FOTBAL  »  Superliga  »  FURTUNĂ ÎN BĂRĂGAN

Scîntei înaintea Revelionului

Articol de GSP - Publicat luni, 28 decembrie 2009 00:00

Dan va semna cu Kuban Krasnodar, liga a doua din Rusia, pentru un salariu triplu faţă de cel de la Urziceni@ Imediat, managerul Mihai Stoica a răspuns cu o altă surpriză de proporţii: l-a convins pe Răzvan Lucescu să accepte să antreneze pe Unirea pînă în vară @ Selecţionerul se loveşte însă de opoziţia directorului general al FRF, Ionuţ Lupescu, dar şi de cea a fostului său colaborator, Dinu Gheorghe, care susţine că Răzvan este încă sub contract cu Braşovul!

Federaţia şi FC Braşov se opun numirii lui Lucescu junior la Unirea Urziceni. Şi actualul, şi fostul angajator al lui Răzvan şi-l revendică pe antrenorul curtat de campioană ca înlocuitor al lui Dan Petrescu. FRF a reacţionat prima, prin vocea directorului general Ionuţ Lupescu: "Selecţionerul are contract doar cu noi, aşa că va pregăti numai echipa naţională!".

Sandu l-ar "împrumuta"
Opoziţia fostului internaţional nu i-a speriat pe Mihai Stoica şi pe Dumitru Bucşaru. Şefii din Ialomiţa au luat legătura direct cu preşedintele Mircea Sandu şi aşa au creat o schismă între conducătorii fotbalului românesc. Surse credibile din tabăra "lupilor" susţin că "Naşul" şi-ar fi dat deja acordul să-l "împrumute" pe Răzvan! "90 la sută, sînt de acord ca Lucescu să pregătească în acelaşi timp şi Unirea, şi !", ar suna promisiunea lui Sandu.

E încă sub contract cu Braşovul!
Urziceniul e lovit însă şi din Liga I, în bătălia pentru selecţioner. FC Braşov, clubul de care Răzvan s-a despărţit ca să-i preia pe "tricolori", ar avea în continuare un acord în derulare cu el! Apropiaţi ai preşedintelui Dinu Gheorghe spun că acesta e hotărît să protesteze dacă Unirea va oficializa afacerea. "Contractul lui Lucescu nu a fost reziliat niciodată, ci doar suspendat! Dacă FRF îl lasă să pregătească un club, acea grupare trebuie să fie FC Braşov!", ar fi planul lui "Vamă".

250.000 de euro pe an cîştigă Răzvan Lucescu din contractul cu FRF

500.000 de euro era salariul lui Petrescu la Urziceni, cel mai mare din Liga I

Exemplele Hiddink şi Advocaat
Răzvan Lucescu n-ar fi singurul selecţioner din Europa care ar conduce şi o echipă de club. Dick Advocaat, antrenorul selecţionatei Belgiei, pregăteşte pînă în vară şi pe AZ Alkmaar, după demiterea lui Ronald Koeman. Şi Guus Hiddink a preluat Chelsea pînă la finalul sezonului trecut în timp ce avea contract cu federaţia rusă. A fost a doua experienţă a sa de acest fel: în 2005 a devenit selecţionerul Australiei în timp ce antrena pe PSV Eindhoven.

Dănălache după "Săpăligă"
Dan Petrescu nu e singura pierdere a Unirii în această iarnă. Cristian Dănălache îl va urma pe Ion Marin la Al Ettifaq, în Arabia Saudită. Atacantul de 27 de ani îşi triplează salariul, de la 60.000 de euro pe an la 180.000 E. La Al Ettifaq ar putea ajunge şi Giani Kiriţă, momentan sub contract cu Bursaspor."Am impresia despre Răzvan că e un băiat deştept şi nu cred că merge la Unirea. Provocarea nu mi se pare credibilă, nu văd cum s-ar putea întîmpla asta"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
dinosteaua
dinosteaua  •  30 Decembrie 2009, 23:25

Razvan sa ramana la nationala,sunt antrenori si ptr Urziceni.

 •  28 Decembrie 2009, 16:11

sa se duca d_r_a_c_u bucsaru(sau cum l-o fi chemand ) asta ...alt cioban care a facut bani din fotbal si acum isi bate joc de antrenor ,fotbalisit si fani... la dracu cu toti ciobanii!!!!

stel1stu
stel1stu  •  28 Decembrie 2009, 11:50
Postat de pe 28 Decembrie 2009, 01:13

Sa lasi urizceni pt o echipa din rusia macar era liga 1 nu liga a 2 .omu nu putea sa stea pana la vara macar vb de mandrie si onoare si la asta numai banii conteaza nu'i ajunge cat a castigat in cariera de jucatorii si el se vinde pt banii.!

esti caine dar de data asta trebuie sa fiu de acord cu tine !!!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează