FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Schimbare la FCSB! Omul lui Becali din vestiar a fost înlocuit

Articol de GSP - Publicat joi, 31 mai 2018 16:08

Gigi Becali conduce echipa din lojă sau de acasă cu mesaje transmise pe ceasul inteligent al antrenorului, nu-i mai folosește pe Mihai Stoica și pe Marius Ianuli. Asta după ce MM fusese prins când a recepționat ordinul într-un meci cu Botoșani. (Detalii aici)

"La FCSB e cea mai mare stabilitate în conducerea tehnică din tot campionatul: Becali e antrenor principal de 15 ani". Gluma aceasta a circulat pe net după ce roș-albaștrii au ratat al treilea titlu la rând cu Gigi la comandă și cu Dică doar executant. "Principalul" neoficial e confirmat, s-au modificat doar metodele de transmitere a ordinelor, în pas cu evoluția tehnologiei. 

Staff-ul a folosit în ultima vreme ceasuri inteligente pentru a recepta comenzile din lojă sau din Pipera, în funcție de locul din care patronul, de asemenea neoficial, urmărește meciurile. Cum curge indicația: Becali îi transmite lui Luțu schimbarea și el o dă mai departe pe ceasul lui Dică. Antrenorul aplică strategia, adică înlocuiește jucătorii așa cum i s-a indicat pe ceas. 

Au încins aparatele!

Vicecampioana a uimit în acest sezon cu numărul mare de înlocuiri efectuate după primele 45 de minute ale partidelor, o dovadă că s-au utilizat la maximum ceasurile capabile să dea ordine. Metoda schimbărilor rapide e unică în fotbalul românesc și foarte rară în lume: nimeni nu mai pedepsește jucătorii atât de devreme. În campionatele serioase din Europa nu există nicio formație care să opereze atâtea modificări la mijlocul meciurilor. 

Gigi n-are răbdare, a explicat clar că "dacă un jucător e slab în prima repriză, de ce să mai aștept? Îl schimb! Schimb și doi dacă nu-mi plac doi!". Până să apeleze la tehnologia de ultimă oră, el îl folosea ca intermediar pe Marius Ianuli, team-manager al echipei și unul dintre nepoții săi. Mache primea comenzile și le transmitea către antrenori. A existat și o excepție: pe Mihai Stoichiță l-a sunat direct pe bancă la o partidă disputată în Giulești, n-a mai fost nevoie de Ianuli. Pe care între timp l-au înlocuit, oricum, ceasurile inteligente. 

"Cum l-am ales pe Dică? M-am gândit că decât să angajez un antrenor foarte bun, dar o jigodie, mai bine iau un om, bun, chiar dacă nu prea se pricepe" Gigi Becali, patron FCSB

"Toate schimbările din pauzele meciurilor știm de unde vin, nu e cazul să ne mai prefacem că nu știm cine le dictează!" Gabi Balint, fost fotbalist al Stelei

Experimentul l-a făcut Rădoi

Înainte să utilizeze ceasurile pentru a prelua comenzi de la patron, steliștii le-au folosit ca să păcălească regulamentul. Tot cu Dică pe post de executant. Mirel Rădoi era antrenor principal, dar nu avea nicio licență, nici măcar A, calificarea unui secund. Din cauza asta a stat în tribună la un meci cu Rosenborg și a condus echipa de acolo fiindcă a folosit un ceas inteligent montat pe mâna lui Dică. Mirel scria mesaje pe telefon, Nicolae le citea pe ceas și le transmitea echipei. 

Îi ajută să nu mai atragă atenția

Schimbările dictate de Becali au atras atenția în unele situații, ceasurile oferă discreție. La un joc cu Stuttgart, în Europa League, Reghecampf a reacționat nervos când Mihai Stoica i-a transmis schimbarea cerută de patron. Mache îi spusese lui MM ce vrea Gigi. Momentul a fost filmat, așa cum a fost înregistrat și un episod petrecut recent la un joc cu Botoșani. MM a consultat telefonul, i-a pasat indicația lui Dică și a urmat înlocuirea lui Vlad Achim cu Florinel Coman. A durat două minute de când Stoica a privit ecranul telefonului până la efectuarea schimbării. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
crimson.veritas
crimson.veritas  •  31 Mai 2018, 19:30
Postat de hitman222 pe 31 Mai 2018, 19:00

psdist-gigist.....ciudata combinatie.

Tu pe cine reprezinti aici? Securitatea, Procuratura, Militia? ...:)) Pe *** Presedinte intre 2 vacante? Pe Kodrutza Tzpesi? Pe CSA Talpan 2017 @ L4.***? ...:))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mosvasile
mosvasile  •  31 Mai 2018, 19:10

"Asta dupa ce MM Stoica a fost prins cand a receptionat ordinul-de la Becali-intr-un meci cu Botosani"!Pacat ca nu a fost prins Iftime,"cand a receptionat ordinul"!

hitman222
hitman222  •  31 Mai 2018, 19:00
Postat de crimson.veritas pe 31 Mai 2018, 17:37

Exagerati .... Becali e cel mult ... director tehnic ...:)) Voi insistati sa spuneti ... ca Becali este cel mai bun antrenor din Romania ... cu 3 titluri de campion si 3 de vice-campion in ultimii 6 ani ... cred ca exagerati ...:)) E bun Becali ... dar nici chiar asa! ...:)) Becali trebuie privit mai mult ... ca shaman ... wiseman al tribului ... sau daca vreti ... consultant / consilier pe probleme de tactica! ...:)) BTW ... eu va consider pe voi ... gsp-isti ... media auxiliary ... in sensul ca ... o data, sau de doua ori pe an ... creati si voi un material ... demn sa fie considerat ... presa si nu cancan! ...:))

psdist-gigist.....ciudata combinatie.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează