FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Se caută înlocuitori pentru Rocha şi Bălan! » Reghe anunţă că Steaua va căuta un vîrf şi un mijlocaş central ofensiv

Bălan şi Rocha au avut prestaţii diferite în acest sezon la Steaua.
Bălan şi Rocha au avut prestaţii diferite în acest sezon la Steaua.

Articol de - Publicat sambata, 13 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 12 octombrie 2012 19:54

Dacă Gigi Becali şi-a pierdut deja răbdarea cu fostul mijlocaş al Sportului, atacantului brazilian i-a transmis că dacă nu-şi revine în următoarele două luni nu-l va mai păstra.

Steaua va continua să schimbe lotul şi în pauza de iarnă, aşa cum s-a întîmplat şi anii trecuţi în ciuda faptului că acum echipa merge bine şi se află pe primul loc atît în Liga 1, cît şi în Europa League. Doi jucători au şanse mari să nu se mai regăsească în lotul lui Reghecampf şi în 2013 dacă nu vor avea evoluţii foarte bune pînă la finalul acestui an.

E vorba despre Tibi Bălan şi despre Adi Rocha. Primul e deja trecut pe lista neagră de Gigi Becali, care a dorit să scape de el încă de acum două luni, însă fostul jucător al Sportului nu şi-a găsit echipă. Al doilea e brazilianul Rocha, care deşi a marcat la fel ca Rusescu, adică mult, nu numai că nu l-a impresionat pe Becali, dar acesta a spus despre el că "dacă nu-şi revine pînă la iarnă, nu va mai continua cu noi".

Rocha a pierdut deja primul "11", avînd doar două apariţii în ultimele 6 partide, iar atunci cînd a fost folosit a evoluat o singură repriză, prestaţia lui fiind dezolantă.

Un argument că cei doi sînt pe picior de plecare e şi poziţia pe care o are Reghecampf referitor la campania de achiziţii din iarnă. "Atunci ne vom axa atenţia pe două posturi, cel de atacant şi cel de mijlocaş central ofensiv, în spatele atacantului", a declarat zilele trecute Reghecampf. Steaua a avut şi în vară pe listă nume grele, precum Wesley sau Grozav, însă n-a reuşit achiziţionarea lor.

Ce au făcut cei doi în acest sezon

1. Tibi Bălan e zero barat
- a jucat doar în 7 meciuri din cele 18 oficiale
- a fost doar de două ori titular, dar niciodată integralist
- a bifat doar 250 de minute
- n-a marcat nici un gol
- n-a oferit nici o pasă de gol
- are o medie a notelor GSP de 5,20, fiind penultimul, după el fiind doar Mihai Costea (5,00)

2. Rocha e golgeter
- a jucat 14 dintre cele 18 jocuri
- a fost titular de 10 ori, însă în ultimele 4 jocuri a intrat în unul singur
- a bifat 795 de minute
- a marcat 9 goluri, 6 în campionat şi 3 în Europa League
- a oferit o pasă de gol
- are o medie a notelor GSP de 6,08, fiind al 8-lea în topul steliştilor

350 de mii de euro trebuie să mai achite Steaua pentru a-l lua definitiv pe Rocha, care are contract cu roş-albaştrii doar pînă în iunie 2013

31 de ani are Tibi Bălan, fiind cel mai bătrîn jucător de cîmp din lotul Stelei, următorul pe listă fiind Szukala (28 de ani)

"La iarnă o să mai transfer 3-4-5 jucători de mare valoare chiar dacă echipa actuală e valoroasă, vreau să devenim şi mai buni. Această echipă mai are nevoie neapărat de un atacant adevărat şi de un mijlocaş în spatele vîrfului" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Voi aduce doar jucători români, poate chiar dintre cei care acum evoluează în străinătate şi le voi propune bonusuri mari financiare în cazul în care atingem performanţele pe care ni le dorim" (Gigi Becali, patron Steaua)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (43)
gabrielvaleriu
gabrielvaleriu  •  13 Octombrie 2012, 21:33

Asa cum juca Steaua in '86, cu devieri si pase pe pozitie viitoare, cu incrucisari letale pentru adversar si cu rezolvari colective pe toate fazele jocului inca n-am mai vazut la nimeni. Si nu sunt stelist, am urat echipele departamentale din tot sufletul pentru protectia masiva pe care o aveau la vremea aia de la PCR, Militie, Armata si Ceausei. Dar Steaua '86 juca incantator, asta e adevarul, ca o masinarie perfecta, pana sa vina Hagi. Atunci s-a stricat masinaria si a aparut vedeta.

tzii
tzii  •  13 Octombrie 2012, 15:08

maxim si hamza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

armion
armion  •  13 Octombrie 2012, 14:23
Postat de samertx pe 13 Octombrie 2012, 13:35

N- au trecut 24 de h de cand Romania a invins Turcia si ati revenit la vechile pasiuni, pardon, pasuni:))

De acord .

Vezi toate comentariile (43)
Comentează