FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Șeful DSP despre situația de la FCSB: „Nu poate exista excepție la excepție" » Ce variante există pentru FCSB în acest moment

Șeful DSP despre situația de la FCSB: „Nu poate exista excepție la excepție +28   FOTO
Șeful DSP despre situația de la FCSB: „Nu poate exista excepție la excepție" » Ce variante există pentru FCSB în acest moment

Articol de , , - Publicat vineri, 08 ianuarie 2021 18:15 / Actualizat vineri, 08 ianuarie 2021 18:33

Continuă controversa din jurul cantonamentului pe care FCSB îl realizează în Turcia, iar marea dilemă din prezent e dacă echipa va fi nevoită sau nu să intre în carantină la revenirea în România.

Teodor Negulescu, cel care conduce Direcția de Sănătate Publică Ilfov, spune că nu se poate face nicio altă excepție de la excepțiile prevăzute de lege în privința instituirii carantinei pentru persoanele care se întorc din țările aflate pe lista galbenă.

GSP a dezvăluit că nu există nicio aprobare scrisă pe care clubul lui Becali să o dețină din partea vreunei autorități a statului, către care ziarul a adresat întrebări în mod oficial. Iar răspunsurile Guvernului, Ministerului Sănătății și DSP-urilor din București și Ilfov au fost că n-au acordat nicio aprobare în acest sens.

Decizia finală va fi luată în momentul în care FCSB va reveni în România, iar întoarcerea e programată pentru miercuri, pe aeroportul din Otopeni, cu o cursă charter din Antalya!

Iar hotărârea dacă FCSB va intra sau nu în izolare va fi luată de Direcția de Sănătate Publică, singura abilitată pe această zonă!

"Nu poate exista excepție la excepție"

GSP a vorbit chiar cu unul dintre șefii unei astfel de instituții. E vorba despre Teodor Negulescu, directorul DSP Ilfov. "Trebuie explicat oamenilor că nu oricine se întoarce în România dintr-o țară aflată în zona galbenă intră automat în carantină. Există anumite excepții care se pot face, iar categoriile sau persoanele care beneficiază de așa ceva sunt foarte clar delimitate de lege", spune șeful DSP.

Apropo de lege, cât de flexibilă e aceasta în judecata celor de la DSP și cum se analizează de regulă în astfel de cazuri? "Nu știu cum procedează alții, de la alte DSP-uri, eu știu cum se lucrează la mine în direcție. Lucrurile sunt clare. Legea trebuie aplicată strict în litera ei! Strict, strict pe ceea ce scrie, de-asta au și fost enumerate acele puncte la care să te încadrezi dacă trebuie să fii exceptat. Alte excepții în afara acestor excepții nu se pot face. Un articol nu poți să-l interpretezi, gen în spiritul lui, ci strict cum a fost scris în lege", crede Teodor Negulescu.

Chiar dacă aeroportul Henri Coandă se află în afara Bucureștiului, DSP din Capitală este cel care e însărcinat pentru a emite hotărâri în privința celor care se întorc pe calea aerului și aterizează aici.

DSP București va fi cea care va decide dacă FCSB va fi nevoită sau nu să intre în carantină. 

"Credeți că plecam dacă nu luam asigurare?! Nu poate să ne bage în carantină, că nu-i lasă legea! Noi am fost la pregătire de competiție sportivă. N-a mai mers niciun alt club în Turcia pentru că nu mai are nimeni inteligență. Puteau să vorbească la DSP și ei, cum am vorbit și eu și am primit asigurări că nu vom fi carantinați. Dacă ne vor spune că trebuie să ne izolăm? Atunci vom ataca în instanță, mergem la judecător, ce putem face?"
Gigi Becali, patron FCSB

Ce variante există pentru FCSB în acest moment

1. CARANTINĂ

La revenirea în țară, DSP București va decide să trimită în izolare întreaga delegație care a fost prezentă în aceste zile în Turcia. Sunt nu mai puțin de 30 de jucători pe listă. Timp de cel puțin 10 zile, echipa ar fi în carantină.

Deși termenul prevăzut e de 14 zile, se poate ieși din carantină după a 10-a zi dacă se efectuează un test în a 8-a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nici nu există simptomatologie specifică.

Totuși, în cele 10 zile, FCSB ar rata cel puțin două etape de campionat, cu Astra și Viitorul, meciuri care ar trebui reprogramate, dar care ar trebui obligatoriu să se dispute până înainte de ultima etapă a sezonului regulat, care e la începutul lunii aprilie. Regulamentul prevede că un club poate juca dacă are disponibili, de pe lista existentă la LPF, măcar 13 jucători, dintre care un portar, dar FCSB n-ar putea bifa această postură.

Până atunci însă se joacă aproape non-stop, singura fereastră liberă ar urma să fie în a doua jumătate a lunii martie, când se și întrerupe campionatul pentru meciurile naționalelor la CE Under 21 și în preliminariile CM din 2022. S-ar putea ajunge chiar și la programarea unor meciuri în acea perioadă, chiar dacă FCSB va fi văduvită de absența mai multor jucători.

Același regulament sportiv spune că un meci poate fi amânat, din motive de coronavirus, o singură dată și dacă nu se va putea disputa când a fost reprogramat, indiferent din ce motiv, echipa care va pierde la "masa verde" va fi cea din cauza căreia s-a amânat inițial, în această speță aflându-se FCSB.

2. FĂRĂ CARANTINĂ

Situația cea mai fericită pentru FCSB e cea în care va primi un răspuns favorabil din partea DSP București și nu va fi nevoită să intre în carantină.

În acest caz, programarea făcută deja de LPF va rămâne în picioare, iar trupa lui Toni Petrea se va afla pe teren, la duelul cu Astra, la doar două zile distanță de momentul în care a aterizat pe Otopeni, la revenirea din Turcia. 

VIDEO Etapa 16 // Match Preview FCSB - Astra

EXCLUSIV Controversă în Liga 1: FCSB fentează carantina cu ajutorul DSP! + Guvernul și Arafat tac, în fața întrebărilor Gazetei

EXCLUSIV. Șoc în Liga 1: FCSB, minimum 10 zile în carantină?! » Guvernul, DSP-urile și Ministerul Sănătății confirmă pentru Gazetă: „Nu există nicio derogare!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (115)
parpalache
parpalache  •  09 Ianuarie 2021, 14:20
Postat de mitralieraluidorel pe 09 Ianuarie 2021, 07:47

FCSB , fosta Steaua Bucuresti poate sa joace un amical in Turcia si sa procedeze precum au facut-o si cei de la UTA ✌️Tinandu-se cont de faptul ca nici aradenii nu au intrat in carantina la intrarea in Romania , acestia intorcandu-se din Ungaria,tara de pe lista tarilor din zona galbena !

Sefule,cine ti-a zis tie ca Ungaria e in zona galbena?MM Stoica?Pentru ca in data de 08.01.2021...nu era!Vezi mai jos „stirea„unde se „produce„Gigel cel razgaiat!

parpalache
parpalache  •  09 Ianuarie 2021, 14:10
Postat de horace71 pe 09 Ianuarie 2021, 12:17

Jurnaliștii GSP care au fost în Turcia în cantonamentul Stelei care se vor întoarce din Turcia ori s-au întors sunt acum 14 zile în carantină???

Care jurnalisti nene?Daca erau si ei, mai aparea„stirea„?

horace71
horace71  •  09 Ianuarie 2021, 12:17

Jurnaliștii GSP care au fost în Turcia în cantonamentul Stelei care se vor întoarce din Turcia ori s-au întors sunt acum 14 zile în carantină???

Vezi toate comentariile (115)
Comentează