FOTBAL  »  Superliga  »  GRUPA E / ISRAEL - RUSIA 2-1

Sir Golan

Articol de GSP - Publicat luni, 19 noiembrie 2007 00:00

Presa insulara cere innobilarea israelianului care, marcind golul victoriei cu Rusia, a deschis drumul Angliei spre Euro

Englezii sint cei mai fericiti dupa succesul Israelului in fata Rusiei. Acum, britanicilor le este suficient un punct pe Wembley in fata Croatiei, deja calificata, pentru a fi la Euro.

Omer Golan, atacantul care a inscris in ultimul minut al prelungirilor golul de 2-1 la Ramat Gan, a devenit peste noapte eroul Angliei.

"Transformati-l in Sir pe Golan!", a titrat Sunday Mirror. "Merita sa fie innobilat pentru servicii aduse fotbalului englez". Iar The People l-a numit "Golan de aur. El ne-a trimis in tara minunilor".

Jucatorul a raspuns: "Sint fericit ca, datorita mie, englezii ne multumesc si se simt datori fata de noi. Am facut-o pentru echipa, pentru fani. N-am mai trait un asemenea moment. A fost golul carierei mele". si primul intr-un meci oficial la "nationala".

Golan, virful lui Maccabi Petah Tikva, spera ca acest triumf sa-l propulseze in Premier League: "Ar fi un vis implinit".

"Porneste motorul!"
In vestiare, imediat dupa joc, israelienii i-au scandat lui Golan: "Omer, Omer, porneste motorul!". Atacantul va fi recompensat cu un Mercedes de 200.000 de euro, promis inaintea partidei de miliardarul britanic Fred Done, patronul agentiei de pariuri BetFred. si Ben Haim, fundasul central al gazdelor, va primi o vacanta de vis oriunde in lume din partea lui Joe Cole, coechipierul de la Chelsea. "Ma bucur ca l-am ajutat", a zis Ben Haim.

Nici o conspiratie!
La Londra se astepta un aranjament linga Tel Aviv. Ieri, ziaristii englezi au recunoscut ca "ne-am temut de un meci trucat, dar n-a fost. A fost triumful integritatii in fotbal". Sunday Times a comentat: "Israel a luptat impotriva pronosticurilor, impotriva teoreticienilor conspiratiei, reusind cea mai dramatica victorie si facindu-ne o favoare uriasa". Insa Dror Kashtan, selectionerul evreilor, a declarat: "N-avem nevoie nici de scuze, nici de multumiri!".

"si banii, si punctele"
La sfirsitul meciului, presedintele federatiei israeliene era bucuros si pus pe glume. "Le-am luat rusilor si banii, si punctele", a spus Avi Luzon, satisfacut de recordul incasarilor pentru bilete, 1,5 milioane de euro. Jumatate din suma a fost achitata de fanii oaspetilor, printre ei aflindu-se 300 de oligarhi. Luzon a mai dezvaluit ca, pentru acest succes, fiecare jucator a primit echivalentul a 2.400 de euro. (Beno David, Tel Aviv)

Inca o minune?
Guud Hiddink, selectionerul Rusiei, crede intr-o minune. "Da, astept sa bata Croatia in Anglia. Israel a fost ca la razboi impotriva noastra, iar Croatia ar trebui sa aiba aceeasi atitudine", a declarat olandezul, confirmat de mijlocasul croat Niko Kranjcar: "Vrem sa invingem pe Wembley". Daca englezii pierd ultima partida, iar rusii cistiga cu Andorra, esticii se califica. Dar Steve McClaren anunta de pe banca Angliei: "Noi mergem la Euro!".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează