FOTBAL  »  Superliga  »  COMITETUL EXECUTIV AL FRF

Se spală FRF pe mîini? Iată asul din mîneca Timişoarei!

Marian Iancu are o strategie clară prin care speră să salveze pe Poli de la retrogradare
Marian Iancu are o strategie clară prin care speră să salveze pe Poli de la retrogradare

Articol de GSP - Publicat luni, 20 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 20 iunie 2011 11:27

În ultimele zile s-au vehiculat din ce în ce mai insistent variantele prin care Poli speră să rămînă în prima ligă. De la impunerea unei decizii cu ajutorul lui Dumitru Dragomir, pînă la schimbarea regulamentului şi aplicarea sa retroactivă. De fapt, bănăţenii au o altă strategie: vor să obţină azi la Comitetul Executiv scoaterea paragrafului din regulament confom căruia o echipă nu poate merge la TAS în cazul în care n-a primit licenţă.


Comitetul Executiv al FRF a început la ora 11:00, la Casa Fotbalului, iar Timişoara aşteaptă cu sufletul la gură decizia. Totuşi, şefii de pe Bega nu urmăresc să obţină la finalul întrevederii rămînerea în prima ligă, ci un alt lucru, care să-i ajute în perioada următoare să menţină echipa în Liga 1.

Marian Iancu şi Gheorghe Chivorchian ar fi obţinut zilele trecute promisiunea lui Mircea Sandu că forul pe care îl conduce va decide astăzi să scoată din regulamentul intern interdicţia ca un club să atace o decizie a comisiilor de licenţiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Odată obţinut acest lucru, Timişoara se va adresa imediat forului elveţian pentru a întoarce decizia Comisiei de Apel a Departamentului de Licenţiere. În caz că TAS le va da cîştig de cauză, atunci Poli ar putea răsturna definitiv situaţia în favoarea ei şi anume că Timişoara ar obţine dreptul să evolueze pe prima scenă, dar ar putea fi acceptată şi în turul 3 preliminar al Champions League. Motivul? Dacă va cîştiga la TAS, practic va fi echipă care va avea licenţă şi va primi acelaşi statut ca şi, de exemplul, Steaua, Vaslui şi Rapid.

Chivorchian: "Pînă pe 10 iulie putem cîştiga la TAS"
O dovadă că Timişoara păstrează în mînecă asul numit "TAS" e declaraţia preşedintelui clubului bănăţean, Gheorghe Chivorchian. "La TAS se va judeca repede, cel tîrziu pînă pe 10 iulie se poate da un verdict, astfel că, o să vedeţi, vom cîştiga acolo şi nu numai că vom rămîne în Liga 1, dar vom evolua şi în turul preliminar de Champions League.

FRF, prin intermediul Comitetului Executiv, ar accepta să permită echipelor care nu primesc licenţa să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv, deşi în regulamentul actual e interzis acest lucru, tocmai pentru a-şi pasa întreaga responsabilitate a normei de licenţiere forului de la Lausanne.


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
negnero
negnero  •  20 Iunie 2011, 23:28

in fiecare an poli a avut pb cu licentierea.....trebuie sa ajunga la tas cu toate cacanariile ce la face boratul ala?am vazut lista cex....cica sunt federali....d-aia face mitica tot ce vrea cu fotbalul romanesc....

flava
flava  •  20 Iunie 2011, 17:20

Inteleg ca il urasc multi pe Iancu, dar vad foarte multa ura si invidie pt Timisoara si nu cred ca e corect. Poli a fost cea mai buna echipa din romania anul acesta si este singura echipa care e in top in ultimii 4 ani, este echipa care trebuia sa ia campionatul daca Iancu nu avea gura asa de mare, echipa cu cel mai frumos si numeros public. Dupa cum au spus cei de la UEFA, licentierea nici macar nu era necesara la FRF si oricum sunt multe alte echipe din Ro cu datorii mai mari. UEFA nu interzis nimic legat de Poli, toate deciziile au fost luate de FRF, mai preci de Sandu, care are o problema personala cu Iancu si se pare si cu Timisoara...

flava
flava  •  20 Iunie 2011, 17:04

Este vorba de IRESPONSABILITATE (pt ca nu isi dau seama de ce implica o asemenea decizie prin care isi bat joc de sute de mii de fani), INCOMPETENTA (pt ca habar nu au care e regulamentul si cum se aplica) si DICTATURA (pt ca un om decide de unul singur, conform propriilor interese). Cam asa se intampla in toate institutiile de stat din Romania, de aceea Romania e ultima din Europa la toate capitolele (in curand va fi si la fotbal)...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează