FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Scrisoarea unui fan dezamăgit de managementul de la Dinamo: "Mă simt jignit. Ar trebui să fie intrarea liberă la toate meciurile!"

foto: Alex Nicodim +1   FOTO
foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat marti, 01 martie 2016 13:42

Urmează două derby-uri Dinamo - Steaua, în Cupă și în play-off, iar unul dintre fanii roș-albilor care își dorea să urmărească partidele din "Ștefan cel Mare" condamnă managementul slab al clubului, care a ales să pună prețuri mari la bilete și să nu mai emită abonamente. 

Mai jos, scrisoarea lui Alexandru Badea:

Va scriu aceste randuri pentru a semnala un fapt incredibil ce ne arata din nou cat de departe suntem fata de ceea ce insemna managementul profesionist in sportul romanesc.

Sunt suporter dinamovist de mic copil, locuind in apropierea stadionului Dinamo acesta a reprezentat si locul meu de joaca, stiu fiecare coltisor al bazei sportive de la magaziile de sub tribuna a doua si pana la unitatea de jandarmi de langa velodrom ( pe unde mai saream gardul la meciuri pentru ca eram prea mici aveam bani de bilete sau nu ne vindeau bilete) si de la groapa cu nisip pentru sarituri si pana terenul de beton cu tribune ce de curand a devenit un frumos bazin olimpic. Facem tot ce puteam pentru a ajunge in apropierea jucatorilor de fotbal, vizionam toate antrenamentele iar dupa meciurile oficiale asteptam iesirea jucatorilor de la vestiare.

Doamne ce jucatori ......Prunea, Mihali, Cheregi, Selymesi, D. Munteanu,Varga, Kadar,Raducioiu, Lupescu, Lupu,Tene, Grozavu, Cr. Puscas, Constantinovici, Viorel Moldovan, M. Ivan, Coporan, R. Niculescu, Ciula, Danciulescu, I. Chirita, Mohora,Contra, Fl. Petre, Haldan, Batranu, Cotora, Macavei, Talvan, Mihalcea, Niculescu, Marius Nicolae….offf.... si multi altii.

Spun off pentru ca am rostit numele Haldan, un om care s-a sacrificat pentru Dinamo si nu am sa uit niciodata cum l-am intalnit pe tatal lui Catalin in tramvaiul 46. Eram impreuna cu un prieten si aveam fularele lui Dinamo la gat, tatal lui Catalin ne-a vazut si s-a apropiat de noi...era vizibil emotionat/rusinat poate, insa murea de nerabdarea sa ne spuna: „ Stiti eu sunt tatal lui Catalin Haldan !! „ va jur ca nu am vazut atata mandrie in ochii unui om. Nu am sa uit niciodata acest moment si tot timpul cand mai apare la televizor si ii vad ochii inlacrimati imi aduc aminte de acel moment insa de data asta vad durere.

Visul meu era sa am un tricou original purtat de un jucator, sa fie al lui si am fost de doua ori aproape de acest lucru: prima ora in Giulesti cand Florin Prunea si-a aruncat tricoul in galerie si eu pentru cateva secunde l-am avut in mana insa mi-a fost smuls de un „coleg” de galerie. A doua oara a fost cand la un ultim meci de campionat, pe teren propriu, am reusit sa ma strecor impreuna cu un prieten pe pista de atletism iar pentru a nu fi observati am stat aproapte tot meciul „ascunsi” intr-un colt de unde nu am vazut nimic din meci. Scopul nostru insa era acela ca la final de meci sa facem rost de mult ravnitele tricouri. Din pacate nu am reusit pentru ca strategia noastra a fost proasta. Ne-am gandit spre finalul meciului ca cel mai bine ar fi sa asteptam cuminti langa tunelul de la vestiare si asta a insemnat practic esecul „misiunii” fiind foarte usor reperati de Constantin Eftimescu care ne-a dat afara

Totusi am reusit sa port pentru doua saptamani cu imprumut un tricou original al lui Dinamo cu SANIPLAST pe piept. Am fost cel mai fericit, desi jucam fotbal foarte des eram un jucator mediocru si mai mult stateam in poarta insa cand am purtat acest tricou am fost de neoprit .

Am fost pe stadion la toate meciurile de „referinta” ce au lasat rani adanci in sufletul meu si ma refer la meciurile de calificare in Liga campionilor si de fiecare data spuneam ca e prea mult si nu mai merg la nici un meci, insa la urmatorul eram prezent la datorie. Am avut abonamente ani la rand si nu ratam nici un meci.

Joi este meciul cu Steaua, marea rivala, meciu care conteaza pentru noi dinamovistii cel mai mult. Singurul loc pe stadionul Dinamo de unde poti vedea meciul in conditii cat de cat civilizate chiar si pentru un „ochelarist ca mine” ( pe acest stadion mi-am dat seama in urma cu multi ani ca am nevoie de ochelari cand distingeam culorile tricourilor dar fetele jucatorilor nu mai erau atat de clare), singurul loc este la tribuna 0. Nu este o fita este o realitate. De aici incepe distractia ce au facut „managerii” de la Dinamo:

  • In urma cu ceva timp a fost „renovata” tribunele 1 si 0 aparand faimoasa copertina care acopera fix 10 randuri destinate presei si au fost schimbate scaunele

  • Cand s-a facut aceasta schimbare ce au facut baietii destepti au marit tribuna 0 inghitind atat in stanga cat si in dreapta cate un sector doua si tribuna 1 ( pentru a vinde mai multe bilete de tribuna 0 cu un pret clar mai mare decat cele de la tribuna 1)

  • Asa a aparut tribuna 0 VIP adica fosta tribuna 0 iar sectoarele ce apartineau de tribuna 1 s-au transformat in tribuna 0

  • Pretul unui bilet la un meci „normal” de campionat la tribuna 0 costa 25 lei, la un meci cu Steaua 80 lei .

  • Pretul unul abonament pe tot anul in aceasta zona 400 lei si normal 200 pentru tur sau retur

Cand vad pretul de 80 de lei pentru un singur meci cu Steaua si gandindu-ma ca e posibil sa mai vina unul in weekend imi spun: de ce sa dau 80 pentru un singur meci cand pot da 200 pentru un abonament.

Surpriza: ”NU SE MAI EMIT ABONAMENTE” anunt mare frumos la poarta stadionului

Cum este posibil in anul 2016, un club de talia lui Dinamo sa intrerupa vanzarea abonamentelor ? in toata lumea fotbalistica, normala la cap, bataia cluburilor este pe abonati ! cu cat ai mai multi abonati cu atat ai un buget mai mare si niste sume in avans ...... Cum se poate asa ceva? Cum se poate sa nu faci un abonament pentru play-off ? mintea mea refuza sa inteleaga asa ceva .

Tocmai acum cand Dinamo trece printr-o perioada mai mult decat decenta a istoriei recente, tocmai acum cand dupa mult timp ai batut Steaua acasa si mai ai sansa sa o faci de doua ori in doar cateva zile tocmai acum ......

Pai domnilor de la Dinamo tocmai asta era momentul sa investiti in viitor sa aduceti lumea la stadion si asta nu se face prin triplarea pretului biletelor. Cam care o sa fie profitul imediat si usor realizat (din pix) pentru un astfel de meci pe un stadion oribil ( wc-uri ecologice din plastic care miros oribil, doua tarabe cu hotdog si bauturi racoritoare la un pret de doua ori mai mare decat normalul) unde intra doar 13.000 de suporteri??? si daca ploua asa cum a plouat la ultimul derby , cand aveam pe mine cea mai buna geaca posibila care a tinut cat a tinut insa dupa o ora de ploaie torentiala inceput sa decedeze pe la cusatari si am ajuns murat acasa ??

Eu voiam sa va dau ieri 200 de lei sau poate chiar mai mult pentru un abonament special de play-off dar eu 80 de lei eu nu dau pentru tot ce am povestit mai sus, ma simt jignit pentru imi dau seama ca de mult „noi doi” nu mai avem un parteneriat. Noi investim suflet, sanatate si bani iar voi nu stiti cum sa ne luati banii mai repede. Nu va suparati dar la ce performate a avut Dinamo in ultimii ani si la media de audienta in Stefan cel Mare ( nu cred ca e mai mare de 2500) ar trebui sa fie intrarea libera la toate meciurile.

Cred in spiritul lui Dinamo, cred in iubirea pe care o arata neconditionat suporterii, cred si „ astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie. Amin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (41)
bratubogdan
bratubogdan  •  01 Martie 2016, 23:03
Postat de luis pe 01 Martie 2016, 16:07

Generalii MApN ne-au scutit de grija de a trece si noi, ca stelisti, prin drame asemanatoare. Tocmai acum cand, datorita lipsei asa-ziselor galerii, media IQ-ului ar fi putut fi formata din 3 cifre, tocmai acum cand puteai merge lejer cu copiii sau prietenele la un meci. Altfel, enumerarea ta mi-a adus aminte si mie de marii jucatori ai Stelei, cel putin egali cu cei pe care i-ai insirat: Tibi Csik, Aurel Joe Panait, Parvu, Artimon, Sedecaru, Minea, Mirea, Savoiu, Fulga, Nan, Lascarache.

lol

bazileon
bazileon  •  01 Martie 2016, 22:26

Rusine GSP sa publicati un text *** si atat de luuung. Ca sa demonstrati ce? Alti suporteri - pe care nu i-ati blamat! - au facut cheta sau au apelat la cate un bogatan ca sa se poata desfasura meciurile echipelor lor (U cluj, Petrolul).. Iar Dinamo trebuie sa lase intrarea libera ca sa vada meciul moca ambliopul nepot al lui Dinca Teleaga (I presume)? Halal jurnalism!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bazileon
bazileon  •  01 Martie 2016, 22:21
Postat de gerulozaurus pe 01 Martie 2016, 16:58

ala e un adevarat fan Dinamo, tu esti doar o caricatura deghizata ce se ascunde sub un avatar ce imita logo-ul unei rivale, tristule obosit

Ce fan Dinamo (ce mai dovedeste si o cunoastere cu totul mediocra a fenomenului) ar scrie o astfel de scrisoare? Cate scrisori ale suporterilor stelisti nemultumiti (ar avea cateva motive, nu?) au fost publicate in GSP? Asta e o compunere stupida a vreunui scrib gen Iedisor. Dar imi place ca te implici.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează