FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCSB

VIDEO Sepsi - FCSB 0-0. Portar de 10, iarnă la -10 » Cum arată ACUM clasamentul

Sepsi - FCSB, în etapa #21, live +26   FOTO
Sepsi - FCSB, în etapa #21, live

Articol de , - Publicat duminica, 19 decembrie 2021 22:28 / Actualizat duminica, 19 decembrie 2021 22:36

Sepsi Sf. Gheorghe și FCSB au remizat, scor 0-0, în runda cu numărul 21 din Liga 1, într-un meci în care portarul Ștefan Târnovanu (21 de ani) a strălucit. 

FCSB s-a chinuit la Sfântu Gheorghe, ca de fiecare dată în ultimele sezoane. A smuls un punct, 0-0, la capătul unui meci în care rareori a călcat în careul lui Niczuly. A rămas însă cu Ștefan Târnovanu, prestație remarcabilă la doar al 3-lea meci în tricoul primei echipe

Două pierderi importante pentru FCSB » Ratează derby-ul cu CFR Cluj! + jucătorul huiduit copios de galeria lui Sepsi
SEPSI - FCSB
Două pierderi importante pentru FCSB » Ratează derby-ul cu CFR Cluj! + jucătorul huiduit copios de galeria lui Sepsi

Ciuntită, așa a abordat FCSB ultimul meci din 2021. Suspendarea lui Tavi Popescu și accidentarea lui Ianis Stoica l-au obligat pe Toni Petrea să mute rapid, cu cât mai puține riscuri. Vlad trecut pe bancă, Târnovanu titular. 

Cu Vinicius trimis în vacanță mai devreme, Budescu și Keșeru pe bancă, echipa ce înșiră victoriile în Liga 1 nu mai părea așa de speriat. Iar Sepsi când simte „miros de sânge” știe ce are de făcut. Și a împins jocul, iar experimentatul Aganovici l-a și testat pe tânărul Târnovanu repede. Sigur puștiul din poarta FCSB. O primă acțiune, promisiuni pentru spectacol.

Târnovanu, MVP în Sepsi - FCSB

Un spectacol la care a lipsit FCSB, cel puțin în prima repriză. Noroc că noua arenă din Sfântu Gheorghe are încălzire în gazon, iar zăpada nu s-a așezat pe teren. Altfel, evoluția ștearsă a FCSB-ului ar fi fost trădată de careul lui Niczuly. Fără urme, fără emoții pentru Sepsi, care a avut nevoie de atenție doar la cele 4 lovituri de colț. 

Sepsi - FCSB 0-0
Sepsi - FCSB 0-0
Sepsi - FCSB 0-0
Sepsi - FCSB 0-0
Sepsi - FCSB 0-0
+22 FOTO

Invers, Târnovanu s-a dovedit o alegere inspirată a lui Toni Petrea. Reflex uimitor la șutul lui Achahbar (29), fără ezitare și la torpila lui Păun, sigur în absolut fiecare intervenție. Însă atunci când portarul ți-e remarcat, e evident că pe teren lucrurile n-au funcționat, că "rotițele" din ideea de joc a FCSB-ului au înghețat în frigul de la Sfântu Gheorghe.

FCSB a fost obligată să schimbe din mers. Mult! A avut un joc mut, fals. În afara lui Târnovanu, greu de remarcat vreun jucător. Poate Miron, câteva intervenții la limită, salvatoare pentru echipa sa. "Șarjele" lui Bărbuț și Ștefănescu i-au solicitat serios pe Radunovici și Crețu, surprinși de multe ori. 

FCSB, un singur câștig după meciul cu Sepsi

S-a schimbat și sistemul. Teoretic, mai multă forță ofensiv, pe hârtie, pentru că blocajul de idei e mare. Pe FCSB o poate salva doar o sclipire, o idee care să dea peste cap o apărare fără greșeală, cum a fost cea a lui Sepsi. Ideea e posibil să fie la Budescu, deocamdată insuficient de bun pentru FCSB. Sau pentru patron. Timpul trece, trece pentru CFR, în galop spre un nou titlu.

Tânărul Târnovanu o mai salvează o dată pe FCSB. Cine ar fi crezut? Titular de ocazie, concurs de împrejurări, a 3-a soluție pentru postul de goalkeeper la FCSB a devenit salvarea echipei într-o seară de "blackout" total. Eder, lăsat unu la unu cu Târnovanu de Achahbar, încearcă să trimită pe lângă portarul de 1.97, mână salvatoare a portarului născut în 2000 al FCSB-ului.

Sepsi forțează, Luckassen forțează și el un penalty, refuzat de Cojocaru. Bergodi își pierde cumpătul și e eliminat. Au urmat câteva zeci de secunde de nervi, italianul a fost calmat cu greu de colaboratori. Va vedea ultimele 20 de minute din tribune. La reluare FCSB a lovit bara. 

Oaidă deviază o centrare la prima bară, Sepsi a scăpat ușor. Se încinge finalul. Cumva logic. Egalul nu ajută pe nimeni. Și-a găsit locul și Budescu, ca la box, 8-9 minute, cu tot cu prelungiri. Puțin timp să schimbe ceva, ilogic dacă analizăm jocul FCSB-ului. 

A rămas 0-0, nu înainte ca Târnovanu să-i mai enerveze pe fanii gazdelor, încă două parade: pe rând la șutul spre vinclu al lui Golofca, apoi la execuția la "lung" a lui Achahbar. Cam cu asta se aleg bucureștenii din acest meci. Un portar de mare viitor, fără trac. Și un punct, "bun" pentru CFR, la fel ca pentru candidatele la play-off, unde aspiră și Sepsi. 

Cum arată clasamentul din Liga 1 după Sepsi - FCSB 0-0

FCSB încheie anul pe locul secund, cu 47 de puncte, la 10 lungimi în spatele campioanei CFR Cluj. Sepsi își compromite șansele la play-off. Iernează pe 10, cu 26 de puncte. Distanța până la top 6 este de 6 lungimi.

FINAL  » Sepsi - FCSB 0-0

Sepsi - FCSB, echipe de start

Sepsi: Niczuly - Aganovic, Ninaj, Bg. Mitrea, R. Ispas - Bărbuț, Eder Gonzales, N. Păun, M. Ștefănescu - Damașcan, Achahbar 
Rezerve: Began - Tincu, Ashkovski, Fofana, Dumitrescu, Chunchukov, Luckassen, Golofca, Bojic 
Antrenor: Cristiano Bergodi

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Miron, I. Cristea, Radunovic - Olaru, Ad. Șut, Fl. Tănase - Cordea, Dumiter, V. Gheorghe 
Rezerve: A. Vlad - Haruț, Budescu, A. Burlacu, Ov. Popescu, Oaidă, Keșeru, Musi, S. Șerban 
Antrenor: Anton Petrea

  • În poarta celor de la FCSB apare Ștefan Târnovanu (21 de ani), aflat la primul meci din acest sezon și la al treilea în tricoul „roș-albaștrilor”.
  • FCSB are probleme din cauza regulii U21, Octavian Popescu fiind suspendat, în timp ce Ianis Stoica s-a accidentat la antrenamente.
  • Dumiter a fost preferat în atac, deși are numai două goluri marcate în acest sezon.

Stadion: Sepsi Arena (Sfântu Gheorghe)
Arbitru: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi) / A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), A2: Vodă Alexandru (Alba Iulia)

Citește și alte știri despre FCSB: 

Factorul Neubert » FCSB, echipa finalurilor de meci: aproape o treime dintre puncte, câștigate în ultimele minute ale meciurilor

E plătit de 8 ori mai prost decât Keșeru, dar îl surclasează! Claudiu, în umbra puștiului-minune de la FCSB

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (137)
318812238881711
Marco Marco Popa  •  20 Decembrie 2021, 18:41

cu un central corect, olaru lua rosu in minutul 8 si altfel curgea meciul! uite asa fac oile puncte de ani de zile...

368023036732853
Iuga Mircea  •  20 Decembrie 2021, 06:30

Tănase a făcut henț in careul propriu,în repriza a doua Luckassen a fost faultat în careul fcsb-ist și uite așa fcsb e incă odată ajutată de arbitri să nu piardă un meci!Și uite așa fcsb merge înainte spre încă un loc 2 în campionat.Rușine arbitrilor ,sunt deja prea multe faze litigioase ca să spui că :i-a scăpat arbitrului!!!!!

talpaiadului
talpaiadului  •  20 Decembrie 2021, 00:56
Postat de steaua.inseamna.csa pe 20 Decembrie 2021, 00:03

Noi suntem unde ne-am propus: pe loc de play off și “in cărți” pt a prinde măcar ultimul loc de baraj. Se putea si mai bine!? Întotdeauna! Însă cu lotul format in L4 este o mare realizare ca am ajuns pana aici, prostii fcsbisti râdeau ca ba ne încurca Ciulnița, ba ca ne blochează FC fcsb 2 sau Mostiștea … :-))) Sau ca in L2 vom fi la retrogradare ca majoritatea noilor promovate. Au rămas cu rasul, Steaua și Oprița și-au văzut de drumul lor și la anul promovam! Dacă îndeplinim criteriul sportiv desigur! :-))) Și la cum a început Oprița “curățenia” in lot deja, având buget decent și evident “nume” (Steaua nu se refuză! :-))) ) îmi plac șansele noastre! :-))) Deci da, voi face mult mișto de voi, veșnicii pierzători, la greu! :-)))

Te rog sa nu te superi pe mine ca ti-o spun, dar ai cam inceput sa gandesti ca unii dinamovisti care radeau si se bucurau cand FCSB-ul a fost eliminata de Boro in semifinalele cupei UEFA. Una e sa-l detesti pe Becali si sa consideri ca FCSB nu e Steaua si alta e sa lasi ura sa-ti preia fraiele gandirii. FCSB se bate la campionat in fiecare an si e adevarat ca iese mereu pe locul doi, dar totusi e penibil sa comparam o echipa de pe locul 6 in liga a doua cu una de pe locul 2 in prima liga. Eu inteleg ca in opinia ta CSA si-a indeplinit obiectivul pentru anul acesta, iar FCSB nu, dar e o diferenta atat de mare intre cele doua obiective incat ele pur si simplu nu pot fi comparate. Cand iti propui foarte putin, degeaba reusesti ce ti-ai propus.

Vezi toate comentariile (137)
Comentează