LIGA 1  ·  SEPSI

VIDEO + FOTO Cum arată lucrările la stadionul lui Sepsi: „Arena va fi inaugurată în mai 2021. Va fi o perlă!”

Așa arată stadionul lui Sepsi +46 FOTO
Așa arată stadionul lui Sepsi

Articol de - Publicat joi, 09 iulie 2020 14:46 / Actualizat joi, 09 iulie 2020 14:59

Pandemia de COVID-19 a încetinit ritmul lucrărilor la stadionul din Sfântu Gheorghe. Patronul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi, anunță că abia în mai 2021 va fi gata, moment în care va dori să vândă numele arenei unui sponsor.

Lucrările la noul stadion din Sfântu Gheorghe au avansat și în ultima vreme. Ce-i drept, nu în ritmul în care o făcuseră până la începutul anului. Constructorii n-au mai putut ține pasul din cauza pandemiei. În acest moment se lucrează la acoperișul arenei, iar finanțatorul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi, știe când orașul va fi gata de sărbătoare.

„Stadionul va fi inaugurat în mai 2021. Câteodată, lucrurile nu depind de tine. Pandemia nu ține cont de nimic și ne-a oprit puțin".

VIDEO. Imagini de la stadionul lui Sepsi

Peste 20 de milioane €

 Șefii clubului au dezvăluit cum au reușit să obțină finanțarea de peste 20 de milioane de euro din partea Guvernului de la Budapesta: „Suntem în relații foarte bune cu Academia Puskas. Așa am aflat că putem depune proiecte la Guvernul Ungariei. Ne-am gândit să depunem și noi proiect. Iată că s-a aprobat! Va fi o perlă a orașului Sfântu Gheorghe. Investiția totală va fi între 20 și 25 de milioane de euro".

 Răspuns pentru contestatari 

Nu puține au fost vocile care au contestat faptul că Guvernul maghiar poate investi în România, iar Dioszegi caută să oprească discuțiile și invită naționala de tineret pentru a juca în Covasna: „Guvernul maghiar nu are nicio cerință.

 Stadionul ăsta este al orașului, indiferent de etnie sau naționalitate. Am tot văzut unele comentarii cum că Ungaria construiește în România. Domnilor, acest stadion se naște în România și moare tot aici! Nu-l pune nimeni în spate să-l ducă în Ungaria. Și vor beneficia toți de el, inclusiv naționala României de tineret".

 Vom avea gazon încălzit, cu un drenaj special. Am înălțat puțin nivelul clădirii pentru a nu avea surprize din cauza râului Olt, care este în apropiere. Inițial renunțaserăm la ideea de gazon hibrid pentru că era scump, acum avem o ofertă bună
Kertesz David, vicepreședinte Sepsi

FOTO. Imagini spectaculoase de la arena din Sfântul Gheorghe

Stadion Sepsi 09.07+47 FOTO

Licitație? 

Dioszegi așteaptă sponsorii pentru a vinde numele noii arene, însă nu discută pentru mai puțin de un milion de euro pe sezon: „Trebuie să ne gândim și la viitor. Dacă avem un stadion, de ce să nu vindem numele lui? Mai ales dacă e un sponsor care vrea să dea bani mulți? Suma trebuie să fie mai mare de un milion de euro pe an. De exemplu, OMV Petrom. Dacă nu dă un milion, atunci nu avem ce discuta. Nu vrem să ne grăbim. Poate vom avea o licitație. Pentru beneficiul clubului ar fi ideal. Oricum, în inimile suporterilor se va numi Sepsi Arena mereu". 

Stadionul va fi de categoria UEFA 4. Suntem la 45% din toată construcția. A început montarea înveliturii din tablă, adică a acoperișului. Suntem la început aici, dar acest aspect nu va dura mult" 
Kertesz David, vicepreședinte Sepsi

Sepsi Arena în cifre 

  • suprafața complexului: 10.000 de metri pătrați 
  • capacitate: 8.400 de locuri - gazon hibrid cu încălzire și drenaj 
  • nocturnă Philips generația 3 (ultima) 
  • 509 locuri de parcare 
  • 22 de locuri de parcare pentru autocare 
  • stadion categoria UEFA 4 (inclusiv grupe Europa League)

Citește mai multe știri din Liga 1: VIDEO | Tineri români puși pe scandal pe stradă, la Londra, liniștiți de un polițist care a vorbit cu ei în limba română
Libertatea
Comentarii (3)
clarvazatorul  •  09 Iulie 2020, 15:47
Postat de valiza.epo pe 09 Iulie 2020, 15:20

Cand se va inaugura stadionul FCSB?! Guvernul *** nu finanteaza proiecte?!?

Ai fost si ai ramas un mare ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valiza.epo  •  09 Iulie 2020, 15:20

Cand se va inaugura stadionul FCSB?! Guvernul *** nu finanteaza proiecte?!?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucv1948  •  09 Iulie 2020, 15:12

Bravo Sepsi, succes in cupa

Vezi toate comentariile (3 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - CFR Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Getafe
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet
Liga 1