LIGA 1  ·  LPF

Scrisoare-manifest semnată de Justin Ștefan, secretar general LPF: „Fotbalul înseamnă respect, politețe, ținută, nu personaje de teapa lui Mitică Dragomir!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 octombrie 2019 18:25

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a emis în această seară o scrisoare deschisă „către toți cei care au fotbalul în inimă, în suflet și în minte” și susține că „acest text nu e un pamflet și nici un  semnal de alarmă, e o promisiune”.

Oficialul LPF anunță că aceasta este ultima sa apariție publică până la finalul acestui an, atunci când va ieși public cu un plan de bătaie pentru perioada viitoare.

„Atunci voi propune o nouă strategie pentru fotbalul profesionist, care să-i readucă pe toți iubitorii fotbalului aproape de fenomen. Celor care se întreabă de ce abia acum, le răspund că e mai bine mai târziu decât niciodată. 

Căci fotbalul a făcut destule pentru mine, iar astăzi sunt gata, la rândul meu, să fac tot ce ține de puterile mele pentru a ajunge acolo unde am mai fost cândva și unde ne dorim cu toții să fim. România are nevoie să se regăsească pe sine și curajul propriu de a face lucuri mari", scrie Ștefan, pe lpf.ro.

"E o lipsă cronică de manageri și am multe dovezi că lucrurile stau așa"
Justin Ștefan, secretar general LPF

Iată cele mai importante pasaje din mesajul transmis de Justin Ștefan

 • "Oameni buni, gata cu Liga lui Mitică! Naționala nu e nici a lui Contra, nici a lui Mitică, ci a lui Bancu și Mitriță, a lui Tătărușanu sau Stanciu. Uitați-vă peste tot în lume, fotbalul înseamnă respect, politețe, ținută, nu personaje de teapa lui Mitică Dragomir, care s-a vârât douăzeci de ani în fața reflectoarelor prin tupeu și s-a menținut prin derapaje"
   
 • "Așa s-a confiscat fotbalul, Liga devenind dintr-una a fotbaliștilor și a cluburilor, una a lui Mitică, golită de adevăr și sufocată cu vorbe goale. Vreau ca Liga să fie a lui Bancu, a lui Dennis Man, a lui Deac, a lui Omrani, a lui Nistor și a lui Țîru. Așa cum naționala nu e a lui Contra, ci a lui Mitriță, a lui Ianis și a lui Cicâldău"
   
 • "Dacă privim și ne dorim performanță, să ne asumăm responsabilitatea sub acoperișul clarității și consistenței morale. Fotbalul românesc are nevoie de performanțe, adică de fapte, are nevoie de credibilitate, adică de lideri. Liderul nu e un costum ambulant, ci un om care să muncească pentru a regăsi drumul către acele valori care au demonstrat că se poate"
   
 • "Oamenii știu că fotbalul poate să îți recâștige demnitatea pierdută în alte bătălii sociale, noi toți știm că eșecurile fotbalului, lipsa de viziune și de strategie, dovedite, din păcate, în toți acești ani, neacceptarea adevărului și neasumarea responsabilității față de prorpiile acte, fac din oameni adevăratele victime. Și, abia apoi, din fotbal"
   
 • "Fotbalul are nevoie de adevăr, de transparență, de agende publice clare, dar mai ales de valori care să arate calea. Dobrin, Balaci, Dumitrache, Lucescu, Hagi au creat, au consolidat, au demonstrat că se poate. Astăzi demonstrează același Lucescu, același Hagi, alături de ei vin Olăroiu, Dan Petrescu și, mai nou, acest formidabil Mirel Rădoi"

Justin Ștefan e la LPF din 2013. A venit odată cu președintele Gino Iorgulescu.O fată de 15 ani a fost dusă la marginea orașului pentru a întreține relații intime cu mai mulți bărbați. Incredibil ce i-au făcut Cătălin și Victor! „ca să facă treabă...„
Libertatea
Comentarii (18)
zorrozabal  •  17 Octombrie 2019, 10:25

Domnu'avocat Justin Stefan!Chiar daca reprezentati interesele baskan-ului din Pipera la Liga Profesionista,alaturi de Iorgulescu-unde ati fost "pusi"chiar de Becali- cu ajutorul prietenului Ponta!Ia sa vedeti cum vorbea-la telefon- binefacatorul dvs.cu reporterul de la Antena1-acum vreo cativa ani-"dialog"reprodus in presa de atunci!Baskan-ul l-a bagat si l-a scos pe bietul baiat de nu stiu cate ori si l-a "indemnat"la perversiuni!Deh!Daca are bani,are si ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Marius Dumitrescu  •  17 Octombrie 2019, 08:06

asta vrea sa iasa la inaintare pentru a-l "albi" Gino si a abate atentia de la numele Iorgulescu ! fac orice ca sa uitam de criminalul betiv si drogat scos pe sest din tara!!!! sunt, evident, si idei bune dar, daca ei erau de buna credinta, le aplicau pana acum!!! acum, ca le dispare umbrela politica ce i-a propulsat acolo vor sa faca pe reformatorii!!!!

flojo  •  17 Octombrie 2019, 08:02

Ceea ce nu spune acest justiţiar, e faptul că jiji e de fapt distrugătorul fotbalului românesc! Dar fiind doar slooga lui, n-are cum! Derapaje mai mari ca cele ale fariseului n-a avut nimeni!

Vezi toate comentariile (18 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA
Turneul din Roma
Digi 2
14:00 Fotbal, Bundesliga 2
Hannover 96 - Karlsruher
Digi 3
16:30 Fotbal, Bundesliga
Werder Bremen - Hertha Berlin
Digi 3, Telekom 3
17:00 Handbal F, Liga Campionilor
SCM Râmnicu Vâlcea - Odense
Digi 1, Telekom 1
17:00 Fotbal, La Liga
Villareal - Eibar
Digi 4
18:00 Fotbal, Ligue 1
Lens - Bordeaux
Digi 2, Telekom 2
18:45 Fotbal, Liga 1
Sepsi - Viitorul
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, La Liga
Fiorentina - Torino
Digi 4
19:30 Fotbal, Bundesliga
Dortmund - Monchengladbach
Digi 3, Telekom 3
21:30 Fotbal, Liga 1
U Craiova - Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Verona - Roma
Digi 3, Telekom 3
22:00 Fotbal, La Liga
Celta Vigo - Valencia
Digi 4
Program TV complet

Liga 1