FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Secretul lui Tameş » Lupu l-a învăţat să dribleze ;)

Driblingurile lui Lupu au devenit obiect de studiu pentru fotbalişti
Driblingurile lui Lupu au devenit obiect de studiu pentru fotbalişti

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2012 09:07

Iulian Tameş şi-a upgradat skillurile uitîndu-se la meciurile fostului mijlocaş dinamovist, Dănuţ Lupu. ”A crescut cu fentele acestui mare fotbalist”, dezvăluie prietenii actualului mijlocaş


Chiar dacă a fost un tip excentric şi controversat în afara terenului, Dănuţ Lupu (44 de ani) a avut certificat de fotbalist. Driblingurile sale şi modul cum proteja şi distribuia mingea pentru coechipieri au devenit material de studiu şi pentru Iulian Tameş, ultimul transfer al lui Dinamo.

Spionajul clasicilor
Mijlocaşul de 33 de ani l-a prins pe Lupu în sezonul 2000 - 2001 şi a fost fascinat de calităţile acestuia, îmbunătăţindu-şi driblingul şi jocul privindu-l în neştire pe fostul fotbalist. "Tameş a crescut cu fentele lui Dănuţ. Iulică a copilărit la Dinamo, era fermecat de Lupu, chiar dacă acesta era spre finalul carierei", au mărturisit prietenii celui poreclit "Mizil". "Cînd am ajuns în prima echipă a «cîinilor» mi-am procurat casete video cu meciurile mari ale lui Dinamo de la finalul anilor '80 şi-am tras cu ochiul la driblingurile şi jocul superfotbaliştilor de atunci, iar Lupu era la loc de cinste. Era fabulos de-a dreptul!", a comentat şi Tameş.

"Are nevoie de antrenorul care să-i dea încredere"
Lupu îl laudă şi el pe Tameş, considerîndu-l cel mai potrivit transfer pentru un retur de foc al "cîinilor", care vizează titlul şi Cupa României. Nu ia în calcul vîrsta înaintată a veteranului. "Mai bine un bătrîn călit ca Iulian, decît zece puşti bezmetici, care aleargă mult, dar dacă le pui un zid în faţă, dau cu capul în el! Mie mi-a plăcut mereu de Tameş, un fotbalist cu potenţial mare, care nu a reuşit să se integreze sau poate nu a găsit antrenorul care să-i dea încredere. Dinamo l-a cedat prea repede. Dacă s-a inspirat din jocul meu nu pot spune cu exactitate, un lucru e cert însă: nu mă pot compara cu el pentru că el are 1,70 metri, iar eu 1,85 metri!", a spus Lupu.

"Ce dacă Tameş are 33 de ani, Cătălin Munteanu nu are aceeaşi vîrstă? Apoi, Iulian are ambele picioare, pe cînd Cătălin dă doar cu stîngul. Dă bine, ce-i drept!"
Dănuţ Lupu, fostă glorie dinamovistă

"Tameş are experienţă foarte mare şi cred că o va ajuta mult pe Dinamo în acest retur, depinde acum şi de Ciobotariu cum îl va integra în colectiv. Iulian ştie ce înseamnă Dinamo, iar în acest moment puţini jucători mai ştiu asta"
Dănuţ Lupu, fostă glorie dinamovistă

3 goluri a marcat Tameş în toamnă pentru Poli Timişoara în 11 meciuri, dintre care 9 le-a început ca titular

"Tameş e un real cîştig!"
Cornel Dinu laudă readucerea lui Iulian Tameş (33 de ani) în Ştefan cel Mare. Mister a fost plăcut surprins de evoluţia mijlocaşului din partida amicală cu SV Ried (1-1). "Tameş este un real cîştig la ora actuală, e cam singurul mijlocaş, alături de Cătălin Munteanu, care verticalizează jocul, iar cu austriecii a dat cîteva pase foarte bune. S-a reacomodat repede cu ceea ce înseamnă Dinamo şi cred că va aduce un plus echipei", a spus Dinu.

Pista portugheză sau Sepsi
Dinamo continuă să caute un fundaş stînga, singurul post rămas fără dublură după plecarea lui Diabate la Dijon. Anderson Santana (25 de ani) de la Vitoria Guimaraes şi Luisinho (26 de ani) de la Pacos Ferreira rămîn pe listă, iar roş-albii continuă negocierile pentru aducerea unuia dintre ei. Roş-albii vor să dea o lovitură prin aducerea lui Laszlo Sepsi, însă nu reuşesc momentan să se pună de acord cu acesta asupra salariului, fundaşul stînga solicitînd 350.000 de euro pe sezon.

Inbox:
- Cornel Dinu s-a amuzat pe seama transferului lui Dorin Goga la Dinamo: "Avem patru atacanţi, iar Goga este foarte scump. Prefer poeziile lui Goga decît aducerea fotbalistului în Ştefan cel Mare".
- Djakaridja Kone dispută azi ultimul meci cu echipa sa naţională, Burkina Faso, la Cupa Africii pe Naţiuni, împotriva Sudanului. Meciul nu mai contează pentru calificarea din grupă
pentru trupa lui Kone, care este aşteptat miercuri la Bucureşti să semneze noul contract cu Dinamo.
- Ionel Dănciulescu va începe antrenamentele normale după durerile suferite la spate şi în zona inghinală, din cauza cărora nu a putut evolua în ultima partidă de verificare, cu SV Ried (1-1).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
ionut.07
ionut.07  •  30 Ianuarie 2012, 16:24

Tames e un jucator care mai poate inca 6 luni-1 an.Are dreptate Lupu in privinta tinerilor.Cam asa se intampla.Mai ales daca n-ai o scoala proprie de fotbal unde sa-i formezi,sa-i cumperi pe toti laolalta e riscant.In Romania se cumpara jucatorii tineri pentru profit imediat si cu siguranta nu-l vor obtine patronii romani.Tames il poate inlocui pe Munteanu cu brio.Ciobi ar trebui,insa sa foloseasca in meciurile mai accesibile jucatorii tineri precum Bucsa si Cazacu.Sunt variante reale pt viitorul lui Dinamo.

biancorossi
biancorossi  •  30 Ianuarie 2012, 12:12
Postat de spectatorul pe 30 Ianuarie 2012, 10:16

Si-a "upgradat skillurile"?!? De unde ati scos-o si p'asta?? :)) Daca nu e un articol pentru vreun ziar din Anglia sau SUA, si nu prea cred ca e, puteati si voi sa scrieti ca si-a imbunatatit calitatile sau ceva de genul asta.

nu mai are nimeni cum sa-i salveze. au creierul distrus.

flafy
flafy  •  30 Ianuarie 2012, 12:09

ne descurcam si fara Tames,garantez! dar acum asta e, poate ne va ajuta, dar mai de graba cred ca va incasa salariul degeaba..

Vezi toate comentariile (6)
Comentează