FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

Schimbări în CCA » FRF a ales înlocuitorul lui Alexandru Deaconu în fruntea arbitrajului românesc

Articol de - Publicat joi, 10 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 10 iulie 2014 02:11

În vîrstă de 48 de ani, grecul urmează să fie validat ca şef al CCA în Comitetul Executiv de mîine. Oficialul din Salonic a colaborat în ultimii ani cu FRF ca supervizor UEFA, dar, de la 1 iulie, a fost schimbat din comisia de arbitri a forului continental.

Supervizor al Comisiei Centrale a Arbitrilor în timpul mandatului lui Mircea Sandu, grecul Kyros Vassaras va prelua şefia arbitrajului românesc. Numirea lui urmează să fie validată în Comitetul Executiv de mîine, iar de duminică îşi va începe treaba: va conduce cursul de pregătire pentru viitorul sezon, acţiune programată vreme de o săptămînă la Cheile Grădiştei.

Componenţa lotului de cavaleri pentru L1 se va stabili tot vineri: urmează să fie retrogradaţi 3 "centrali" şi 5 asistenţi, înlocuiţi cu colegi ce vor urca de la L2.

Federaţia a încercat să atragă în fruntea CCA un membru al comisiei de specialitate de la UEFA, numai că numirea lui Vassaras vine într-un moment nefericit pentru elen: a fost înlocuit de la forul continental începînd cu data de 1 iulie. Iar scopul FRF de a avea şi un om important în structurile de la Nyon s-a evaporat!

Din noul CCA vor mai face parte încă 6 persoane. Este vorba despre Patriţiu Abrudan, Dan Berbecaru, Irina Mîrţ, Cristi Nica, Cornel Sorescu şi Zoltan Szekely. Ei se vor ocupa cu delegări, promovări/retrogradări, plus departamentul de observatori.

Va exista separat un sector tehnic, pe care ar urma să-l conducă Alexandru Deaconu: cursuri de instruire, buletinul "Arbitrul", legile jocului, DVD-uri demonstrative.

Prieten de la România - Olanda
Apropierea dintre Vassaras şi România a început să se închege de la celebra victorie obţinută de "tricolori" în faţa Olandei, 1-0 la Constanţa, în calificările pentru Euro 2008. E singurul succes repurtat în istoria confruntărilor cu batavii, golul alor noştri fiind înscris atunci de Goian din ofsaid.

Ulterior, după retragerea din activitate, grecul a pătruns în comisia de arbitri UEFA şi a colaborat în ultimii ani cu FRF din postura de supervizor CCA, fiind o prezenţă constantă la cursurile de instruire ale "cavalerilor" din Liga 1.

Altfel despre Kyros Vassaras
- a fost arbitru FIFA în perioada 1998-2009
- a arbitrat la CM 2002 şi la CE 2008
- a ratat participarea la Mondialul din 2006 din cauza faptului că unul dintre asistenţii din brigada sa a căzut testele fizice
- a arbitrat două semifinale de Champions League: Milan - PSV 2-0 (2005) şi Manchester United - Milan 3-2 (2007)
- profesia lui e agent de turism şi-i plac sporturile nautice

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
dannicola
dannicola  •  11 Iulie 2014, 07:18

DE abia a fot numit si au inceput insinuarile. Lasati-l sa faca o triere a lotului existent de arbitrii si dupa aceea tipati! Cum vreti sa faca acest lucru daca nu ii vede la lucru? Am citit un articol cu titlul "scandal la numirea lui Tudor..."! Deci se vede cine faqce scandal deoarece nu am vazut nicio reactie a celor doua echipe, in plus Tudor a mai arbitrat meciuri cu echipe din Bucuresti si din provincie. Am citit ca acest gres este "stelist"!! Poate ziaristii au gasit o poza cu el jucundu-se cu o stea de mare? Asta apropo de Diaconu care s-a pozat cu un tricou al Stelei. Aveti rabdare.

bamse1901
bamse1901  •  10 Iulie 2014, 11:24

e bine ca e adus un strain dar si grecii astia sunt al naibii de corupti

eucutine
eucutine  •  10 Iulie 2014, 10:14

Doliu la saivan!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close