FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI VS FCU

Declarațiile date de Adrian Mititelu în fața Comisiei de Recurs i-au înfuriat pe cei de la Sepsi: „N-am afirmat niciodată asta!”

Comisia de Recurs din cadrul FRF a judecat ieri cazul Sepsi vs FCU Craiova și a rămas în pronunțare pentru ziua de joi, 9 martie.
Comisia de Recurs din cadrul FRF a judecat ieri cazul Sepsi vs FCU Craiova și a rămas în pronunțare pentru ziua de joi, 9 martie.

Articol de - Publicat miercuri, 08 martie 2023 18:15 / Actualizat miercuri, 08 martie 2023 19:01

Comisia de Recurs din cadrul FRF a judecat ieri cazul Sepsi vs FCU Craiova și a rămas în pronunțare pentru ziua de joi, 9 martie. Prima reacție a clubului covăsnean a venit la 24 de ore distanță și conține o serie de trimiteri directe către Adrian Mititelu. 

Sepsi a fost reprezentată la ședința de marți de avocatul Dragoș Baltă și de Kertes David, vicepreședintele clubului. Cei doi nu au oferit reacții la final și nu au putut oferi o replică la acuzațiile lui Adrian Mititelu. Un răspuns a venit astăzi, prin intermediul unui comunicat oficial.

Fostul antrenor al lotului României de junioare la volei, mesaj șocant de 8 martie » Imagini obscene postate de Ziua Femeii: „Ce se întâmplă în Bangkok rămâne în Bangkok”
SCANDAL
Fostul antrenor al lotului României de junioare la volei, mesaj șocant de 8 martie » Imagini obscene postate de Ziua Femeii: „Ce se întâmplă în Bangkok rămâne în Bangkok”

Reacția lui Sepsi, după declarațiile lui Mititelu: „Am adus dovezi clare”

„Urmare a declarațiilor domnului Adrian Mititelu de la finalul ședinței Comisiei de recurs a Federației Române de Fotbal desfășurată la data de 07 martie 2023 (Argumentul celor de la Sepsi nu a existat, efectiv nu au avut niciun argument), clubul ACS Sepsi OSK dorește să precizeze următoarele:

  • Contrar celor afirmate de către finanțatorul echipei FC U Craiova, în cadrul ședinței am depus dovezi clare cu privire la prezenta spectatorilor craioveni pe stadionul din Sf. Gheorghe. Comunicatul Peluzei Sud apărut pe pagina oficială de facebook a acesteia confirma prezența membrilor săi (suporteri ai clubului craiovean) la evenimentul respectivul. Dovada depusa în acest sens contrazice toate afirmațiile tendențioase ale clubului FC U Craiova potrivit cărora spectatorii prezenți în acel sector de tribuna nu ar fi fost susținătorii acesteia. 
Declarațiile date de Adrian Mititelu în fața Comisiei de Recurs i-au înfuriat pe cei de la Sepsi: „N-am afirmat niciodată asta!”
  • Acuzele aduse clubului nostru de către FC U Craiova cu privire la faptul că nu am evacuat spectatorii prezenți în sectorul de tribuna al clubului oaspete sunt în totala contradicție cu modul în care clubul vizitator a acționat la jocul dintre FC U Craiova și Sepsi OSK, desfășurat la data de 16 mai 2022 (scor 0 – 5). În mod concret, desi jocul respectiv a fost întrerupt de doua ori pentru scandări xenofobe, oficialii clubului gazda FC U Craiova nu au solicitat evacuarea spectatorilor respectivi. Oare cum poate pretinde FC U Craiova adoptarea unei asemenea masuri în condițiile în care, în calitate de club organizator, nu a depus nicio diligenta pentru oprirea scandărilor xenofobe de pe stadion. Și acest argument a fost prezentat în cadrul Comisiei de recurs.
  • Afirmația domnului Adrian Mititelu din cadrul ședinței de judecata, potrivit căreia responsabilul cu ordinea și siguranță al clubului FC U Craiova ar fi preluat sectorul de tribuna după începerea jocului, a fost contrazisa de materialul video pe care l-am pus la dispoziția comisiei și pe care l-am vizionat în cadrul acestei ședinței. Pentru clarificarea acestui aspect precizam că semnarea procesului verbal s-a făcut la ora 13:40 (cu aproximativ 2 ore și jumătate înainte de începerea jocului).
  • Nu dorim să comentam în niciun fel afirmația calomnioasă a domnului Mititelu, potrivit căreia responsabilul cu ordinea și siguranță al FC U Craiova ar fi fost mituit pentru a semna procesul verbal de predare al sectorului de tribuna alocat susținătorilor acestei echipe. Consideram că acesta a fost un moment de slăbiciune al unui om pătimaș a carei pasiune pentru fotbal o cunoaștem și încercam să o înțelegem.
  • Nu am afirmat niciodată că situația din sectorul suporterilor echipei oaspete a fost una care să puna în pericol siguranța desfășurării evenimentului. De altfel, acesta este și motivul pentru care Jandarmeria nu a dispus evacuarea parțială sau totala a susținătorilor echipei oaspete. Acest lucru l-am confirmat și în fata Comisiei de recurs atunci când am fost întrebați daca jocul respectiv putea continua pe teren. Independent de ceea ce cred reprezentanții celor doua cluburi în legătură cu posibilitarea desfășurării partidei după minutul 27, trebuie avut în vedere că decizia finala a aparținut exclusiv arbitrului jocului care a decis terminarea acestuia pentru scandări xenofobe”, se arată în comunicatul lui Sepsi.

VIDEO. Adrian Mititelu, declarații după ședința Comisiei de Recurs: „Eu sunt încrezător în privința deciziei”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

S-a accidentat singur runda trecută și va rata tot sezonul » Verdict crunt: ruptură de menisc și ligament anterior la genunchi

Lovitura dată astăzi de Gică Hagi » Farul a făcut anunțul oficial: „Cât mai multe reușite în tricoul alb-albastru!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
Siculus50
Siculus50  •  09 Martie 2023, 15:46

Oltenii in frunte cu Mititelu au gresit fatal,ca atare trebuie sa suporte consecintele ! Cu ce au gresit covasnenii? Cu nimic ! Rasistii trebuie sa piarda fara nici o explicatie !

gazistu
gazistu  •  09 Martie 2023, 10:26

REJUCAREA, e singura si cea mai corecta decizie. ... nu 3-0 la "masa verde"; fotbalul trebuie sa se joace pe teren, nu la comisii. fANII FCU 1948, nu au pus in pericol viata nimanui, ca meciul sa nu continue!! sEPSI ar trebui sanctionata, nu FCU! Mult RESPECT pt Mititelu si FCU !

voinea
voinea  •  09 Martie 2023, 01:31
Postat de XXX166 pe 08 Martie 2023, 21:02

Mititelu e cel mai toxic personaj din tot fotbalul romanesc, nu exista in tot fotbalul romanesc alt personaj care sa minta mai mult ca mititelu. Altfel normal ar fi sa se mentina rezultatul de 3-0 pt sepsi e regulamentar ca nu e moral e alta discutie, dar ca sa nu ii mai vad pe mititelu si pe postacii lui cum se victimizeaza as vrea ca meciul sa se joace. Vor mai urma si alte scandaluri cu mititelu stati aproape

Vine din urmă Iancu... Tot îl bagă în seamă presa sportivă de la noi

Vezi toate comentariile (22)
Comentează