FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Legenda Craiovei Maxima: „Să întărească 2-3 posturi și vor fi OK!” + Ce spune despre noua concurență acerbă din Bănie, cu fiul lui implicat

Laurențiu Popescu, portarul titular al Universității în acest sezon, a fost adesea lăudat de Silviu Lung // foto: Imago Images
Laurențiu Popescu, portarul titular al Universității în acest sezon, a fost adesea lăudat de Silviu Lung // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 30 mai 2024 18:39 / Actualizat joi, 30 mai 2024 19:03

Silviu Lung (67 de ani), fost mare portar al Craiovei Maxima și al echipei naționale, a opinat că echipa condusă de Constantin Gâlcă ar mai avea nevoie de „două-trei transferuri” pentru a trece la nivelul următor.

Astăzi, Universitatea Craiova, locul 3 în sezonul de Superligă abia încheiat, a prezentat primul transfer din proximul mercato: portarul Silviu Lung Junior a devenit alb-albastru, parafând un contract valabil două sezoane.

Jucător de la FCSB, convocare de ultimă oră la echipa națională
FCSB
Jucător de la FCSB, convocare de ultimă oră la echipa națională

Practic, juniorul vine să lupte pentru postul de titular cu un portar pe care tatăl lui, seniorul Silviu Lung, l-a lăudat de-a lungul timpului.

Cum vede Lung Senior, fost mare portar al Olteniei și al echipei naționale, concurența dintre fiul lui și Popescu?

Silviu Lung, după transferul lui Silviu Lung Junior la Universitatea Craiova: „Nimeni nu are postul garantat”

Laurențiu a făcut un sezon bun, dar nimeni nu are postul garantat. Probabil că cel care va fi în formă va juca. Asta va decide antrenorul”, a afirmat Silviu Lung în dialog cu GSP.ro.

Lung, în prezent antrenor de portari în staff-ul naționalei U20, angajat part-time de către FRF, simte că Universitatea mai are nevoie de doi sau trei jucători de valoare pentru a trece la nivelul următor.

În acest sezon, „juveții” s-au clasat pe locul 3 și vor juca în preliminariile Conference League. În următoarea stagiune, obiectivul lui Constantin Gâlcă va fi cucerirea primului titlu în Bănie după 34 de ani.

Silviu Lung: „Craiova să aducă 2-3 jucători și va fi OK”

„Nu pot să mă erijez acum... De pe margine este foarte ușor, dar domnul Gâlcă și staff-ul lui, împreună cu domnul Mihai Rotaru, știu cel mai bine.

Probabil ar fi de intervenit la fundașii centrali, poate la mijlocașii centrali. Să aducă 2-3 jucători și cred că va fi OK. Oricum, ei știu mai bine posturile care le sunt deficitare”, spune fostul mare portar al Craiovei Maxima.

Silviu Lung Junior: „Discuțiile au început de câteva luni”

Prezentat astăzi la Craiova, portarul în vârstă de 34 de ani a oferit primele declarații din postura de jucător al „juveților”:

„Sunt fericit că m-am întors acasă, aștept cu nerăbdare atmosfera de pe «Ion Oblemenco» și să ne bucurăm alături de suporteri.

Discuțiile au început cam de câteva luni, câte un telefon, câte un «Ce mai faci?». Totul a decurs foarte bine, cred că am luat cea mai bună decizie.

Vreau să-mi fac cadou la anul, după terminarea campionatului. Vreau să ridic un trofeu deasupra capului. Vreau să joc cât mai bine, să avem rezultate, să câștigăm trofeu sau trofee și să ne calificăm în grupele Conference League. Acesta este un obiectiv important”.

VIDEO Prima reacție a lui Silviu Lung JR. după ce a revenit acasă la U. Craiova: „Aștept cu nerăbdare atmosfera de pe Ion Oblemenco”

Ambii părinți s-au bucurat. Tata a făcut performanță la acest club și s-a bucurat foarte mult ca eu să revin.

- Silviu Lung Junior

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Jocurile Olimpice
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Campionate
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”
Superliga
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”

„99% dintre sprinterii olimpici sunt dopați” » Un fost nume mare, trecut prin experiențe grele în închisoare, face declarații care zguduie Jocurile Olimpice

Singurul antrenor care a adus o medalie olimpică înotului masculin românesc despre David Popovici: „Un adevărat fenomen, alții cedează la primul obstacol” + Marea întrebare: „Au o secretomanie ca la ambasadă”


Comentarii (7)
eunescu09
eunescu09  •  31 Mai 2024, 09:23

Tare ma tem ca Rotaru ne va aduce 4-5 jucatori, cum a propmis {Lung, gratis, in locul lui Lazar pe care poate lua 200 mii euro, Rogulici, ca oricum este al nostru, Jair, liber de contract, fara nici o oferta de la o echipa cu oarece pretentii, Trica, al nostru si el, ca este fabulos, si Isfan, tot al nostru, ca este fantastic. ] Sunt 5? Ce mai vreti.

Karkaleki
Karkaleki  •  31 Mai 2024, 00:23

Pina anul asta nu l-a apucat dragostea de Craiova pe Jr?

kuba
kuba  •  30 Mai 2024, 21:14

Felicitari Maick! Circul continua!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează