi a declarat că își dorește ca numărul de echipe din prima divizie să crescă la 18.

„Eu vreau 18 echipe, sunt adeptul acestui sistem. România a fost puternică. Dați-i drumul și gândiți-vă! Un sistem cu 18 echipe e ideal pentru România. Cele mai mari performanțe s-au făcut cu 18 echipe”, a spus „Regele”.

Clasament play-out Liga 1

Clasament play-off Liga 2

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Posibilele adversare pentru viitoarea campioană a României în turul I al preliminariilor Champions League » Cine merge în Europa + singura necunoscută

DINAMO. Ei sunt puștii care vor să-i salveze pe „câini” de la retrogradare: „M-aș simți ca un erou”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (87)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  26 Iulie 2020, 17:15
Postat de randoomg pe 25 Iulie 2020, 21:26

eu refuz sa cred ca mafia ar face asa ceva. este inuman. cum bah sa imparti bani la mai multe echipe cand abia ajung banii acum. cine ar accepta asa ceva. cele 13 echipe in afara de vitan barzesti evident,au spus clar ca nu accepta saimparte banii cu mai multe echipe. refuz din start,clar.

Nene,nu va mai spargeti in teorii!Va fi cum vrea televiziunea!Atata timp cat se voteaza mentinerea play off- play out-nu o deranjeaza ca vor fi 16 echipe!Dimpotriva televiziunea vrea cat ma multe jocuri!Iar pe greii campionatului, iar nu ii deranjeaza, pentru ca propunerea e cu play off tot cu 6 echipe!

1198649370199221
Dumitru Florin  •  26 Iulie 2020, 14:23

Se intelege tot mai clar ca "oficialilor" nu le mai pasa de regulamente! Fac tot ceea ce pot pentru a salva ce? Un Dinamo absolut falimentar din toate punctele de vedere! De ce sa dea baraj ultima clasata??? Parca la baraj merge antepenultima!?! Se tot incearca argumentul ca "fara Dinamo campionatul e mai putin atractiv"?!? O fi acest Dinamo mai ceva ca Real, Bayern sau Liverpool??? "Dinamo are traditie"?!? Care o fi aia? Cea din anii 1970??? Pai atunci sa mearga si Steaua (e una singura) in LC, pentru ca traditia spune ca a castigat CCE in '86, ca fost finalista in '89... Cu Dinamo in L1 si 16 echipe in competitie creste cu 17% numarul de jocuri. Matematic, da. Dar valoric?? Si acest +17% place si televiziunilor, dar se va mari cu 17% si suma platita de televiziuni??? P.S. Daca pe ultimul loc se afla Gaz Metan, Astra sau Voluntari, se mai "muncea" atat la "salvarea campionatului, a audientei"??!!??

fibra
fibra  •  26 Iulie 2020, 13:22

O mizerie locala.Ne jucam de-a regulamentele si ne miram ca suntem la coada UE.Nimeni nu mai este acolo,uitati-va cu cine jucam in primul tur in cupeler europene.Singuri ne distrugem cu masuri incredibile.

Vezi toate comentariile (87)
Comentează