FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Singurul cu viziune! Cum o salvează Andone pe Dinamo: 3 mutări de antrenor mare pe care le-a făcut

Articol de - Publicat duminica, 15 ianuarie 2017 13:56

După un început dificil de sezon și după o perioadă în care a fost aproape demis de la Dinamo, Andone a terminat anul 2016 într-o manieră spectaculoasă: două victorii cu Steaua, într-o lună.

Ioan Andone, câștigător a trei titluri de campion în Liga 1, și-a arătat clasa în acest sezon și a făcut mai multe mutări care s-au dovedit cruciale în acest sezon.

GSP.RO îți prezintă 3 idei inspirate ale lui Andone, care au dat roade și care au ajutat-o pe Dinamo în acest sezon.

1. L-a făcut pe Hanca cel mai bun pasator

Sergiu Hanca a venit în urmă cu un an la Dinamo și a jucat, cu Mircea Rednic, ca fundaș dreapta. Andone a insistat ca jucătorul să evolueze în linia de mijloc, uneori chiar și în linia de atac, iar ideea antrenorului a fost una excelentă.

Hanca este la cel mai bun sezon al carierei. A devenit cel mai bun pasator al echipei, cu 10 assist-uri, și este unul dintre cei mai importanți jucători, având și 5 goluri marcate.

"Când a venit domnul Andone, am avut o discuție puțin în contradictoriu. El spunea că mă vede mijlocaș, că ajung mai ușor la poartă, că dau centrări de calitate, iar mie îmi era greu să mă împac cu ideea. Dânsul a văzut că sunt mai bun pe postul de mijlocaș și are cel mai mare merit" Sergiu Hanca, la TV Dolce Sport

 

"Ce probleme am avut cu el...El voia să joace fundaș dreapta. Era foarte supărat că l-am adus pe Romera. Când transferi un străin pe postul tău, de 28-29 de ani, îți dai seama că străinul va juca. Nu i-a plăcut, dar a început să se acomodez la mijloc și i-am spus că are calitate acolo. Uite că nu m-am înșelat.

El nu pare atât de tehnic, dar are o tehnicitate foarte bună. El e un jucător mai lent, nu are viteza lui Lazăr sau a lui Rotariu, dar are o precizie senzațională. Poate fi chiar o soluție pentru echipa națională pentru postul de mijlocaș. E și polivalent" Ioan Andone 

3. L-a reinventat pe Lazăr

Încă de la venirea la Dinamo, Andone s-a "îndrăgostit" de Vali Lazăr Jucătorul nu avusese cele mai bune relații cu Mircea Rednic și avea evoluții dezamăgitoare. Cu toate acestea, "Fălcosul" i-a garantat locul de titular în echipa sa, iar mijlocașul lateral nu l-a dezamăgit și a devenit printre cei mai buni din Liga 1.

Lazăr a dat 8 goluri și 6 pase de gol în 22 de meciuri, iar acum Dinamo l-a împrumutat în Qatar, la Al Sailiya, pentru 200.000 de euro.

 3. l-a preferat pe Nemec

Din vară, Dinamo și Gnohere au purtat discuții pentru prelungirea contractului, dar nu au ajuns la un acord, jucătorul transferându-se acum la Steaua.

Andone l-a adus în vară pe Adam Nemec pentru a-i face concurență "Bizonului", dar slovacul s-a transformat în om de bază. Ba mai mult, chiar dacă nu era pregătit 100%, Andone l-a titularizat pe Nemec și l-a trimis pe Gnhoere la echipa a 2-a, deși era golgeterul lui Dinamo.

Pe finalul sezonului, Nemec a început să aibă evoluții tot mai bune și a dovedit că Andone a ales cartea câștigătoare în duelul dintre cei doi atacanți. 

4 goluri are Nemec în 15 meciuri, plus o pasă de gol

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (24)
1745flo
1745flo  •  15 Ianuarie 2017, 20:20
Postat de cpt.ahab pe 15 Ianuarie 2017, 16:08

Parca vad ca incheie sonata "fortissimo" si trage vreo doua-trei transferuri tapene pe ultima suta de metri, inchizandu-ne gura tuturor. :))))

Vise taica, vise!

idi53
idi53  •  15 Ianuarie 2017, 19:31

Acum cu plecarea lui Lazar Dinamo e MULT slabita!

calinescu_
calinescu_  •  15 Ianuarie 2017, 18:45

NU POT SA CRED .....!!!!!! SUNT STUPEFIAT ....!!!! ESTE INIMAGINABIL .....!!! ASA CEVA NU FACEA NICI CEL MAI MARE DUSMAN A LUI DINAMO .....!!!! CAT A CASTIGAT MIHNEA ANDONE LA ACEASTA TRANZACTIE ?????? ANDONE TREBUIE DEMIS SI DECLARAT PERSONA NONGRATA IN STEFAN CEL MARE ....!!! DE ANDREI MARC "NE-AM SCAPAT" CU 200 000 DE EURO .....!!! NEGOITZA TATA , DAR PE TINE TE FURA SI UN INDIVID CA FALCOSU ???????????? AM INTELES CA STRAMBU E VERSAT SI LUA COMISIOANE GRASE , DAR PE FALCOS L-AI ADUS PENTRU ALTCEVA ....!!!!! ASTA E O MARE MIZERIE PE CARE EU CA SUPORTER DINAMOVIST NU O SUPORT .....!!!!!! DE ASTA O DECLAR PUBLIC PENTRU PRIMA OARA : PLEACA NEGOITZA ....!!!!!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează