FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI

Sînmărtean explică de unde vine forma sa bună: familia pe primul loc

Lucian Sinmartean
Lucian Sinmartean

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2011 21:34

Lucian Sănmărtean trece prin cea mai bună perioadă a carierei sale de cînd a ajuns la Vaslui, iar acest lucru se datorează, în primul rînd, familiei. Mijlocaşul vasluian a explicat la DigiSport Special de unde vine forma excelentă, dar şi pasul înapoi făcut la Panathinaikos.

"Sînt trei factori care au contribuit la forma mea de acum: în primul rînd naşterea copilului, apoi însănătoşirea tatălui meu, care a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă. Apoi a contat foarte mult că am ajuns în cadrul unei echipe foarte puternice, unde antrenorul îmi acordă libertate în exprimare. Rareori s-a întîmplat ca Hizo să-mi spună c-am făcut un dribling în plus.

Plecarea la Panathinaikos a fost o decizie foarte bună, dar eram foarte tînăr şi n-am avut pe nimeni care să mă ajute, să mă sfătuiască. Am făcut greşeala mare să mă cert cu cine nu trebuia, cu Malesani. A trebuit să plec. Acela a fost singurul moment pe care-l regret în cariera mea", a spus Sînmărtean la Dolce Sport Special.

Mijlocaşul vasluian a comentat şi şansele echipei sale de a se califica în primăcara europeană: "Ţinînd cont că nimeni nu ne dădea nici o şansă în această grupă, mi se pare că ne-am descurcat bine în acest debut. Pentru calificare nu e ok, dacă am fi bătut pe Zurich era altceva. Meciul cu Sporting va fi extrem de dificil, e cel mai puternic adversar din grupă".

De asemenea, Sînmărtean a comentat accidentarea sa din meciul cu Belarus şi a lămurit problema selecţiei sale la meciul cu Franţa, de pe Naţional Arena: "Aşa sînt eu, mai fragil. În ultima perioadă mă simţean excelent. La vîrsta mea, accidentările apar mai uşor iar recuperarea se face mai greoi. Lumea l-a acuzat pe Piţi că nu m-a convocat la meciul cu Franţa, dar m-am accidentat la meciul cu Braşov, iar a doua zi am discutat cu selecţionerul şi mi-a spus că m-ar fi chemat dacă nu era acea situaţie".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
alin.tat
alin.tat  •  11 Octombrie 2011, 00:16

Doamne fa-l cu 10 ani mai tanar !

infos
infos  •  10 Octombrie 2011, 23:39

Respect Luci !!!

ca_lu76
ca_lu76  •  10 Octombrie 2011, 21:57

Meserias baiatul. A lasat poarta decshisa spre nationala. Inainte de meciul cu Franta, Sanmartean era ok. Facea antrenamente. JOS PALARIA LUCIANE SI MULTA SANATATE.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează