FOTBAL  »  Superliga  »  STADIOANE

Se demolează încă o arenă legendară din România: Real Madrid a pierdut aici. Urmează o investiție de 100 de milioane de euro

Arena „Nicolae Dobrin” din Pitești urmează să fie demolată. FC Argeș va avea un nou stadion, în valoare de 100 de milioane de euro, care ar urma să fie gata peste 3 ani. +13   FOTO
Arena „Nicolae Dobrin” din Pitești urmează să fie demolată. FC Argeș va avea un nou stadion, în valoare de 100 de milioane de euro, care ar urma să fie gata peste 3 ani.

Articol de - Publicat vineri, 10 martie 2023 16:52 / Actualizat vineri, 10 martie 2023 17:00

Arena „Nicolae Dobrin” din Pitești urmează să fie demolată. FC Argeș va avea un nou stadion, în valoare de 100 de milioane de euro, care ar urma să fie gata peste 3 ani.

Guvernul României a aprobat joi demolarea stadionului din Trivale. Lucrările vor începe după apariția hotărârii în Monitorul Oficial. 

Stadionul actual a fost construit în 1964. Viitoarea arenă va fi ridicată cu ajutorul Ministerului Dezvoltării și Lucrărilor Publice și va purta de asemenea numele „Nicolae Dobrin”. 

Cel mai răsunător rezultat înregistrat pe acest stadion a fost succesul Argeșului împotriva celor de la Real madrid, scor 2-1, în toamna anului 1972.

Cutremur în fotbalul românesc » 20 de arbitri sunt anchetați că au jucat la pariuri!
MAFIA PARIURILOR
Cutremur în fotbalul românesc » 20 de arbitri sunt anchetați că au jucat la pariuri!

La Pitești se va construi un nou stadion

La începutul anului, Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru viitorul stadion din Pitești, „Nicolae Dobrin”, care va servi drept casă a clubului FC Argeș. Acesta ar trebui să fie gata peste 3 ani.

Noua arenă va avea o capacitate de 15.200 de locuri. Obiectivul va cuprinde 5 niveluri: subsol, parter și 3 etaje.

Viitorul stadion va mai beneficia, printre altele, de o sală multifuncțională, un centru pentru copii și juniori, spații de antrenament pentru sporturi precum lupte, box, judo și karate, dar și o sală de forță. La stadion vor fi și 457 de locuri de parcare.

+9 FOTO

Durata de proiectare și execuție a noului stadion, conform comunicatului Ministerului Dezvoltării, este de 36 de luni, 3 ani. Costul estimat al proiectului este de 495 de milioane de lei, aproximativ 100 de milioane de euro.

Stadion nou, de 100 de milioane de euro, pentru FC Argeș

Proiectul va fi finanțat majoritar de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, dar și din bugetul local al municipiului Pitești. Și alte surse de finanțare, „legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, vor fi acceptate, conform hotărârii de Guvern.

Mai multe articole de actualitate:

S-a înțeles cu CFR. Fostul atacant al naționalei Braziliei aterizează azi în România
CFR CLUJ
S-a înțeles cu CFR. Fostul atacant al naționalei Braziliei aterizează azi în România
Ce prime au jucătorii lui FCU Craiova pentru intrarea în play-off » Dezvăluirea lui Adrian Mititelu
FCU CRAIOVA
Ce prime au jucătorii lui FCU Craiova pentru intrarea în play-off » Dezvăluirea lui Adrian Mititelu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
gicab
gicab  •  10 Martie 2023, 21:24
Postat de username_2 pe 10 Martie 2023, 19:53

finanțare de la bugetul de stat, nici nu ne putem închipui cîți bani sifonează băieții deștepți, să sparie gîndul...a explicat odată Tolontan de ce se fac atîtea stadioane și nu se fac spitale sau școli, e mult mai ușor de sifonat pt sifonarii politruci

Tu n-ai înțeles ca n are rost sa construiesti spitale in condițiile in care planeta va fi depopulata? Statul roman va desființa in viitorul apropiat așa cum a mai făcut-o mai multe paturi de spital... practic numărul paturilor din spitale nu poate fi fără număr

donqhot
donqhot  •  10 Martie 2023, 20:52
Postat de cirus11 pe 10 Martie 2023, 18:07

Pretul este inspaimantator de mare pentru doar 15000 locuri

nu stiu cu ce compari tu, dar 100 de milioane este un pret decent. Nu conteaza doar numarul de locuri (in fond alea sunt niste scaune puse pe beton) ci facilitatile oferite. In aceiasi bani, la Pitesti se face si un stadion (mai mic, desigur) special pentru atletism. Asta pentru ca noul stadion de fotbal va fi dedicat fotbalului.

22cea
22cea  •  10 Martie 2023, 20:43

Unul de tabla ca la Ploiesti n-ar fi fost suficient ?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează