FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Secretele lui Iliev

Iliev (30 ani) are 3 concurenti in Ghencea: Galamaz, Geraldo si Gardos
Iliev (30 ani) are 3 concurenti in Ghencea: Galamaz, Geraldo si Gardos

Articol de - Publicat luni, 21 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 21 februarie 2011 09:19

Valentin Iliev există doar ca fotbalist. În actele lui oficiale scrie Valentin Ivanov! Şi-a creat din "Iliev" un nickname de fotbalist, trecut pe spatele tricoului, din respect pentru tatăl său. Pe părintele său îl cheamă Iliev şi fotbalistul nu a preluat numele lui la naştere, dar şi l-a adăugat după aceea în CV-ul de jucător profesionist. Bulgarii au păstrat ambele nume şi îl cunosc, ca fotbalist, drept Valentin Ivanov Iliev.

Fundaşul a impresionat la Craiova cu calităţile lui fizice şi tehnice excelente, dar şi cu rigoarea cu care respectă obiceiurile ortodoxe. "Ţine toate posturile, respectă toate sărbătorile. Acum vine Paştele, deci o să postească, iar în Vinerea Mare nici măcar n-o să bea apă!", şi-l amintesc oltenii.

Postul Mare începe anul acesta pe 7 martie, iar Paştele este pe 24 aprilie, ceea ce înseamnă că Valentin va fi în post în perioada cea mai aglomerată a campionatului, cu meciuri multe şi decisive pentru configuraţia clasamentului.

Tot oltenii explică de ce stoperul n-are probleme de randament în perioadele în care el era slăbit din cauza restricţiilor pe care i le impunea postul: "E un superprofesionist, genul de jucător dispus oricînd să se sacrifice, şi la meciuri, şi la antrenamente. Îi place să se antreneze şi se pregăteşte singur înainte şi după şedinţele programate de antrenori. E disperat şi după lucrul la sală, de aceea are un fizic incredibil, e numai muşchi!".

De ce e Iliev un transfer bun pentru Steaua:
- E un fundaş tehnic, cu doar două cartonaşe roşii încasate în întreaga carieră
- E un apărător-golgeter. A punctat de 6 ori pentru Ştiinţa în 25 de partide
- Are deja aproape un an şi jumătate în Liga 1. Cunoaşte ţara, campionatul, înţelege şi limba română

"Om mai credincios ca Iliev nu am întîlnit, camera lui arată ca o biserică"
Eugen Trică, fost coechipier cu Iliev

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
superstar20
superstar20  •  21 Februarie 2011, 14:07

nu chiar super,dar e ok ...

 •  21 Februarie 2011, 09:10

super

Vezi toate comentariile (2)
Comentează