FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

Peluza Sud a Craiovei, comunicat amenințător, la două ore după ce a provocat oprirea meciului cu Sepsi: „Nu vom permite niciodată ca un astfel de meci să aibă loc în România”

Meciul Sepsi - FCU Craiova a fost suspendat definitiv, la scorul de 0-0, în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale spectatorilor oaspeți. Peluza Sud 1997, facțiunea implicată în scandalul de la Sf. Gheorghe, a publicat un comunicat amenințător. +45   FOTO
Meciul Sepsi - FCU Craiova a fost suspendat definitiv, la scorul de 0-0, în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale spectatorilor oaspeți. Peluza Sud 1997, facțiunea implicată în scandalul de la Sf. Gheorghe, a publicat un comunicat amenințător.

Articol de - Publicat duminica, 29 ianuarie 2023 18:57 / Actualizat duminica, 29 ianuarie 2023 19:01

Meciul Sepsi - FCU Craiova a fost oprit definitiv, la scorul de 0-0, în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale spectatorilor oaspeți. Peluza Sud 1997, facțiunea olteană care a provocat scandalul de la Sf. Gheorghe, a publicat un comunicat amenințător.

  • Cum partida a fost oprită din cauza fanilor olteni, aproape sigur FCU Craiova va pierde la „masa verde” cu 0-3.
  • Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF pe baza raportului întocmit de arbitru și de observatorul partidei, Octavian Goga.

Peluza Sud 1997 nu a făcut niciun pas în spate nici după ce scandările ei xenofobe au dus la întreruperea partidei cu Sepsi. Ultrașii olteni au emis un comunicat amenințător, cu tentă xenofobă.

Prima reacție a lui Csaba Asztalos, președintele CNCD, despre scandalul de xenofobie de la Sepsi - FCU Craiova » Ce s-a întâmplat înaintea jocului
Sepsi - FCU Craiova
Prima reacție a lui Csaba Asztalos, președintele CNCD, despre scandalul de xenofobie de la Sepsi - FCU Craiova » Ce s-a întâmplat înaintea jocului

Peluza Sud 1997, după comportamentul xenofob de la meciul Sepsi - FCU Craiova 

„Astăzi, la Sfântu Gheorghe, am luat parte la un nou atac la adresa integrității naționale din partea minoritarilor cu complicitatea statului român, al frf, lpf și cca.

Ținem să precizăm, așa cum am făcut-o și în trecut, că nimic nu este și nu va fi prea mult pentru a ne apăra țara. Niciun meci, niciun punct, niciun loc în clasament nu se pot compara cu pământul nostru strămoșesc. 

Nu vom accepta niciodată ca un meci pe teritoriul României să fie prezentat într-o alta limbă decât cea națională, ca tribunele să fie împânzite de steaguri separatiste sau ca cetățenii români să fie huliți de minoritățile care populează această zonă. 

Nu vom permite niciodată ca o astfel de partidă să se dispute. Așa cum am mai anunțat anterior, în cazul în care aceste abuzuri nu se vor opri, și acțiunile noastre vor deveni din ce în ce mai drastice”, se arată într-un comunicat emis pe Facebook de Peluza Sud 1997.

Ce prevede regulamentul, după ce Sepsi - FCU Craiova a fost oprit definitiv

Când au loc scandări xenofobe, el trebuie să urmeze procedura celor trei pași. Chivulete a urmat-o. Primul a fost întreruperea jocului, atenționarea la stația stadionului. Pasul numărul 2 e oprirea jocului timp de 10 minute. A fost și el făcut. Pasul numărul 3, în cazul în care se repetă scandările, oprirea definitivă. Chivulete a urmat pașii conform regulamentelor în vigoare. 

Nu făcea acest lucru dacă nu avea argumente. De obicei, presiunea pe arbitru e să mai închidă ochii sau urechile. Vorbim de foarte mult timp despre astfel de incidente. Astea sunt instrucțiunile de la UEFA. Era normal ca la un moment dat să se spargă și buba asta 
- Marius Avram, fost arbitru internațional

VIDEO. Momentul în care meciul Sepsi - FCU Craiova a fost oprit definitiv din cauza scandărilor xenofobe

Mai multe știri despre Sepsi - FCU Craiova:

FCU Craiova contraatacă: „De ce nu a evacuat galeria înainte să oprească meciul? Avem probe!” + „Când se strigă «M**e la olteni!» nu e rasism?”
Sepsi - FCU Craiova
FCU Craiova contraatacă: „De ce nu a evacuat galeria înainte să oprească meciul? Avem probe!” + „Când se strigă «M**e la olteni!» nu e rasism?”
Scenariul avansat de șefii lui Sepsi, după oprirea meciului cu FCU Craiova: „Au premeditat totul!”
Sepsi - FCU Craiova
Scenariul avansat de șefii lui Sepsi, după oprirea meciului cu FCU Craiova: „Au premeditat totul!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (87)
luisharcsa
luisharcsa  •  31 Ianuarie 2023, 15:57
Postat de prazberg pe 30 Ianuarie 2023, 10:51

"Nu i-am facut pe toti..." bah ma lasi? Mai taie din ele, ti-am zis ca te tin minte si pe tine si pe ceilalti. Cati anisori ai attilo? Ramai cu ce idei vrei, nu ma intereseaza. Dar te rog, spune-mi, cum te cheama? Laslas, attila, tibor? Chiar sunt curios!

Ai confirmat. Chiar esti prost

Cripure
Cripure  •  30 Ianuarie 2023, 16:33
Postat de DoarDiviziaB pe 29 Ianuarie 2023, 21:30

Ba uite că eu am fost anul trecut. Am oprit sa alimentez, am fost servit. Am cerut fise pt spălătorie, am fost servit. Am fost întrebat dacă vreau sa fiu ajutat și chiar am vb cu cei de acolo. Am fost la Lidl și am cumpărat ce aveam fiind servit. Minți că un xenofob ce ești. Totul este o legendă cultivată de cei că tine.

Confirm in totalitate cele spuse de tine. Numai cine nu a fost acolo poate debita asemenea prostii. E posibil ca unii vanzatori sa te inteleaga mai greu dar nu vor refuza sa te serveasca numai pentru ca te-au auzit vorbind ramaneste. Comunicatul Peluzei Sud parca este conceput de niste ***. Este intolerabil sa te comporti atat de necivilizat, la ei acasa, alimentand ura interetnica. Da domnilor, secuii sunt tot cetateni ai Romaniei chiar daca unii dintre ei sunt sovini, iar la Sfantu Gheorghe sunt la ei acasa in Romania. Anunturile la statia de amplificare a stadionului se fac in romana si maghiara. 100 de indivizi needucati ne-au facut ieri natia de ras. Sovinismul unguresc trebuie combatut de oameni civilizati nu de niste inconstienti care fac rau propriei echipe. Acum, daca tot s-a deschis acest caz, sper ca in viitor se vor lua masuri si impotriva celor care isi vor manifesta ura si dispretul fata de valorile romanesti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fanu2
fanu2  •  30 Ianuarie 2023, 14:35
Postat de Braveheart.ro pe 30 Ianuarie 2023, 08:43

Când galeria lui Sepsi s-a întors cu spatele la intonarea imnului României, pe Giulești, în finala Cupei României, când au scandat minute în șir Ria, Ria, Hungaria... n-a mai oprit nimeni meciul. Sau acum, la meciul ăsta, când au făcut prezentarea în limba maghiară și au umplut tribunele cu steagurile separatiste ale imaginarului Ținut Secuiesc? Acum se dau victime? Ar trebui ca ambele echipe să piardă meciul cu 3-0, să fie un exemplu și pentru extremiștii maghiari.

Pai meciul urmator nu au decat sa iasa de pe teren cei care se simt jigniti ca tôt s-a pornit pe panta asta. Ce zici, au romanii nostri atata tupeu?

Vezi toate comentariile (87)
Comentează