FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Schimbare la "câini" » Dinamo mai ofensiv, cu două vârfuri în avanposturi: ”Bokila alături de Nemec”

Articol de , - Publicat joi, 07 septembrie 2017 09:16

Dinamo anunță că-și menține candidatura la titlu, iar transferul lui Bokila, de zilele trecute, se vrea a fi confirmarea. "Câinii" vor să atace campionatul și Cupa României cu un trident ofensiv format din Nemec, Rivaldinho și Bokila, atacanți care și-au lăsat amprenta până acum în Liga 1, doar că în acest start de sezon n-au impresionat.

Gazeta Sporturilor a invitat 8 foști mari atacanți din istoria recentă a clubului, golgeteri adevărați, să-și exprime opiniile vizavi de actualii "bombardieri", Nemec (32 de ani), Bokila (28 de ani) și Rivaldinho (22 de ani). Ideea generală e că Dinamo trebuie să-și modifice sistemul din 4-2-3-1 în 4-4-2.

Ionel Dănciulescu (214 goluri în 515 meciuri în Liga 1)
- "Nemec e un tip muncitor, de bătaie, masiv, mi se pare un număr 9 clasic, nu înscrie foarte mult, dar are o utilitate extraordinară în echipă. Ține foarte bine de minge, protejează, creează spații pentru oamenii din linia a doua. Bokila e mult mai tehnic, un marcator, un jucător de execuție, mai puncher. Pot juca împreună în același timp fără niciun fel de problemă. Depinde de antrenor, dar pot juca amândoi. Contează mult și conjunctura, și adversarul. Dinamo are în acest moment trei atacanți de foarte mare valoare, Nemec, Bokila și Rivaldinho, ceea ce este foarte, foarte bine"

Claudiu Niculescu (156 de goluri în 326 de meciuri în Liga 1)
- "Toți trei sunt valoroși, iar lui "Guriță" îi va fi greu să aleagă acum pentru primul 11. Nu pot să-i dau eu sfaturi lui Contra, el știe mai bine ce calități are fiecare. Ca suporter de fotbal, îmi plac toți trei, cu un plus pentru Bokila. Congolezul e vârf de execuții extraordinare, are viteză, dacă vorbim de cel pe care-l cunoaștem din perioada Petrolul Ploiești. Nemec e mai puternic în careul advers, mai prezent, iar Rivaldinho are execuții bune. Poate se va ajunge la rotație"

Jean Vlădoiu (130 de goluri în 324 de meciuri în Liga 1)
- "De ce să nu poată juca împreună? Dacă joacă 4-4-2 e OK. Nemec și Bokila sunt de clasă, au demonstrat că pot juca la cel mai înalt nivel. Eu aș fi de acord cu ambii în atac, Dinamo ar fi mai puternică. Ar fi și păcat să nu joace cu ei împreună măcar la meciurile de acasă. Sunt foarte mulțumit de sosirea congolezului și mă bucur pentru Cosmin. E bine să ai un om care o bagă în poartă, darămite doi! Degeaba aduci mingea de 20 de ori în fața porții dacă nu ai un atacant care să știe ce să facă!"

Marius Niculae (95 de goluri în 221 de meciuri în Liga 1)
- "Cred că era nevoie de un vârf ca Bokila, cu siguranță Jeremy va fi altfel la Dinamo decât în perioada CFR Cluj. "Guriță" îl știe foarte bine, cunoaște ce poate și unde dă randament. E logic că acum se poate juca având doi atacanți în față, depinde de antrenor. Nemec a confirmat, e atacant de careu, are lovitură de cap, dar fără mare viteză. Bokila are viteză bună, unu contra unu, nu știu cât de bine e pregătit. Pe Riva îl văd doar ca jucător de execuție, poate inventa, moștenire de familie, dar mai are mult să crească"

Ianis Zicu (77 de goluri în 278 de meciuri în Liga 1)
- "În linii mari, și Nemec, și Bokila au aceleași calități. Dacă joacă amândoi, Hanca și Salomao, adică benzile, nu vor avea foarte mult loc de acțiune pentru că lățimea terenului se împarte la doi. Când e un singur vârf, atunci lățimea terenului se împarte la trei. Dinamo gândise inițial un 4-2-3-1 când l-a adus pe Albin, pentru a fi pasator pentru Nemec și benzi. Nu i-a ieșit, așa că, probabil, acum ia în considerare și un 4-4-2 cu Nemec și Bokila. Personal, cred că Nemec e unul dintre cei mai buni atacanți din România. Chiar dacă nu joacă estetic, o face foarte corect. Joacă absolut toate fazele corect și asta înseamnă foarte mult"

Adrian Mihalcea (74 de goluri în 235 de meciuri în Liga 1)
- "Eu zic că e un transfer important pentru Dinamo, era nevoie de un înlocuitor adevărat în caz de nevoie. Nu știu dacă pot juca împreună sau pe rând, dar sunt ferm convins că în campionatul ăsta lung și dificil ai nevoie de atacanți de același profil și de aceeași valoare. Eu îl știu pe Bokila jucând vârf împins cu un atacant mai mobil în spatele lui. Dintre ei toți, Bokila e mai mobil. Sunt convins că vor fi momente când vor juca și împreună. În sistemul 4-2-3-1 pe care îl folosește Dinamo, vor juca pe rând"

Ionel Ganea (73 de goluri în 183 de meciuri în Liga 1)
- "Eu sper să facă treabă băieții ăștia, că din vorbe sună bine. Lui Contra îi trebuia un atacant rapid, nu doar de careu. Contra să joace cu doi atacanți, să umble la cutia cu maimuțe! Să-l caute pe Mircea Rednic să-i dea idei despre rotație. Noi eram piese de muzeu înainte, cei de acum mai trebuie să tragă. Nemec s-a înmuiat ca macaroana, nu mai dă goluri. Rivaldinho, după golul acela cu Bilbao, a lăsat-o moale-n drum, iar Bokila? Când îl văd pe Bokila îmi trece dorul de Albin! Eu sper să rupă gura târgului toți trei, să arate calitate. Sincer, mai degrabă o văd pe CFR Cluj campioană. Despre rivala lui Dinamo, la "Steluța" fără nume e prea multă gargară"

Florin Bratu (44 de goluri în 126 de meciuri în Liga 1)
- "Dinamo ar putea juca 4-4-2. Mă gândesc că Bokila a fost adus pentru a aduce un plus. Îmi plăcea de el când juca la "lupi", avea sânge rece în fața porții, sper să și-l regăsească la Dinamo. L-am văzut pe Nemec în meciurile Slovaciei, este altfel, mai bine, decât ceea ce a arătat în acest sezon. Poate depinde de sistem, cu el pe teren mai ai nevoie de un alt atacant mai mobil. Bokila ar fi mai indicat lângă Adam, are forță de pătrundere mai mare"

Cei trei atacanți în actuala ediție
Rivaldinho 9 2 / -
Nemec 9 1 / 2
Bokila 5 - / -
Notă: Nemec și Rivaldinho au două meciuri și-n cupele europene. Bokila a jucat pentru CFR Cluj până acum.

2 goluri și 2 pase
decisive a reușit Nemec în 2017 pentru naționala Slovaciei în 3 meciuri în care a jucat. Adam are 9 reușite în 28 de selecții la prima reprezentativă

1.000.000 €este cota slovacului pe transfermarkt. Rivaldinho e cotat la 600.000 de euro, iar Bokila la 200.000 de euro

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
1745flo
1745flo  •  08 Septembrie 2017, 10:16
Postat de haideusicfr pe 07 Septembrie 2017, 13:31

Vi l-am dat pe Bokila.Dati-l pe Nascimento!

Il aveți pe Nistor, voi ati vrut rocada! Dați înapoi?

1745flo
1745flo  •  08 Septembrie 2017, 10:13
Postat de craz1est pe 07 Septembrie 2017, 13:11

Vad cateva glorii care si-au luat licenta PRO la apelul bocancilor . Cum naiba sa joci cu 2 atacanti cand ai 4 mijlocasi ofensivi !? Pai la Dinamo , Salomao si Nascimento fac legea in teren si tot ei marcheaza . Mahlangu ala am vazut ca s-a reprofilat si el mai ofensiv .., apare in fata si chiar trage la poarta. De Hanca nu mai zic. Nemec e foarte bun in fata pentru faze fixe si lovitura de cap. Dinamo are nevoie de un executant de lovituri libere, la fel cum are FCSB. La Dinamo nu stie nimeni sa bata o lovitura si cateodata un asemenea fotbalist iti poate castiga un meci sau chiar un titlu. Nu ma incanta Bokila si viteza lui..., Salomao este 3 viteze peste , probabil "creierul" echipei si cel mai bun transfer realizat de Dinamo in ultimii 50 de ani !!!

Nascimento a dat gol din lovitura liberă si se anunța un executant bun. Demollari a fost cel mai bun transfer făcut de Dinamo! Pe vremea lui am luat titlul la pas si fara înfrângere!

haideusicfr
haideusicfr  •  07 Septembrie 2017, 13:31
Postat de craz1est pe 07 Septembrie 2017, 13:11

Vad cateva glorii care si-au luat licenta PRO la apelul bocancilor . Cum naiba sa joci cu 2 atacanti cand ai 4 mijlocasi ofensivi !? Pai la Dinamo , Salomao si Nascimento fac legea in teren si tot ei marcheaza . Mahlangu ala am vazut ca s-a reprofilat si el mai ofensiv .., apare in fata si chiar trage la poarta. De Hanca nu mai zic. Nemec e foarte bun in fata pentru faze fixe si lovitura de cap. Dinamo are nevoie de un executant de lovituri libere, la fel cum are FCSB. La Dinamo nu stie nimeni sa bata o lovitura si cateodata un asemenea fotbalist iti poate castiga un meci sau chiar un titlu. Nu ma incanta Bokila si viteza lui..., Salomao este 3 viteze peste , probabil "creierul" echipei si cel mai bun transfer realizat de Dinamo in ultimii 50 de ani !!!

Vi l-am dat pe Bokila.Dati-l pe Nascimento!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează