FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - DINAMO, LUNI, 20:30, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Se anunță show » Cinci motive pentru care Viitorul - Dinamo poate fi cel mai spectaculos meci al etapei

Dinamoviștii n-au învins Viitorul în acest sezon, o remiză în deplasare și un eșec, la începutul lui 2017, în Ștefan cel Mare
Dinamoviștii n-au învins Viitorul în acest sezon, o remiză în deplasare și un eșec, la începutul lui 2017, în Ștefan cel Mare

Articol de , - Publicat vineri, 10 martie 2017 00:00

Gazeta vă prezintă 5 motive pentru care confruntarea de luni poate produce cel mai bun meci al primei etape din play-off.

Play-off-ul prins in extremis de către "câini" începe în forță pentru formația din Ștefan cel Mare. Roș-albii merg luni la malul mării pe un stadion pe care sunt invincibili. Viitorul - Dinamo se anunță efervescent.

  1. Echipa celui mai bun fotbalist român all-time, stângaciul Gică Hagi, e pe locul 1 la capitolul goluri marcate cu stângul. 18 astfel de reușite au avut constănțenii, numărul 1 la acest capitol fiind Aurelian Chițu (8).
  2. "Câinii" care i-au avut pe Dumitrache și pe Dudu Georgescu maeștri ai golurilor marcate cu capul sunt primii la acest capitol în acest sezon, având 7 astfel de reușite. Rotariu (3) era liderul, dar a plecat în Belgia, a fost vândut și Gnohere la Steaua, au mai rămas Nemec, Palici și Marici care au înscris cu capul.
  3. Dinamo este formația cu cele mai multe goluri marcate în primele 30 de minute, 17. Dar și cea cu cele mai multe goluri încasate în ultimul sfert de oră, 13.
  4. Se duelează cei mai buni puncheri din 2017: Adam Nemec (4 goluri) contra lui Florinel Coman și Vlad Morar (fiecare cu câte 3).
  5. Se confruntă Dinamo, care are al 2-lea cel mai bun atac din primele 26 de runde, cu 40 de goluri, cu Viitorul, care a avut al 3-lea atac din Liga 1, cu 39 de reușite. Liderul este CFR Cluj, cu 42 de goluri.

Primul duel între "Rege" și "Guriță"

Confruntare în premieră luni seară, pe stadionul Academiei: Gică Hagi, 52 de ani, și Cosmin Contra, 41 de ani, nu s-au mai întâlnit până acum din postura de antrenori.

Cei doi au fost colegi la prima reprezentativă în perioada 1996-2000, după care "Guriță" i-a fost elev "Regelui" la echipa națională în 2001, când Contra a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului. Hagi are un palmares liniar în duelurile cu Dinamo: 3 victorii, 3 remize și 3 eșecuri.

17goluri din faze fixe a încasat Dinamo, cele mai multe dintre toate cele 14 competitoare. Viitorul a primit doar 6 goluri după momente statice

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
guyencea
guyencea  •  10 Martie 2017, 12:36

Cu dreptul, realizarile viitorului sunt trecute in dreptul lui Deaconu !!

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  10 Martie 2017, 10:13

Deci....unul din motive este ca echipa lui Hagi are cele mai multe goluri inscrise cu stangul ? Ba voi sunteti normali ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează