FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Decizia lui Gigi Becali a schimbat totul! Secretul formei care a dus-o pe FCSB pe locul 1

Articol de GSP - Publicat luni, 09 noiembrie 2020 11:14 / Actualizat luni, 09 noiembrie 2020 12:25

Gigi Becali a încetat să mai apară în direct la TV de o vreme și echipa leagă victoriile. Muțenia patronului și parcursul excelent al formației lui nu sunt legate dintr-o coincidență, FCSB a funcționat perfect în toate situațiile în care proprietarul clubului a încetat să-și mai critice fotbaliștii în public.

Anton Petrea nu are experiență ca antrenor principal, dar echipa lui câștigă încontinuu de când a scăpat de problemele pe care i le-a cauzat coronavirusul și a ajuns să beneficieze de lotul complet. Bogdan Vintilă, și el obișnuit mai degrabă să fie secund, la fel ca Petrea, a înregistrat în stagiunea precedentă o serie grozavă cu 11 partide la rând fără înfrângere.

Îl atrage mai mult biserica

Ce au în comun perioadele de succes, pe lângă activitatea unor tehnicieni promovați „la excepțional" ca antrenori principali? Momentele de tăcere a lui Becali.

Gigi refuză să mai apară în direct în emisiunile televiziunilor. În trecut era nelipsit, chiar cu mai multe intervenții prin telefon într-o singură zi. De câteva luni nu mai are preocuparea aceasta, atras din ce în ce mai mult de biserică și de actele de caritate. De când tace, echipa funcționează excelent. A bifat și rezultate proaste, însă ele au apărut într-o vreme în care lotul era decimat din pricina virusului, abia mai putea fi alcătuită o formulă decentă, una completată, oricum, cu copii care n-ar fi fost folosiți în condiții normale.

Așa a ieșit FCSB din Europa League, la fel a pierdut la Iași cu 2-5, în jocuri în care a utilizat rezerve și juniori de umplutură. Lotul și-a revenit și FCSB a adunat cinci victorii la rând în campionat. E prima în clasament, chiar dacă a consumat puncte în partidele în care doar a făcut figurație, neavându-i pe "senatorii de drept" la dispoziție.

16-3 e golaverajulelevilor lui Petrea în cele 5 meciuri câștigate consecutiv

L-am adus pe Tiago, mijlocașul central portughez. Îl urmărisem în 7 sau în 8 meciuri și juca doar dintr-o atingere, maximum două. După ce a început Gigi să-l critice, nu-l mai recunoșteam pe Tiago, vedeam meciurile și mă gândeam «Cine l-a adus p-ăsta aici?!». Făcea mereu prea multe atingeri, prea multe preluări, căuta să joace doar «la siguranță», să nu-și mai asume nicio inițiativă, niciun risc. Pasa numai la un metru de el
 - Adrian Ilie

N-au mai luat titlul de când era el în pușcărie

Vintilă beneficiase și el de momente de liniște atunci când legase 11 jocuri fără să piardă. Atunci nu fusese hotărârea lui Becali (foto) să nu mai apară la TV, doar că el avusese o ceartă cu moderatorul Dan Filoti, într-o emisiune de la DigiSport, și postul a încetat să mai apeleze la Gigi. Telekom Sport îl cenzura, oricum, în totalitate și-i mai rămăsese doar ProX, deci aparițiile sale se împuținaseră cu mult. Patronul a revenit în direct și echipa s-a prăbușit, nici nu a mai contat în lupta pentru câștigarea campionatului. 

Titlul constituie și acum obiectivul, unul pe care roș-albaștrii îl ratează din 2015 încoace. Atunci s-au încoronat în toate competițiile interne: Liga 1, Cupa României și Cupa Ligii. Becali se aflase în închisoare pe parcursul sezonului, a prins în libertate doar ultima parte a stagiunii. După eliberarea lui, FCSB a pierdut avansul pe care-l avea față de a doua clasată, ASA Târgu Mureș, și a cucerit trofeul doar la limită, pentru că ardelenii au pierdut acasă în ultima etapă cu Oțelul, 1-2. Liber, Gigi a intervenit tot mai des în alcătuirea echipei, a intrat în conflict cu Costel Gâlcă și l-a demis pe antrenor la capătul unui sezon cu rezultate perfecte. 

„Comentariile lui Gigi Becali îi timorează pe jucători"

Ilie Dumitrescu a fost antrenorul FCSB-ului în 2010, când a rezistat puțin în funcție, a demisionat deși echipa nu pierduse niciun meci și era calificată în grupele Europa League. Tentativele lui Becali de a controla deciziile tehnice au constituit motivul principal pentru care a cedat Ilie. El s-a referit la un moment dat la un episod în care Gigi îl criticase pe un jucător, pe Bogdan Stancu. Atacantul încercase un lob de la 30 de metri într-o fază și patronul l-a criticat la TV după joc. 

Poate nu a fost o idee bună a lui Stancu, dar criticile lui Gigi îi vor face pe jucători să nu mai aibă curajul de a încerca execuții mai complicate, îi timorează!", a comentat Dumitrescu atunci.

VIDEO  Narcis Răducan: „Nu mă surprinde scorul, FCSB este o echipă în creștere”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Una dintre surprizele lui Rădoi pentru următoarele meciuri ale naționalei, dezvăluiri din vestiarul FCSB-ului: „Acolo nu era un grup, ci mai multe grupuri"

Așa ceva nu e de competența lui Gigi Becali! Mutările tactice care au făcut diferența în meciul cu Botoșani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
parpalache
parpalache  •  10 Noiembrie 2020, 11:34

Puah!Secretul prin care fcsb a ajuns pe primul loc in Liga lui Becali?Secretul ala il stie tot satul!Adica e vorba de manoperele frauduloase ale cuplului care asa cum titra ziarul ADEVARUL-infecteaza fotbalul romanesc-la propriu si la figurat!El?Prin creerea unei monstruoase cooperative-care cuprinde trei sferturi din Liga I-prin finantari mai mult sau mai putin mascate-de transferuri de jucatori-si prin santaj!Iar prin Deaconu-Vassaras fiind afara-la propriu si la figurat-are in buzunar si majoritatea arbitrilor!Ea?Pentru ca impresariaza majoritatea jucatorilor lui Becali,precum si multi jucatori de la celelalte echipe!Iar acei jucatori in meciurile cu echipa baskan-ului ori fac penalty,ori isi dau cu stangu in dreptu in careu,ori...iau cartonas rosu!

catalynn
catalynn  •  09 Noiembrie 2020, 19:23
Postat de ssilvio pe 09 Noiembrie 2020, 18:27

Mai pe scurt, prietenul tau pseudo-jurnalist, Scutariu, la unul din cele mai pertinente articole scrise pe blogul lui, a spus ca parerea ta, a "românacheului", nu conteaza! Ca nu ai dovezi, nu ai argumente, si e totul doar in capul vostru de frustrati! Ca esti doar o '***' care injura, insulta si blesteama intru numele blatului... vai.. ce frumos v-a descris! :))))

Bai Silvică, pe tine chiar și când te pocnește realitatea nu vei accepta :-))) Dovezi!? :-)))) Când le primesti zici ca nu sunt suficiente. “Scuti”!? Pai tocmai a demostrat ca FC fcsb NU e Steaua. Ce te faci, in crezi sa nu!? :-)))) Vezi ca in seara asta are invitat la Națiunea Stelista pe Gabi Balint. Cred ca îți vor dovedi ca FC fcsb NU e Steaua :-)))))

catalynn
catalynn  •  09 Noiembrie 2020, 19:12
Postat de saviola3_4 pe 09 Noiembrie 2020, 18:13

Cata, probabil nici tu nu esti atat de naiv incat sa crezi ca este posibil ca vreo organziatie de talia UEFA spre exemplu sa va recunoasca vreodata palmaresul, nu se poate stii de ce? pentru ca 2017!:) e atat de simplu, iti poti imagina chiar scenariul perfect pentru csa regal 2017, de ex veti promova in liga 1 dupa ce va asociati cu un privat, veti avea toti fanii de partea voastra, milioane de stelisti, veti avea toate deciziile din instanta civila romaneasca in favoare! cam asta e visul vostru umed nu? Eh, chiar si in conditiitile acelea tot nu ati fi recunoscuti de absolut niciun for sportiv ca fiind una si aceeasi echipa cu cea infiintata in 1947! E imposibil, oricat de mult ti-ai dori, oricat de mult ar dezinforma dom`jurist, asta e o certitudine, pt UEFA chiar nu conteaza ce zice jean pavel si dom jurist sau vreun magistrat al unei curti civile romanesti, sunt doua linii paralele!

Savi, nu am nici cea mai mică îndoiala ca odată încheiate spetele in Justiția Romană și FRF făcând in propriile scripte modificările in concordanța cu deciziile Tribunalului pe UEFA ii va durea fix la patina, oamenii au fost clari: federațiile naționale decid (de altfel ai remarcat și tu ca de ceva vreme site-ul lor nu mai conține date despre Palmaresele interne ale echipelor ci strict cele din competițiile organizate de UEFA). Acum FRF trebuie sa aibă justificare irefutabila (cum este de exemplu o decizie judecătorească definitiva) pt a face modificările și evita probleme cu UEFA ei înșiși. Așa ca da, odată ce CAB va menține “constatarea” doamnei Visoiu practic e “game over” pt FC fcsb. Nu o sa ii dea Burleanu afara iar Iustin Ștefan cu atât mai puțin, însă “confuzia” ca FC fcsb ar fi Steaua nu va mai avea niciun suport.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează