FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - RAPID 2-0

Sfoară vişinie! » Rapid, la al doilea eşec în ultimele trei partide

Marcos Antonio (dreapta) a greşit copilăreşte la primul gol.
Marcos Antonio (dreapta) a greşit copilăreşte la primul gol.

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2011 22:16

Oţelul a reuşit să se caţere uşor aseară spre plutonul fruntaş, pentru că a dat peste un Rapid moale în defensivă şi în faţa porţii.

Răzvan Lucescu a fost cuprins de remuşcări înaintea meciului. A decis pînă la urmă ca la Galaţi să revină la cuplul tradiţional Marcos Antonio - Burcă în centrul defensivei.

Reîntoarcerea la tradiţii era însă periculoasă în Giuleşti. Ultimele trei dăţi cînd cei doi au fost puşi să supravegheze culoarele centrale de trecere spre poarta lui Coman a fost veselie în tabăra adversarilor şi Rapid a luat cîte trei!

La prima ezitare a stoperilor, Iorga era să-şi scoată tricoul de bucurie, dar a tras prost din poziţie ideală (4). Coman a rezolvat problema cînd tot Iorga a scăpat singur spre poartă (17), însă în minutul 28 n-a mai avut ce face după ce Marcos Antonio a degajat defectuos şi Burcă a ratat blocajul: Antal a profitat şi a înscris din zece metri! Material alb-vişiniu de calitate a fost, dar în ofensivă. Nicolae Grigore, trasor din 25 de metri, l-a învăţat pe Grahovac să plutească (16). Iar Grigorie şi Teixeira au croşetat faza primei reprize. Primul a jucat rapid, din prima. Portughezul a preluat, l-a ridiculizat pe Ljubinkovici, şi a şutat puternic din 8 metri, însă tot portarul Galaţiului a zîmbit la urmă (22).

În zece minute din repriza a doua, rapidiştii i-au înghesuit pe gălăţeni mai ceva ca Benfica pe Da Luz. Tabela a rămas sigilată în dreptul oaspeţilor pentru că Pancu a abuzat de execuţii inofensive cu călcîiul, Deac a ieşit repede din joc, iar Surdu, Sburlea şi Burcă nu au avut nici o treabă cu precizia. Şi-atunci a picat. Ce? Contraatacul! Antal s-a distrat cu Bozovici pe dreapta, a centrat şi Iorga, singur în careu, l-a executat cu capul pe Coman pentru un 2-0 liniştit.

Burcă a luat vacanţă!

Fundaşul central al Rapidului, Ovidiu Burcă, a încasat aseară al 7-lea cartonaş galben al sezonului şi e suspendat pentru ultimul meci din acest an, cel din deplasare, cu Vaslui! Cum Glauber e accidentat şi a plecat deja în Brazilia, Răzvan Lucescu a rămas pentru meciul din Moldova cu doar doi stoperi în lot: Marcos Antonio şi Oros.

Inbox
- Ovidiu Herea s-a accidentat la ultimul antrenament dinaintea meciul de aseară şi nu a făcut parte din lot.
- Dinu Gheorghe, fostul preşedinte executiv al Rapidului, a comentat la DigiSport evoluţia Rapidului: "Giuleştenii s-au străduit, dar nu le-au ieşit prea multe! Au avut şi ghinionul să primească acest gol stupid din aut de margine! Erau 6 jucători în careu şi Antal tot a marcat!".
- Răzvan Lucescu a fost nevoit să facă două schimbări în prima repriză. Creţu şi Roman au cerut înlocuirea din cauza unor probleme medicale.
- Pentru a treia oară consecutiv, Cassio Vargas nu a bifat nici un minut. Gazeta a scris în ziarul de sîmbătă că Rapidul vrea să renunţe la el în această iarnă.

"A fost un meci spectaculos de ambele părţi şi, poate, cel mai bun al nostru din acest sezon. Recunosc că am avut noroc, dar fotbalul se joacă pe goluri" (Marius Stan, director general Oţelul)

"Sper ca acest meci să însemne renaşterea acestei echipe. Consider că locul nostru e în fruntea clasamentului şi sper să reajungem acolo cît mai repede" (Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul)

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (33)
ntfo
ntfo  •  16 Decembrie 2011, 09:00
Postat de bianchi pe 12 Decembrie 2011, 01:09

Fooooorza Otelul!!!!!Au inceput iar sa cada" GRANZI"la Galati.

:)))) Taci 0telarule.

tigruzzu
tigruzzu  •  12 Decembrie 2011, 21:26

Dacă e vorba de "ultimele 3 partide", cum e scris în titlu, Rapid are 2 victorii. Dacă s-a dorit scoaterea în evidenţă a celor două înfrângeri ale Rapidului, redactorul trebuia să fi scris "în ultimile 3 etape de campionat", dar n-a făcut-o. Una peste alta, suporterii rapidişti au dreptatea de partea lor.

juveale
juveale  •  12 Decembrie 2011, 14:15
Postat de duta_dd pe 12 Decembrie 2011, 09:39

ce si-au luat-o cioricile! ahahahahaaaa - vai de rasa voastra

va batut steaua cu 3-1,mai ai tupeu sa comentezi paduchios nespalat?vai mamele voastra de terminati

Vezi toate comentariile (33)
Comentează