FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Sergiu Buș spune tot după plecarea de la FCSB: „Plecarea mea a fost un șoc pentru MM!”

Sergiu Buș a vorbit în exclusivitate pentru GSP
Sergiu Buș a vorbit în exclusivitate pentru GSP

Articol de , - Publicat sambata, 23 ianuarie 2021 10:32 / Actualizat sambata, 23 ianuarie 2021 11:01

Sergiu Buș (28 de ani) a semnat pe 2 ani cu Seongnam, din Coreea de Sud. Atacantul se desparte de FCSB după doar 6 luni, însă așteaptă medalia de campion în vară, prin poștă, direct în Asia.

- Sergiu, doar 6 luni la FCSB și deja pleci, cam scurtă experiența. Te așteptai? 
- Nu. De asta am și semnat pe 3 ani. Voiam să fiu puțin mai longeviv. A venit însă oferta asta și a fost greu să o refuz. 

- Coreea de Sud, o destinație inedită, exotică, nu? 
- M-am interesat și eu ce e acolo. Am căutat pe Google, m-am informat. Distanța e puțin cam mare. Probabil asta face să fie totul o provocare. Dar abia aștept să merg acolo. 

- De fotbalul de acolo te-ai interesat?
- M-am uitat, dar nu cât să trag concluzii. E diferit fotbalul acolo. Am jucat amicale cu echipe din Coreea de Sud. Dar cred că mă pot acomoda repede. 

- Glumind puțin, te apuci să înveți limba? 
- E foarte greu (râde). Dacă o să stau vreo 3 ani, pentru că așa îmi propun, nu 6 luni ca aici, probabil că voi învăța câte ceva.

Sergiu Buş: „A fost o plăcere să joc la cel mai mare club din România. O onoare, sincer”

- De ce doar 6 luni la FCSB? Revin la întrebarea asta... 
- A fost o plăcere să joc la cel mai mare club din România. O onoare, sincer. Mi-am făcut mulți prieteni, am avut o relație extraordinară cu jucătorii și stafful. Sper doar că domnul MM și ceilalți din staff să nu creadă că am făcut-o dinadins, că mi-aș fi dorit să plec. Dar a fost o ofertă chiar bună, greu de refuzat.

- Ce ți-a zis MM de te temi că s-ar putea supăra? 
- Când m-am întâlnit cu el, în momentul în care am fost să-mi iau rămas bun de la colegi, era ușor supărat cred. Îl înțeleg, cred și știu și eu că am fost un jucător important. În ciuda faptului că ieșeam repede din teren. Mereu m-am văzut ca pe un jucător important, probabil și dânsul a crezut la fel. A căzut ca un șoc pentru dânsul plecarea mea. Totul s-a întâmplat repede. În decurs de câteva ore cluburile s-au înțeles. Nici n-am apucat să anunț pe cineva. În afară de mine și Bogdan Apostu nu știa nimeni.

- Erai în lot pentru meciul cu Voluntari? 
- Cred că da! Făcusem și vizita medicală. Am vorbit și cu antrenorii. Dar s-a ivit această ofertă.

Sergiu Buş: Îi mulțumesc lui Becali și îi înțeleg politica de a promova tineri

- Unde ai încadra experiența FCSB? 
- Am schimbat multe echipe, totdeauna mi-a plăcut să schimb ceva. Într-adevăr, cam repede am schimbat Steaua, mi-aș fi dorit să iau trofee aici. Sper că o vor face colegii fără mine. O experiență plăcută, sunt convins că ne vom mai reîntâlni.

- Ce ți-a zis domnul Becali când a acceptat oferta? 
- N-am vorbit personal. Am făcut un telefon fără fir prin Bogdan. I-a spus agentului meu să nu cred că dânsul a renunțat la mine ușor. Însă oferta a fost bunicică, mai ales că eu am venit liber aici. Oricum aș fi jucat mai puțin, domnul Becali având politica proprie, de a promova tinerii jucători. Dânsul vrea să producă bani. Chiar îi mulțumesc pentru tot, am 28 de ani, o familie în spate, mă ajută transferul. Această șansă nu era de ratat.

- Te afecta faptul că erai schimbat după 45 de minute deși uneori lucrurile funcționau bine cu tine pe teren? 
- Mi-am dorit să vin la Steaua, a fost o provocare pentru mine. Mi-am asumat că se poate întâmpla asta, sunt bărbat în toată firea. De ce ți-e frică, nu scapi, e o vorbă! Din primul meci am fost schimbat. Apoi, m-am obișnuit cu situația asta. Nu cred că m-a influențat drastic. Mereu m-am comportat profesionist, mi-am făcut treaba. Oricât aș mai fi jucat acolo, aș fi făcut-o cu mare plăcere și dăruire.

- O vezi pe FCSB favorită la titlu? 
- Normal! Am vorbit cu colegii când mi-am luat rămas bun. Să-mi trimită și mie o medalie, prin poștă sau cumva. Medalia de aur, bineînțeles, nu cea argintie.

- Cum e Toni Petrea? 
- Își face foarte bine treaba. Știe să țină jucătorii uniți. Antrenamentele sunt frumoase. Asta am pierdut, că nu mi-am notat antrenamentele. M-aș bucura enorm să ia campionatul în primul său an ca "principal".

"Are echipă bună FCSB. Sunt sigur că sunt favoriți la titlu. Am simțit asta de când am ajuns acolo. Am și declarat că e timpul FCSB-ului să ia titlul!"

Sergiu Buș, fost atacant FCSB

- Tommy Neubert cum e? 
- Ți-e greu la început cu el, cu antrenamentele lui. Sunt foarte tari. Dar după ce te obișnuiești, te simți mult mai puternic. Se și vede în teren. Anul acesta, Steaua e cea mai pregătită fizic. Simțeam asta în teren și, atunci când picioarele pot, poate și mintea.

"Îl îndrăgesc pe Darius Olaru, îl consider fratele meu mai mic. Stăteam cu el în cameră. Încercam mereu să-l ajut cu sfaturi. E un jucător profesionist, veți auzi multe despre el. Îl văd pe Octavian Popescu în bandă, așa cred eu. Sigur, Steaua poate juca și fără vârf. Dacă mă pui să recomand un atacant, poate ar fi Luckassen"

Sergiu Buș, fost atacant FCSB

2 goluria marcat Sergiu Buș pentru FCSB, reușind și un assist în 11 partide

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DESPRE FCSB:

Sergiu Buș a plecat de la FCSB și analizează lupta la titlu » Unde crede că se va decide soarta campionatului

Buș se umple de bani la noua echipă! Toate cifrele din contract

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (17)
kikostel
kikostel  •  25 Ianuarie 2021, 14:00

Bus crede ca din cauza plecării lui e MM "șocat". De fapt, MM nu e "șocat", așa e el, de aceea se si spune ca e șocatul numărul 1 din club....

10220010903156308
Arsene Alexandru  •  23 Ianuarie 2021, 15:22

Iti dai seama ce filme are asta in cap? Auzi la el, jucator important :))). A fost doar o rezerva, Becali preferand sa joace fara varf central decat sa joace cu Bus. Nici nu stiu daca a dat vreun gol, barem predecesorul Petre a marcat 2-3 goluro.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  23 Ianuarie 2021, 15:03

Bravo ! Stii ce vrei , nu ca altii.....

Vezi toate comentariile (17)
Comentează