FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV

Sezonul cu cei mai puţini bani, dar cele mai bune rezultate. FC Braşov, cifrele din criză

Articol de - Publicat luni, 20 mai 2013 00:00 / Actualizat luni, 20 mai 2013 13:25

Cu salarii restante de trei luni, măcinaţi de grevă şi cu trei dintre cei mai importanţi jucători trimişi la echipa a doua, galben-negrii au obţinut o victorie surprinzătoare în deplasarea de la Tîrgu-Jiu.

Dacă pentru Pandurii lui Pustai înfrîngerea a însemnat o piedică în cursa pentru locul doi, pentru braşoveni partida nu avea, aparent, nici o miză. Doar aparent, Adrian Szabo declarînd în repetate rînduri că urmareşte să obţină neapărat locul 7 la finalul campionatului.

Cu o victorie împotriva Bistriţei, echipă retrogradată de etape bune, gruparea de sub Tîmpa este aproape sigură de poziţia pe care o doreşte, indiferent de rezultatul meciului cu Steaua din ultima etapă. Importanţa locului 7 este dată în primul rînd de banii în plus obţinuţi din drepturile de televizare, dar are şi o altă însemnatate pentru Szabo şi conducătorii stegarilor.

Din 2008, de la revenirea în Liga I, aceasta ar însemna cea mai bună clasare. O performanţă, dacă ţinem cont că banii sunt mult mai puţini decît în sezoanele ce au urmat imediat după promovare, cînd la timona Braşovului se aflau Răzvan Lucescu sau Viorel Moldovan.

Comparativ, în 2008-2009, cu Răzvan Lucescu antrenor şi Dinu Gheorghe preşedinte, bugetul era unul de aproape patru ori mai mare. Chiar şi în primul sezon al lui Lucescu la Braşov, pe cînd echipa se afla în Liga a II-a, bugetul a fost unul mai mare decît anul acesta.

În această perioadă stegarii au terminat de trei ori pe locul 9 şi o dată chiar pe locul 12, în 2011, cu Toni Conceicao, în acel an reuşind totuşi să ajungă pînă în semifinalele Cupei României.

Sezon Loc Antrenor
2011-2012 9 Ionuţ Badea
2010-2011 12 Antonio Conceicao
2009-2010 9 Viorel Moldovan
2008-2009 9 Răzvan Lucescu

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează