FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali, la un pas să fie pus la cheltuială! Ar putea fi nevoit să plătească 20.000 de euro după meciul cu Gaz Metan

Articol de , , - Publicat sambata, 20 iunie 2020 12:29 / Actualizat sambata, 20 iunie 2020 13:32

Bogda Vintilă, antrenorul FCSB, l-a cooptat în lot pe atacantul Andrei Istrate, de 18 ani, în al cărui contract de transfer de la Ardealul e o clauză prin care Becali trebuie să achite 20.000 de euro când va debuta la FCSB.

  • FCSB - Gaz Metan va fi liveTEXT și video pe GSP.RO și în direct pe TV Telekom Sport, Look Plus și TV Digi Sport

Situația de la FCSB e dramatică. Expulzările făcute de Becali, accidentările și refuzul lui Planici de a mai juca au aruncat clubul într-o criză de efectiv fără precedent. Pentru meciul de duminică, împotriva lui Gaz Metan, nu există jucători seniori nici cât să se acopere măcar primul 11. Cum completarea băncii de rezerve, mai ales că a fost extinsă de la 7 la 9 fotbaliști, devine chiar o misiune imposibilă, FCSB a apelat la încă un jucător foarte tânăr, așa cum oricum făcuse și la derby-ul cu CFR, când a avut nu mai puțin de 5 puști.

Acum, l-a promovat în lotul primei echipe pe Andrei Istrate, un atacant extrem de promițător, pe care vicecampioana l-a cumpărat la începutul anului de la Școala Sportivă Ardealul. Istrate a fost testat pentru coronavirus în urmă cu 3 zile, a ieșit negativ și imediat s-a alăturat lotului, iar duminică are șanse mari să fie pe bancă. În cazul în care va apela la el, pentru a-l introduce pe parcursul meciului, FCSB va fi nevoită să achite 20.000 de euro către clubul de unde l-a cumpărat.

De la Ardealul nu a venit doar Istrate, ci și alți 5 juniori, pe care Gigi Becali a plătit 100.000 de euro. În contractul de transfer sunt însă clauze prin care FCSB se obligă să achite și alte sume. 20.000 de euro pentru fiecare fotbalist care va debuta în echipa de seniori a FCSB-ului și aceeași sumă se aplică și pentru situația în care aceștia vor bifa minute în naționale de tineret sau cea mare a României. În plus, Ardealul va avea 20% dintr-o viitoare vânzare de la FCSB către alt club.

Ce jucători a transferat FCSB de la Ardealul

  • Cristian Tand, 18 ani fundaș central
  • Denis Szep, 18 ani mijlocaș
  • Lucian Moldovan, 18 ani mijlocaș
  • Andrei Istrate, 18 ani atacant
  • Cătălin Vaida, 18 ani atacant
  • Rareș Trif, 18 ani mijlocaș

„Vă dau în scris că cel puțin 2, dacă nu chiar 3, dintre cei 6 jucători pe care FCSB i-a achiziționat de la Ardealul vor ajunge jucători importanți la prima reprezentativă"
Florin Vulturar, impresarul celor 6 jucători

FCSB – Gaz Metan, echipe probabile

FCSB: 99. A. Vlad - 2. V. Crețu, 18. Botezatu, 4. Miron, 23. Ov. Popescu - 27. Olaru, 20. Vână, 11. Moruțan - 98. Man, 19. Ad. Petre, 10. Fl. Tănase
Antrenor: Bogdan Vintilă
Rezerve: 33. Udrea, 22. C. Dumitru, 25. Perianu, 29. Pandele, 88. Ad. Popa, 92. R. Niță
Absenți: Panțâru, I. Cristea, Soiledis, Al. Stan, Nedelcu, I. Filip, Oaidă, Fl. Coman (accidentați), Planici (plecat de la echipă)

Gaz Metan: 12. Pleșca - 21. Butean, 25. Larie, 23. M. Constantin, 98. Velisar - 17. Fofana, 6. Droppa, 44. Sg. Ciocan - 11. Ely Fernandes, 27. 9. Sg. Buș, 7. Chamed
Antrenor: Dusan Uhrin
Rezerve: 33. Batista, 2. Moura, 4. R. Popa, 5. Juel-Nielsen, 19. Trif, 22. P. Costea, 24. R. Romeo, 80. Drăghici
Absenți: Hora, N. Roșu (contracte reziliate), Cardoso (suspendat)

FOTO. Imagini tari de la CFR Cluj - FCSB 1-0

+45 FOTO

VIDEO. Match preview: totul despre FCSB - Gaz Metan Mediaș

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Haos în defensivă la FCSB! Vintilă ar putea miza pe fundașul-gafeur » Cum arată echipa probabilă a roș-albaștrilor

EXCLUSIV Florinel Coman s-a accidentat la petrecere! Ce a făcut vedeta de la FCSB + cât va lipsi de pe teren

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
ang3ldev1l
ang3ldev1l  •  20 Iunie 2020, 15:30

Nea Gigi a reinventat fotbalul de ani de zile si voi abia acum observati treaba asta. El a inceput inaintea lui Guardiola sa joace in aparare cu mijlocasi centrali, ca acolo pot juca si X, Y, Z chiar si Salomao a putut sa joace acolo, ca asa i-a spus finul Borcea, si astfel a ajuns sa aibe maxim 2-3 fundasi centrali de meserie in lot, de regula doi sau unul ca este foarte suficient la nea Gigi in minte. In atac, nu a depasit in ultimii 10 ani cifra de 2 atacanti in tot lotul, ce sa faca el cu doi cand in teren intra doar unul in sistemul ales de nea Gigi...Asta cu siguranta in viitor va fi expus la muzeu cu sectia "perioada de regres a inteligenei umane din sec 21" cu vreo doua icoane in brate, adica adevaratii lui atacanti din fotbal, ca daca nu vrea D-zeu, nimic nu este ...si intrarea va fi libera.

valiza.epo
valiza.epo  •  20 Iunie 2020, 15:19
Postat de clujcampion pe 20 Iunie 2020, 15:04

Pai nu l-a luat pe Boli? Ca asa urla penibilii aia de la telekom, fata de care astia de la gigisepe is aproape ziaristi :))))

Te uiti la aia de la Telekom?!? Cred ca esti singurul pe planeta!!!

clujcampion
clujcampion  •  20 Iunie 2020, 15:04

Pai nu l-a luat pe Boli? Ca asa urla penibilii aia de la telekom, fata de care astia de la gigisepe is aproape ziaristi :))))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează