FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Un titular de la CFR Cluj, declarații controversate după ce l-a refuzat pe Becali: „Dacă n-aveam școală, 100% semnam cu FCSB!”

Andrei Burcă de la CFR Cluj, cel mai în vogă fundaș al momentului, crede că ar fi ajuns la FCSB, dacă nu s-ar fi ținut de școală.
Andrei Burcă de la CFR Cluj, cel mai în vogă fundaș al momentului, crede că ar fi ajuns la FCSB, dacă nu s-ar fi ținut de școală.

Articol de - Publicat vineri, 27 martie 2020 09:43

Andrei Burcă (26 de ani), cel mai în vogă fundaș român al momentului, a fost în această dimineață la GSP Live, unde a vorbit despre importanța studiilor pentru un fotbalist și cât de mult l-au ajutat pe el în carieră.

Deși a fost dorit de FCSB în această vară, Burcă a ales să meargă la CFR Cluj. Fundașul a dezvăluit la GSP Live că studiile pe care le are, l-au determinat 100% să aleagă drumul spre CFR, și consideră că dacă nu s-ar fi ținut de școală, ar fi existat o probabilitate destul de mare de a alege FCSB. 

EXCLUSIV VIDEO Un titular de la CFR Cluj, declarații controversate după ce l-a refuzat pe Becali: „Dacă n-aveam școală, 100% semnam cu FCSB!”

Moderator: Cât din mintea ta școlită a contribuit la decizia de a refuza FCSB?

Burcă: 100%!

Moderator: Dacă ai fi fost mai relaxat în privința școlii, s-ar fi strecurat vreun procent de a merge la FCSB?

Burcă: „Da, probabil m-aș fi gândit că FCSB este mai bine văzută decât CFR Cluj, chiar dacă nu mi se pare normal să fie așa. Normal că m-ar fi atras mai mult faima de a fi la Steaua. Cum vezi și oamenii pe stradă, sunt mai mulți care țin cu FCSB. Probabil că dacă mi-aș fi dorit acea faimă, de a fi la televizor, de a avea mai mulți fani, cu siguranță aș fi ales FCSB. Eu mi-am dorit foarte mult să merg la CFR Cluj pentru a lucra cu Dan Petrescu, știam că am foarte multe lucruri de învățat, pentru a lucra cu acest grup de jucători care avea în spate campionate câștigate. 

Sunt jucători care au jucat în campionate puternice și știam că pot fura meserie. Asta mi-am dorit în decizia pe care am luat-o, să progresez în carieră. Nu doar să mă duc undeva și să fiu mulțumit că am ajuns la Steaua, să fiu mulțumit de statutul pe care îl am. Nu mi-a fost frică să merg din cauza criticilor patronului, credeți că la CFR nu sunt criticat?”, a spus Burcă la GSP Live.

Andrei Burcă a explicat, tot la GSP Live, cât de mult l-a ajutat faptul că a mers la școală și nu a driblat orele de curs, în cariera sa de fotbalist. 

„Foarte mult, trebuie să te dezvolți și pe plan mental. În fotbalul din ziua de azi dacă nu ești puternic mental, nu poți să faci față. Este o presiune incredibilă, cel puțin când joci în Europa. Făcând o școală și având niște profesori care te îndrumă poți să te dezvolți personal și mental. Pe mine m-a ajutat foarte mult, probabil nu aș fi făcut față presiunii în Liga 1 și în cupele europene, dacă nu aveam mintea bătătorită de mic: cu studii, cu presiune. Dimineața eram la școală, seara la antrenament. Întotdeauna am avut această presiune în spate, asta m-a călit. Nu mi-a permis nicio secundă să mă relaxez” -Andrei Burcă, fundaș CFR Cluj

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

EXCLUSIV VIDEO Farsă incredibilă cu un internațional român în Serie A: „Mi-au îngropat mașina!”

EXCLUSIV VIDEO Paul Papp, fost campion cu FCSB, are un mare regret: „Nici acum nu îmi explic, dar așa se calcă pe cadavre”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
zagna
zagna  •  03 Aprilie 2020, 19:44

Din pacate, Burca are dreptate ! La Steaua jumatate din echipa sunt labili psihic: Nedelcu, Tanase, Coman, Vlad, Vina, Filip, Carste... Ov.Popescu parca s-a mai maturiza un pic.

415925675533032
Valeriu Dragomirescu  •  27 Martie 2020, 21:17

”Cât din mintea ta școlită a contribuit la decizia de a refuza FCSB?” Care e ”școala”asta a d-lui Burcă? N-am reușit să aflu din articol.Ceva masterate,doctorate,idei luminatoare publicate prin reviste europene,americane?

napocarrepublic
napocarrepublic  •  27 Martie 2020, 20:57

adevarat graieste burca ...chiar asa ..cati dintre jucatorii fcfcsb au scoala,(nu se pune la socoteala scoala vietii din Bucuresti)

Vezi toate comentariile (17)
Comentează