FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

SIMULARE GSP » Ce șanse are Dinamo să prindă play-off-ul? Exemplele ultimelor 3 sezoane le dau palpitații "câinilor"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 24 octombrie 2018 21:56

A mai rămas o singură etapă din turul sezonului regulat, iar situația lui Dinamo e mai mult decât îngrijorătoare. "Câinii" sunt pe locul 12, cu 12 puncte, iar misiunea de a prinde play-off-ul pare una infernală.

În calculele pentru play-off, roș-albii își pot lua un punct de reper simplu: numărul de puncte obținute de echipele de pe locul 6 în cele trei sezoane de când noul sistem competițional a fost implementat. Exercițiul de imaginație e îngrijorător pentru dinamoviști: echipa are nevoie de un parcurs aproape perfect pentru a nu repeta contraperformanța din sezonul trecut.

În 2016, ASA Târgu Mureș a intrat în play-off cu 38 de puncte. Anul acesta, Poli Iași s-a "strecurat" în finala campionatului cu 39 de puncte. În 2017, în marșul neașteptat izbutit cu Cosmin Contra, Dinamo a strâns 41 de puncte pentru a-și securiza locul 6 la finalul sezonului regulat. 

start infernal de retur

Dinamo mai are de jucat 14 meciuri din care trebuie să obțină neapărat între 25 și 30 de puncte. O misiune ce pare extrem de complicată mai ales prin prisma startului infernal de retur, în care, în primele 7 etape, are meciuri cu FCSB, Viitorul, CFR Cluj și CS U Craiova! 

Meciurile rămase

Concordia (d) - *MEDIU
FC Voluntari (d) - MEDIU
FCSB (a) - DIFICIL
Gaz Metan (a) - MEDIU
Viitorul (d) - DIFICIL
CFR (a) - DIFICIL
Hermannstadt (d) - MEDIU
CS U Craiova (a) - DIFICIL
Astra (d) - DIFICIL
Poli Iași (a) - MEDIU
Sepsi (d) - DIFICIL
FC Botoșani (a) - MEDIU
Dunărea Călărași (d) - MEDIU
Concordia Chiajna (a) - MEDIU
*nivel de dificultate

"Câinii" au nevoie de un parcurs fără greșeală în meciurile cu echipele din partea inferioară a clasamentului, dar și de cât mai multe puncte cu echipele tari de la vârf.

Dacă ar câștiga toate cele 8 meciuri cu un nivel mediu de dificultate, "câinii" ar acumula 36 de puncte și ar mai avea nevoie de 4-6 puncte pentru a fi siguri de play-off. Un scenariu ce pare aproape imposibil de realizat raportându-ne la parcursul sinuos din tur. 

Prinde Dinamo play-off-ul?

DA
NU

Vezi și:  EXCLUSIV Analiză dură a unui fost acționar dinamovist: "Ca să vezi un meci al lui Dinamo trebuie să ții lumina aprinsă, altfel ai impresia că e Halloween"

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (16)
sala_dalles
sala_dalles  •  26 Octombrie 2018, 00:24

Au intrat romanii deci demagogii.

1661261537422411
Mecanicacd Srl  •  25 Octombrie 2018, 09:59

REMUS ,SOMN USOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

demolarii
demolarii  •  25 Octombrie 2018, 09:26

Desi pare o analiza serioasa, e de fapt un calcul superficial, limitandu-se stric la situatia din clasament. Problemele la Dinamo sunt de ordin administrativ. O echipa devine puternica cu un management constant, bazat pe principii serioase, ce aduc echilibru in interiorul echipei(poate fi vorba la fel de bine de un partid politic, de o firma, sau o tara). Sau cel putin asa ne spune Platon in Republica. Managementul are obligatia dea creea obiectivele si strategia de a le atinge. Ca exemplu, Mutu si Contra au slabit echipa concentrand toata campania de pregatire din vara lui 2017, pentru meciul cu Bilbao. Au cheltuit multe resurse, obligand clubul sa vanda jucatori buni pe sume derizorii, si sa nu mai atinga obiectivul mai realistic de accedere in play-off. Este evident ca , prin stabilirea unor indicatori nerealistici-cucerirea unui trofeu intern, calificarea in EL, conducerea administrativa a permis executivului Contra si Mutu sa aiba un alibi-au castigat Cupa Ligi, au terminat pe loc de EL in clasament, si sa pozeze in oameni cu rezultate. Revenind la problema actuala, Rednic ar trebuii sa aiba in vedere 2 obiective. 1. Accederea in cupele europene-posibil de indeplinit pe 2 cai-Cupa sau Campionatu. 2. Crearea unei echipe puternice cu un cost mic, care sa poata accede in grupele EL , avand in vedere ca actualul format de desfasurare a EL e mult mai accesibil pentru echipe in pozitia lui Dinamo....Dar pentru a fi realizate trebuie in primul rand o gandire corecta......

Vezi toate comentariile (16)
Comentează