FOTBAL  »  Superliga  »  ANDREI CRISTEA DESPRE STEAUA

"Şi ce dacă vor pierde titlul?"

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 februarie 2008 00:00

Fost jucător în Ghencea, Andrei Cristea anunţă că nu va avea milă de Steaua. Andrei Cristea faţă în faţă cu fosta sa echipă. Acesta este unul dintre punctele de atracţie propuse de meciul de la Iaşi. Cristea (23 de ani), fost stelist între 2004 şi 2006, va debuta oficial pentru ieşeni chiar împotriva celei mai importante echipe la care a jucat în cariera sa.

- Andrei, cum te simţi la Poli Iaşi?
- Foarte bine. Mi-am dorit să ajung aic şi, în plus, am fost solicitat de antrenorul Ionuţ Popa. Atunci cînd te vrea tehnicianul, este foarte bine. Eu sper să-mi fac treaba cît mai bine aici şi să nu regrete că m-a transferat.
- Cîte goluri ţi-ai propus pentru ultimele 15 etape?
- E uşor să spui anumite lucruri, dar e mai greu cu faptele. Eu vreau să tac şi să vorbesc pe teren. Normal că aş vrea să înscriu cît mai multe goluri şi să ajut echipa să se salveze de la retrogradare. Va fi destul de greu deoarece toate echipele s-au întărit şi va fi o luptă dificilă.

"Steaua e cea mai bună din România"

- Meciul cu Steaua are o semnificaţie aparte pentru tine?
- Este debutul meu oficial pentru Iaşi sper să pornim cu dreptul, iar în acest retur să ne realizăm obiectivul, evitarea retrogradării. Sînt sigur că vom reuşi. Nu am însă nimic de demonstrat în această partidă sau de luat vreo revanşă. Trebuie să arăt pe teren ceea ce pot, indiferent de adversar. Apoi, dacă vom reuşi să învingem Steaua, care are cea mai bună echipă din România, meritul va fi cu atît mai mare. Eu nu vreau să mă răzbun, în Ghencea am petrecut cea mai frumoasă perioadă din cariera mea.
- Care e cea mai frumoasă amintire de la Steaua?
- Păi, totul. Cele două campionate cîştigate, întîlnirile din cupele europene, dar mai ales meciul cu Valencia. Atunci am reuşit să înscriu două goluri împotriva cele mai bune echipe din Europa în acel moment, dar meritul nu a fost doar al meu. Eu am dat golurile, însă din pasele colegilor.
- Şi cea mai urîtă?
- Aceste lucruri nu vreau să le discut. Nu este momentul, poate cu altă ocazie. Oricum, nu vreau să mai privesc în trecut, ci să mă gîndesc doar la viitor.
- Care crezi că sînt jucătorii-cheie ai Stelei?
- Aşa cum a demonstrat-o în ultimii ani, Dică este esenţial pentru Steaua. Apoi, am văzut că şi noile achiziţii s-au descurcat bine în pregătiri. Dar nu am de unde să ştiu, pentru că una joci în cantonamente şi altceva în campionat.
- Nu ţi-ar plăcea ca Steaua să cîştige campionatul?
- Nu mă interesează cine ia titlul! Eu vreau doar ca Iaşiul să nu retrogradeze.

72 de meciuri şi 12 goluri are Cristea la Steaua în Liga I şi în cupele europene

"Încă am prieteni la Steaua, deşi s-au mai schimbat jucătorii. Îi anunţ însă că prietenia se va încheia cît timp vom fi adversari"
Andrei Cristea

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
 •  24 Februarie 2008, 10:45

Atata stiu fecalienii .. sa injure. Toti is distrusi , ei is cei mai tari si mai destepti. Dc dreq nu faceti voi fecalian league 1 si jucati acolo cu stiava doi si cu buzau , faceti blaturi linistiti si nu va bate nimeni la cap , va injurati intre voi , va devastati stadionul si traiti fericiti in mizeria si prostia voastra , iar pe noi ne lasati dracului in pace cu echipa aia de doi bani

 •  24 Februarie 2008, 10:39

ba nu vie rusine sa vorbiti asa despre cristea va-ti bucurat cand a dat golurile cu valencia sa vedeti voi ce treaba o sa faca la poli iasi ..........asa ca inchideti gura k sar putea sa va intre ceva in gura..........

 •  24 Februarie 2008, 10:17

Asta este culmea! De ratatul asta ar trebui sa ne mai fie frica. De ce ai plecat de la Timisoara, de bun ce erai? Tu nu reusesti sa inscri de la un metru in fata portii si cu poarta goala. Tu traiesti ca fotbalist din amintirea celor doua goluri inscrise cu Valencia, in rest NIMIC!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează