FOTBAL  »  Superliga  »  BLAT

Se face film după blatul incredibil pus la cale de Dumitru Dragomir: „E o poveste bună de comedie”

Articol de - Publicat duminica, 14 ianuarie 2024 10:03 / Actualizat duminica, 14 ianuarie 2024 10:21

Regizorul Tudor Giurgiu (51 de ani), cel care pregătește un documentar despre Ilie Năstase, mai are un proiect legat de sportul românesc: va face un film despre un blat orchestrat de Dumitru Dragomir.

Fostul președinte al LPF s-a lăudat în urmă cu mai mulți ani cum a făcut un blat pentru ca echipa la care era conducător, FC Olt Scornicești, din satul lui Nicolae Ceaușescu, să promoveze în Divizia B. Echipa lui Drgomir s-a impus în finalul sezonului 1978-1979 cu 18-0, cu Electrodul Slatina, după un blat orchestrat de Dumitru Dragomir, după cum se lăuda acesta în trecut.

Becali, gata să mai scape de un jucător! FCSB îl dă în Superligă
TRANSFER
Becali, gata să mai scape de un jucător! FCSB îl dă în Superligă

Se va face un film după blatul pus la cale de Dumitru Dragomir

Acum, Tudor Giurgiu a dezvăluit că lucrează la acest proiect, aflat în stadiu preliminar.

„Am un subiect în lucru. Scriu împreună cu un coleg, cu Cristian Pascariu. Mi s-a părut o poveste fascinantă, bună de comedie. Sunt convins că știți povestea de la Scornicești despre acea victorie incredibilă cu 18-0 manevrată de Mitică Dragomir care a pus un întreg arsenal pentru că echipa trebuie să promoveze în Divizia B.

Mi s-a părut atât de simpatic acest incident, dar care vorbește foarte mult despre epocă, despre vremea aia și despre un antrenor foarte interesant care a antrenat și în Africa în vremea aia. Lucrăm la subiectul ăsta”, a spus Tudor Giurgiu la Prosport.

Cum s-a lăudat Dragomir cu blatul făcut

În 2017, emisiunea Replay difuza un fragment dintr-un interviu mai vechi cu Dumitru Dragomir, în care acesta povestea cum a aranjat acel meci.

„Scornicești juca cu o echipă din Slatina. Această echipă pierdea toate meciurile cu 3-0. Dacă Scornicești pierdea meciul cu ei, cu 3-0, nu mai promova în B și promova Flacăra Moreni. Aveau nevoie de golaveraj. Nu știa nimeni ce să facă și am venit eu, profesionistul.

Le-am zis să ia carnetele de la Metalurgistul Slatina, găsim aici în Scornicești 11 tineri, îi punem să joace pe carnetele celor de la Slatina, noi nu facem contestație că suntem echipa care jucăm cu ei, le dăm oricât și se consemnează rezultatul. Nu știe nimeni, nici arbitri, nimeni. A fost ideea mea, genială idee. S-au dus, au luat carnetele pentru o sumă infimă, am găsit noi pe unii prin Scornicești care mulgeau vacile, brăzdari, lăptari, unii care vindeau gogoși, i-am îmbrăcat în echipament și au început jocul. Eu eram în probă de angajare la Scornicești.

La pauză, la 2-0 s-a întâmplat ceva incredibil. Ei puseseră mașini din 30 în 30 de kilometri, că stațiile de atunci nu băteau mai mult și un milițian, în loc să zică 2-0, a zis că este două - zero, al nostru a înțeles 9-0 și s-a cerut să dea 18 goluri peste și așa s-a făcut 18-0 și râsul României. Dar, de fapt, acest 18-0 a fost un aranjament. Așa a promovat Scornicești în Divizia B", a dezvăluit Dumitru Dragomir. 

VIDEO Eugen Moldovan: „Dumitru Dragomir a fost un om imens! Un om extrem de corect care n-a păcălit pe nimeni” EXCLUSI

Citește și: 

Laude pentru un jucător de la Dinamo » Ce a remarcat Panduru + Dezvăluirea lui Ovidiu Burcă
DINAMO
Laude pentru un jucător de la Dinamo » Ce a remarcat Panduru + Dezvăluirea lui Ovidiu Burcă
Basarab Panduru încearcă să explice decizia luată de FCSB: „Cred că a observat asta”
FCSB
Basarab Panduru încearcă să explice decizia luată de FCSB: „Cred că a observat asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
parpalache
parpalache  •  14 Ianuarie 2024, 12:44
Postat de Radio_Pyunik_Erevan pe 14 Ianuarie 2024, 10:28

cand va veni randul dinamoului va iesi un serial mai lung decat Tanar si Nelinistit

La echipa lu nea GG „drepturile de autor” sunt la mai mulți!Nu se știe cine or fi moștenitorii lui Valentin!iar acum Becali inca le mai aranjeaza!Ca are ce oferi!

parpalache
parpalache  •  14 Ianuarie 2024, 11:11

Iar te lauzi ba nea Mitica?!Ca dupa ce a promovat Scorniceștiul-cum a promovat-la un meci cu Rapid(pe atunci in B),galeria Rapidului scanda ritmat,batând și din palme:„Cine te-a bagat in B”?!Și tot ea raspundea:„Ceaușescu PCR”!Apoi:„Cine o sa te bage in A”?!„Ceaușescu și Leana”!Iar atunci când Scorniceștiul a ajuns in A- cu jucatori care aveau niște nume de ...tot râsul(Șoarece,Prepelița,etc),toata lumea ha ha,se aștepta sa fie distracție mare!Numai ca- atunci când a inceput meciul, s-a vazut ca era o echipa chiar... buna!

steaua.libera
steaua.libera  •  14 Ianuarie 2024, 10:52

Dacă aș fi nostalgic după vremurile alea mi-as lega un pietroi de gât și m-as arunca in Dâmboviță

Vezi toate comentariile (4)
Comentează