FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Shrek II

Articol de GSP - Publicat marti, 18 decembrie 2007 00:00

Cine se inseala? Andone sau Cirtu? Uriasul atacant, de 1,95 metri inaltime si 27 de ani,achizitionat de CFR, a fost refuzat in 2003 de Sorin Cirtu, pe cind antrena Universitatea Craiova. Argentinianul a fost considerat, de catre tehnicianul de atunci al oltenilor, un jucator mediocru. La 4 ani de la acel moment, Ioan Andone si-a dat acordul pentru transferul sau la CFR.

Diego "Ivan Drago" Ruiz, poreclit astfel dupa personajul jucat de Dolph Lundgren in Rocky IV, pentru alura-i asemanatoare uriasului boxer sovietic, a crescut la Academia de Fotbal a lui Lanus, club la care s-a format si Cristian Fabbiani. Cei doi au fost colegi la grupele de copii si juniori ale clubului argentinian, facind de multe ori pereche in atac.

"Diego e un jucator foarte bun. Imi e prieten, de pe vremea cind jucam impreuna la juniorii lui Lanus. E inalt, mai inalt ca mine, cred ca are 1,95. si e puternic ca un taur. Sigur ne va fi de ajutor sa avem un jucator ca el in echipa", l-a descris Fabbiani (1,90 m, 90 kg) pe fostul sau coleg Decisiv in hotarirea sa de a veni in Romania a cintarit recomandarea "Capcaunului: "Bineinteles ca m-a intrebat despre CFR si i-am spus ca vine la cea mai buna echipa din Romania". Fabbiani si Ruiz vor veni impreuna la Cluj, la reunirea lotului, din 7 ianuarie.

CV Diego Ruiz

Atletico Lanus ( Argentina, I) - 1997/1999
Atletico San Telmo (Argentina, III) -1999/2000
Atletico Nunorco (Argentina, IV) - 2000/2001
Atletico Tucuman (Argentina, II) - 2001/2003
KV Kortrijk ( Belgia, II) - 2003/2004
Cobresal (Chile, I) - 2004
Racing Genk (Belgia, I) - 2004/2005

Lent pentru Cirtu

Desi presedintele CFR-ului, Iuliu Muresan, l-a caracterizat drept un atacant agil, spre deosebire de Fabbiani, antrenorul care a strimbat din nas la vederea argentinianului, acum 4 ani, Sorin Cirtu, l-a caracterizat altfel. "Nici nu imi aduc bine aminte. Parca stiu de un argentinian pe care l-am testat. Avea, cred, vreo 19 ani, era foarte inalt, dar si foarte lent, greoi. Nu mi-a facut cine stie ce impresie. In plus, Dinel Staicu s-a aratat si foarte zgircit cind a fost vorba de a-l achizitiona", a spus Sorinaccio. In vara lui 2003, insa, Ruiz avea 22 de ani, el fiind nascut pe 19 decembrie 1980. (Flaviu Popa)

"Cuplu cu Fabbiani"
Marcel Popescu, impresarul care l-a adus pe Ruiz la CFR, e convins ca "Ivan Drago" va putea face cuplu in atac cu "Shrek". "Ruiz e atacant de careu, puternic, agresiv, cu un joc de cap exceptional. Fabbiani, in schimb, are mai multa mobilitate, vine sa isi ia mingile. N-ati vazut, cu Poli, ca a jucat in spatele lui Semedo? Cei doi pot juca impreuna, fara probleme, in atac", a declarat agentul. Ruiz nu va "ingrosa" rindurile extracomunitarilor la CFR, deoarece detine pasaport german, dupa nationalitatea mamei sale. In plus, sotia sa este originara din Belgia. (Valentin schiopu)

La fel ca Zigici
Impresarul isi aduce aminte cum a ajuns Ruiz sa dea probe la echipa antrenata de Sorin Cirtu acum 4 ani. "Niste amici de-ai mei l-au dus la Norcia, pentru a da probe la Craiova, in 2003. Toata lumea mi-a zis ca a jucat senzational, dar Craiova nu l-a tinut. si la case mai mari se poate intimpla sa dea cu piciorul unor fotbalisti de valoare. Ce, Poli nu l-a avut pe Zigici in curte?", a punctat Marcel Popescu, care s-a referit si la transferul lui unui alt argentinian, Dubarbia: "Sint ceva probleme cu clubul la care e imprumutat, Olimpo. Vom mai vorbi peste citeva zile." (Valentin schiopu)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează