FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Secretele lui Lucian Sînmărtean, dezvăluite de un antrenor » Cum l-a convins să-şi schimbe stilul de joc şi ce slăbiciune are: "Nu suportă"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 16 iulie 2014 09:53

Lucian Sînmărtean e liderul Stelei şi un fost antrenor de-al său dezvăluie cum a reuşit să-l cizeleze. La Vaslui, Viorel Hizo l-a învăţat pe Sînmărtean să joace precum un mijlocaş complet.
"În momentul în care m-am dus la Vaslui, într-o jumătate de an, Lucian nu a jucat nici un meci 90 de minute. În primul meci, am avut primul tampon cu Sînmărtean. Sînt jucători cărora poţi să le faci observaţie în faţa echipei. Sînt jucători cu foarte mare personalitate cu care trebuie să discuţi individual orice problemă.

Sînt jucători care nu suportă să li se facă observaţie în faţa fotbaliştilor tineri sau a rezervelor. Cu Luci am evitat să discut în faţa echipei despre aportul lui", a declarat Hizo pentru DigiSport.

Antrenorul retras recent din activitate povesteşte cum l-a determinat pe mijlocaş să-şi îmbunătăţească jocul:

"Am avut o discuţie separată pe cifre şi date în care i-am explicat ce aştept de la el. Iar la un moment dat îi făceam şi filmuleţe cu tot jocul lui, şi cu cele bune, şi cu cele rele. El a fost obişnuit să fie un lider de echipă în care mingea să ajungă la el, să încerce să facă ce ştie mai bine.

Iar după aceea faza a doua să o rezolve alţii. Apoi a înţeles şi Luci că trebuie să-şi aducă aportul şi el în măsura în care o fac Wesley şi Adailton, că formau acea linie. Şi a înţeles foarte bine.

La un moment dat, dintre cei trei, Luci făcea cel mai bine faza de apărare. A început să ia cartonaşe galbene pentru alunecări, ceea ce nimeni nu a crezut, a început să cîştige dueluri aeriene, ceea ce nici eu nu am crezut... Dar să ştiţi, chiar dacă erau Wesley şi Adailton, liderul echipei era Luci".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
ziggyman
ziggyman  •  16 Iulie 2014, 12:33

ce slabiciune are ???? FEMEILE...!!!!! :)))))))))

tbone
tbone  •  16 Iulie 2014, 11:48

la Steaua cat a fost reghe Sanmartean a jucat exceptional in faza defensiva, se retragea exact cum o facea Bourceanu, chiar am ramas uimit, facea alunecari pe linia de fund a noastra, excelent

petrescan
petrescan  •  16 Iulie 2014, 11:12

Hizo, mi se pare de bun simt...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează