FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - ASTRA, 21:00

SEPSI - ASTRA // Iureș înainte de Sepsi - Astra! Giurgiuvenii contestă delegarea făcută de CCA

Astra
Astra

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2019 12:51

Sepsi și Astra joacă azi, de la ora 21:00, într-un meci din etapa a 5-a din play-off. Partida care închide etapa va fi oficiată de o delegație condusă de bucureșteanul George Rădulescu.

În urmă cu un an și jumătate, George Rădulescu a fost implicat într-un scandal tocmai la o confruntare între aceleași două formații! Atunci s-a încheiat 0-0 la Brașov, doar că duelul a fost unul care s-a lăsat cu acuze. Giurgiuvenii au contestat meciul și rezultatul, dorind să câștige la „masa verde”. Și acum, potrivit surslor GSP.RO, consideră că delegarea acestui arbitru ar fi trebuit evitată. 

Mai întâi, arbitrul George Rădulescu a întrerupt meciul în minutul 25 din cauza unor probleme legate de nocturnă pe stadionul „Tineretului”. Mai multe becuri de la doi stâlpi s-au stins, astfel că nu s-au mai îndeplinit condițiile regulamentare pentru ca meciul să continue. După câteva minute în care Rădulescu a așteptat ca defecțiunea să fie reparată, becurile au reînceput să se aprindă.

sepsi astra

sepsi astra2

ION Crăciunescu: „Trebuia suspendat”

Apoi, repriza a doua s-a reluat abia după 8 minute de așteptare întrucât au existat alte probleme legate de instalația de nocturnă. Conform regulamentului, după prima pană de curent, arbitrul poate întrerupe meciul maximum 60 de minute, tocmai pentru ca organizatorii să rezolve problemele. Însă, dacă se mai întâmplă să mai apară și o a doua pană de curent, cum s-a petrecut atunci, atunci meciul trebuie suspendat.

„Pe lângă faptul că băieții ăștia nu mai învață nimic din arbitraj, pentru că nu au de la cine, nu citesc nici regulamentele. Arbitrii, în momentul în care intră pe teren, trebuie să știe regulamentul pe dinafară. Arbitrul trebuia să nu mai reia jocul și echipa gazdă pierdea meciul cu 0-3!", a spus Ion Crăciunescu, fostul arbitru internațional, la TV Digi Sport.

Același arbitru a fost delegat diseară la meciul Sepsi - Astra ce se va disputa pe stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe. 

„Am fost luați de fraieri, o insultă!”

Antrenorul Astrei de atunci, Edward Iordănescu, a reacționat vehement la finalul partidei din octombrie 2017.

„Mă simt efectiv afectat și la fel sunt și jucătorii. Simt că ce s-a întâmplat a fost lipsă de respect, insultă efectiv! Cred că e important ca fotbalul să se joace pe teren, dar dacă verificați regulamentul ce s-a întâmplat este în contradicție cu spiritul fotbalului. Nu accept să fim luați de fraieri, să fim bătaia de joc, asta consider că a fost. Am stat 15 minute pe teren în prima repriză, după care încă vreo 10-12 în partea a doua ca să vină lumina. Arbitrii trebuiau să întrerupă meciul. Este o insultă la adresa noastră", a spus Iordănescu junior la acea vreme. 

Citește și: 

Mihai Butean, un fotbalist atipic: a fost aproape să devină inginer, are model un fotbalist de la Arsenal + pasiune inedită

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1223953254372879
Alexandru Cristian Vasile-Bugarin  •  15 Aprilie 2019, 14:23

Craciunescu e complet discreditat, iar Iedișor vroia sa castige pe motiv de becuri un meci in care Astra nu a jucat nimic! De ce nu s-au "indreptat" lucrurile la contestatie?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează